Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Το σπίτι που γεννήθηκα» από την Κλεονίκη Δεμίρη

«Το σπίτι που γεννήθηκα», το ποίημα του Κωστή Παλαμά σε μουσική της Σοφίας Καμαγιάννη, ερμηνεύει η Κλεονίκη Δεμίρη. «Το σπίτι που γεννήθηκα», είναι το δεύτερο τραγούδι- προάγγελος του πρώτου προσωπικού της album. Το νέο τραγούδι είναι διαθέσιμο στις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες, ενώ το album με τίτλο «Λόγια Ανείπωτα» θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ.

«Το σπίτι που γεννήθηκα» είναι η αυλή που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί, η μυρωδιά από τις πασχαλιές στο χωριό τις πρώτες μέρες της Άνοιξης, οι γονείς μας στα γιορτινά τραπέζια, η μυρωδιά του φαγητού της μαμάς, η γιαγιά και ο παππούς μας, το σπίτι που αφήσαμε εδώ και χρόνια και φύγαμε γι' αλλού... η χαμένη πατρίδα μας. «Το σπίτι που γεννήθηκα» είναι η φωνή και τα μάτια ενός αγαπημένου προσώπου που δεν θα ξαναδούμε ποτέ, οι παιδικοί μας φίλοι, οι πρώτοι μας έρωτες... Κάθε δυνατό συναίσθημα που δεν θα ξεχάσουμε, καθετί που αφήσαμε πίσω μας, είτε το θέλαμε είτε όχι, χωρίς όμως ποτέ να πάψουμε να το νοσταλγούμε.

Ένα τραγούδι που η Σοφία Καμαγιάννη εμπνεύστηκε, λίγο πριν επισκεφθεί την Αμερική για μια παράσταση στην Ομογένεια και εμπιστεύθηκε στην Κλεονίκη Δεμίρη, η οποία το αγάπησε από την πρώτη στιγμή και το ενέταξε στο πρόγραμμα των συναυλιών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ένα τραγούδι που συγκινεί τους ακροατές, ιδιαίτερα τους Έλληνες στο εξωτερικό, που πάντα ζητούν να μάθουν γι' αυτό. Από τα λίγα τραγούδια στο ρεπερτόριό της που δεν μιλάει για τον έρωτα, αλλά για τη σχέση του ανθρώπου με την μνήμη, τη διαχείριση της απώλειας, τη νοσταλγία, όπως λέει η ίδια η ερμηνεύτρια.

Τόσο στις συναυλίες της όσο και στο καινούργιο της album, η Κλεονίκη Δεμίρη αποδίδει το ποίημα του Κωστή Παλαμά, δίνοντας στην ερμηνεία της το χαρακτήρα ενός εσωτερικού μονολόγου και αφήνοντας στον ακροατή τον χώρο να νοηματοδοτήσει με το δικό του τρόπο το τραγούδι, να δημιουργήσει τις δικές του εικόνες, να σιγοτραγουδήσει για το δικό του "σπίτι"...

Ένα τραγούδι που της ταιριάζει απόλυτα, καθώς αναδεικνύει τις ερμηνευτικές της δυνατότητες.

Η Σοφία Καμαγιάννη έχει γράψει μουσική για πολλά θεατρικά έργα, όπως για την παράσταση "Ψηλά από τη γέφυρα", για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για τους "Πέρσες" (Κ.Θ.Β.Ε.), τη μουσικοθεατρική παράσταση "Πέρασα...", σε ποίηση της Κικής Δημουλά και πολλά άλλα.

Η Κλεονίκη Δεμίρη, πέρα από το πλήθος προσωπικών συναυλιών που έχει δώσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με σπουδαίες ορχήστρες και δημιουργούς, μεταξύ των οποίων η ΟΣΜ της ΕΡΤ, η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, το TANGartO quintet, ο Γιάννος Αιόλου, ο Νίκος Πλατύραχος, η Σοφία Καμαγιάννη, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και πολλοί άλλοι. Δισκογραφικά συμμετείχε το 2014 στο album "Ο Νοέμβρης των ματιών της" του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι, καθώς και 3 ακόμη τραγούδια, ενώ συμμετείχε επίσης με ένα τραγούδι του Γιάννου Αιόλου στο soundtrack της ταινίας "Wintry Nostalgia".

Η Κλεονίκη Δεμίρη αφιερώνει "Το σπίτι που γεννήθηκα" σε όλους εκείνους που ζουν μακριά από την πατρίδα τους.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Το σπίτι που γεννήθηκα» από την Κλεονίκη Δεμίρη
    «Το σπίτι που γεννήθηκα» από την Κλεονίκη Δεμίρη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Tous des oiseaux» από την Ελένη Καραϊνδρου

    Το νέο άλμπουμ της Ελένης Καραΐνδρου που κυκλοφορεί διεθνώς και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία, βασίζεται στη μουσική που...

    Συνέχεια

    «Μικρές Λιακάδες» από τον Δημήτρη Κάσσαρη

    Εννέα ηλιόλουστα τραγούδια σαν παραμύθια με κοινωνικό και οικολογικό μήνυμα, με χιούμορ και φαντασία, για παιδιά και για νέους κάθε ηλικίας. Σε...

    Συνέχεια

    «Πόσο Πονάει Η Καρδιά» από τη Φωτεινή Βελεσιώτου

    Το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Πόσο Πονάει Η Καρδιά», μάς συστήνει η Φωτεινή Βελεσιώτου...

    Συνέχεια

    «Δυο μικρά γατάκια» από τον Γιάννη Παλαμίδα και τη Λυδία Σέρβου

    Στο στούντιο βρίσκεται η Λυδία Σέβρου, ετοιμάζοντας το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Η μνήμη είναι που πονά»...

    Συνέχεια

    «Μια κόρη από την Αμοργό» από τον Παναγιώτη Τερζάκη

    Αμοργός 2018… Μαγικές παραστάσεις, συναρπαστικοί άνθρωποι! Ένα παραδοσιακό τραγούδι από την Κάρπαθο για...

    Συνέχεια

    «Βάρκα στο σπίτι»- Το νέο βίντεο κλιπ του Λεωνίδα Μαριδάκη

    Γράφει η Αρετή Κοκκίνου Πριν από ένα χρόνο, περίπου πήρα μια όμορφη συνέντευξη από τον, φίλο έκτοτε, τραγουδοποιό...

    Συνέχεια

    «Nocturne» από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

    Με νέο piano album, με τον τίτλο «Nocturne», επιστρέφει συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, κατά κόσμον...

    Συνέχεια

    «Ο Άλφα» από τους String Demons και τον Χρήστο Θηβαίο

    "Μια ιστορία θα σας πω / για ένα παιδί που ξέρει. Δεν τη φοβάται τη ζωή / γι 'αυτό δεν...

    Συνέχεια

    «Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018» από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

    Η νέα δισκογραφική παραγωγή του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, με τίτλο «Νεανικές Δημιουργίες...

    Συνέχεια