Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Τα μπελκάντο της Στέλλας Χασκίλ» από την Αναστασία Χριστοφιλάκη

Μια παραγωγή Αρχείου, αφιερωμένη στη σημαντική ερμηνεύτρια και δημιουργό, Στέλλα Χασκίλ, με τραγούδια που έγραψε η ίδια, αλλά και τραγούδια άλλων μεγάλων μας δημιουργών, που η ερμηνεία της τα σημάδεψε, παρουσιάζει στο ελληνικό- και όχι μόνο κοινό- η Protasis Music, με συνέπεια στο είδος μουσικών ρεπερτορίων που κυκλοφορεί στα 26 χρόνια λειτουργίας της.

Άξια ερμηνεύτρια αυτής της ιστορικής αναδρομής στο σήμερα με ερμηνεία που σέβεται την εμβληματική καλλιτεχνικά προσωπικότητα της Στέλλας Χασκίλ η μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αναστασία Χριστοφιλάκη, που παράλληλα με το λυρικό τραγούδι πάντα έριχνε κλεφτές ματιές στο ρεμπέτικο, ένα είδος τραγουδιού που- παρ' ότι είναι κόντρα στη λυρική της παιδεία και τις αναμφισβήτητες φωνητικές της δυνατότητες- βρήκε τέλεια εφαρμογή στα τραγούδια που ερμήνευσε η Στέλλα Χασκίλ.
Στη συλλογή, εκτός από τα τραγούδια που έγραψε η ίδια και ο σύζυγος της, Ζακ Ιεχασκέλ, και ερμήνευσε η Στέλλα Χασκίλ, περιλαμβάνονται και τραγούδια μεγάλων μας δημιουργών, όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Μητσάκης, Μανώλης Χιώτης, Σπύρος Περιστέρης και Γιάννης Σταμούλης, που έχουν ερμηνευθεί καθοριστικά από τη Στέλλα και ερμηνεύονται επίσης υπέροχα από την Αναστασία Χριστοφιλάκη που, με την ιδιαίτερη τεχνική της και τη λυρική της παιδεία, αντιμετωπίζει όλο αυτό το εγχείρημα με μεγάλη ευθύνη και σοβαρή κατάθεση ποιότητας, που αξίζει στα τεράστια αυτά ονόματα της ελληνικής μας μουσικής ιστορίας.
Τέλος, ένα Σεφαραδίτικο του 1492, το "Adio Querida" βρίσκει στην Αναστασία Χριστοφιλάκη την καλύτερη ερμηνεία από όλες τις διεθνείς εκτελέσεις που έχει το εμβληματικό αυτό τραγούδι!

Στην έκδοση ξεχωρίζει το 20σέλιδο ένθετο που περιέχει ένα εξαιρετικό κείμενο του Παναγιώτη Κουνάδη, με ιστορικά και μουσικολογικά στοιχεία, βιογραφικά, φωτογραφίες και στίχους σε ελληνικά και απόδοση στα αγγλικά και τα εβραϊκά, δεδομένου ότι η Στέλλα Χασκίλ, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Ισραήλ.

Τίτλος συλλογής: Τα μπελκάντο της Στέλλας Χασκίλ (Stella's Haskil Belcantos)
Ερμηνεύτρια: Αναστασία Χριστοφιλάκη
Συμμετέχουν με εξαιρετικές ερμηνείες οι: Ντένια Κουρούση, Χαρούλα Τσαλπαρά, Ανθούλα Μίχου και ο τενόρος, Μπάμπης Βελισσάριος
Έπαιξαν οι μουσικοί
Νίκος Τατασόπουλος & Θοδωρής Πετρόπουλος: μπουζούκι
Κυριάκος Γκουβέντας, Βαγγέλης Βοττέας & Νίκος Μήλας: βιολί
Αλέξανδρος Καμπουράκης & Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν
Γιάνννης Τσέρτος & Χάρις Τσαλπαρά: πιάνο
Γιώργος Φουντούκος: κιθάρα, ούτι
Γιώργος Παπαδογιάννης & Έφη Σαράντη (Diminuita): κλασσικές κιθάρες
Ιωάννα Ρήγα: σαντούρι
Δάφνη Μέγγου: κλαρινέτο
Γιάννης Πλαγιαννάκος: κοντραμπάσο
Εύη Κανέλλου: κρουστά
Ελένη Γιαννοπούλου: ισπανικές καστανιέτες

Βιογραφικό Αναστασίας Χριστοφιλάκη
Η μεσόφωνος Αναστασία Χριστοφιλάκη γεννήθηκε στην Ολλανδία.
Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Έλαβε δίπλωμα από το Απολλώνιο Ωδείο (τάξη Κώστα Πασχάλη).
Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Διετέλεσε μέλος της χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. (1994-1999).
Από το 1999 είναι μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου επίσης έχει ερμηνευσει μικρούς σολιστικούς ρόλους.
Η αγάπη της για το ρεμπέτικο ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια μέσω του θείου της, Γιώργη Χριστοφιλάκη, θεατρικού συγγραφέα και συλλέκτη του ρεμπέτικου. Έχει συνεργαστεί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, την Εστουδιαντίνα «Παναγής Βαϊνδιρλής» καθώς και τη Μαντολινάτα Εξαρχείων «Διονύσιος Λαυράγκας», όπου της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει με εκλεκτούς λαϊκούς καλλιτέχνες.
Έχει συμμετάσχει σε εκλεκτά μουσικά σχήματα και έχει κάνει προσωπικές εμφανίσεις σε επιλεγμένους μουσικούς χώρους και στέκια με ευρύ ρεπερτόριο.

Ήδη από πρώτες αντιδράσεις ειδικών και ερευνητών του ρεμπέτικου από μια πρώτη promo κυκλοφορία των τραγουδιών "Το καραβάνι - Τσιγγάνικη καρδιά" και "Το ραντεβουδάκι" η παραγωγή αυτή φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή των ειδικών αλλά και του κοινού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες που το ρεμπέτικο έχει κοινό και ήδη έχει ήδη γνωστοποιηθεί η κυκλοφορία.
Οι μοναδικές ερμηνείες της Αναστασίας που πατάει με σεβασμό στην ερμηνευτική έκφραση της Στέλλας Χασκίλ, μιας κατ' εξοχήν μπελκάντο ερμηνεύτριας, μας κάνουν υπερήφανους γι' αυτή την έκδοση.
Σε μια εποχή που η δισκογραφία είναι σχεδόν ανύπαρκτη κάποιοι τολμούν.
Η Αναστασία Χριστοφιλάκη και η Protasis Music ανοιχτή πάντα σε ό,τι έχει σχέση με την ιστορία και την καταγραφή του ελληνικού τραγουδιού και ειδικά του ρεμπέτικου, τόλμησαν σε καιρούς άνυδρους να δημιουργήσουν και να προτείνουν μια μικρή όαση στον κόσμο που αγαπά και δεν έπαψε ποτέ να αγαπά το ρεμπέτικο και τις μεγάλες μορφές, δημιουργούς και ερμηνευτές που πέρασαν από τη σκηνή του διαχρονικά και το καθόρισαν .
Η παραγωγή κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες και σε CD από την Protasis Music.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Τα μπελκάντο της Στέλλας Χασκίλ» από την Αναστασία Χριστοφιλάκη
    «Τα μπελκάντο της Στέλλας Χασκίλ» από την Αναστασία Χριστοφιλάκη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Περιοδεία εντός» από τον Κώστα Λειβαδά

    Επιστρέφει με το δέκατο προσωπικό του άλμπουμ ο δημιουργός τόσων κλασσικών πια τραγουδιών που αγαπήσαμε με τη φωνή του, όπως: «...

    Συνέχεια

    «Believe» από τον Andrea Bocelli

    O σπουδαίος Ιταλός τενόρος, Andrea Bocelli, κυκλοφορεί το νέο του album με τίτλο “Believe”.

    Συνέχεια

    «Θα Ταξιδεύω» και «Φως που τρέχει»- Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια

    Αναθεωρεί τις δύο παλαιότερες συνθέσεις της η συνθέτις και βιρτουόζος του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει μία...

    Συνέχεια

    «Γιάννη μου το μαντήλι σου» από τον Στέλιο Κερασίδη

    Έρχεται να μας καταπλήξει και πάλι ο Στέλιος Κερασίδης, ο 8χρονος Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, που έχει χαρακτηριστεί από...

    Συνέχεια

    «Επιθυμία» από την Κατερίνα Ντίνου

    «Επιθυμία» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλειά της Κατερίνας Ντίνου, σε μουσική του...

    Συνέχεια

    «Segreto» από τον Ennio Morricone

    Μία νέα συλλογή με τον τίτλο “Segreto” με σπάνια μουσικά διαμάντια του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη, Ennio...

    Συνέχεια

    «GIVE ME SOME TRUTH»- 36 solo έργα του John Lennon

    Ο John Lennon στις 9 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 80κοστα γενέθλια του! Με αφορμήη αυτή την επέτειο κυκλοφορεί μία νέα συλλογή, με τίτλο “GIVE...

    Συνέχεια

    «Nύχτα» από τον Δώρο Δημοσθένους και τον Κωνσταντίνο Στεφανή

    «Nύχτα» έχει τίτλο το νέο τραγούδι του Δώρου Δημοσθένους, σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου...

    Συνέχεια

    «Les bons souvenirs» από τη Nάνα Μούσχουρη

    Το "Les bons souvenirs" αποτελεί μία ιστορική συλλογή τραγουδιών της διεθνούς Ελληνίδας τραγουδίστριας...

    Συνέχεια