Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Νisyros» - (Νοσταλγώ τη Νίσυρο) από την Κλεονίκη Δεμίρη

Το νέο τραγούδι/music video της Κλεονίκης Δεμίρη, ''Νisyros''- (Νοσταλγώ τη Νίσυρο), το οποίο προβάλει τη Νίσυρο με έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο, παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου, στο πλαίσιο της προβολής του νησιού για το 2023.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο τραγούδι/ music videο που δημιούργησε η Κλεονίκη Δεμίρη, σε σκηνοθεσία του Φώτη Φωτόπουλου.

Η απαράμιλλη ομορφιά της Νισύρου, το εντυπωσιακό ηφαίστειο, οι παραλίες, τα ξεχωριστά γραφικά χωριά και οι παραδόσεις της αποτυπώνονται σ' ένα τραγούδι αφιερωμένο σε έναν τόπο που μαγεύει.

Η Νίσυρος, το νησί του ηφαιστείου, του έρωτα και των μύθων καλεί κάθε ταξιδιώτη να την επισκεφθεί, να τη γνωρίσει.

Ο βράχος, που πέταξε ο Θεός Ποσειδώνας και πλάκωσε τον γίγαντα Πολυβώτη, σε περιμένει να τον περπατήσεις και να νιώσεις τους παλμούς της καρδιάς του γίγαντα που φωλιάζει στα έγκατά του, να ακούσεις τον αναστεναγμό του, να τυλιχτείς στους καπνούς που αναδύονται από τα ρουθούνια του, να ζήσεις το μύθο σου στην άγρια βραχώδη και καταπράσινη φύση, να ανακαλύψεις τη μοναδική σε αισθητική ομορφιά και φυσικό κάλλος καλδέρα του ηφαιστείου, που παραμένει ξύπνιο, που προκαλεί θαυμασμό και δέος, να ζήσεις την περιπέτεια, να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία στο εσωτερικό του κρατήρα.

Πάνω σε αυτό το βράχο των 42 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μετά από αιώνες αγώνων, κόπων, μόχθου, ξεφύτρωσε ο πλούτος πολιτισμού, φυσικού, αρχαιολογικού, γεωλογικού και θρησκευτικού.

Η Νίσυρος καλεί τον πολίτη του κόσμου, τον ταξιδευτή, τον λάτρη της ομορφιάς, σε έναν από τους πλέον κατάλληλους τόπους στον κόσμο, για να θαυμάσει και να μελετήσει, να διδαχτεί και να διδάξει τις πιο ενεργές διαδικασίες του πλανήτη μας, με τέτοια μοναδική χαμηλή και υψηλή βλάστηση που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια πανίδα, με μνημεία από την προϊστορική περίοδο και με άπειρους μύθους, έναν παράδεισο για κάθε επισκέπτη που σέβεται και αγαπά τη φύση, που προσπαθεί να διδαχθεί από την αιώνια σοφία της δράσης της.

Στο τραγούδι οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι της Κλεονίκης Δεμίρη. Οι εικόνες έρχονται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Φώτη Φωτόπουλου.

Η Κλεονίκη Δεμίρη γράφει χαρακτηριστικά για τη Νίσυρο:

Σαν ένα παραμύθι, εμπνευσμένο από τα νερά του Αιγαίου, η Νίσυρος σε παρασύρει στην μαγεία της. Σμιλευμένη με την απλότητα και αυθεντικότητα του τόπου, σε μυεί στην αλήθεια που κουβαλάς μέσα σου. Και καθώς κοιτάς το ηφαίστειο με κομμένη την ανάσα, νιώθεις τους στίχους του τραγουδιού "πως αν το θες όλα τελειώνουν ή όλα αρχίζουνε ξανά". Αρκεί να το θέλεις πραγματικά.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος έχει δηλώσει:

Η ανάδειξη της Νισύρου που αγαπάμε, αυτού του μοναδικού σε ομορφιά τόπου, αποτελεί για 'μας έργο που το οφείλουμε στους προγόνους μας και στις επερχόμενες γενιές των Νισύριων, όπου και αν ζουν. Αυτό το όμορφο video και τραγούδι που δημιούργησε η Κλεονίκη Δεμίρη αποτυπώνει την ομορφιά και τον μύθο που περικλείει η Νίσυρος. Ευχαριστώ την Κλεονίκη Δεμίρη και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του έργου.

Ευχαριστώ για την ευγενική τους προσφορά την BLUE STAR FERIES, την ΔΗΤΟΥΡΕΝ Α.Ε.(Δημοτικός ξενώνας ''Πολυβώτης'', εστιατόριο των δημοτικών λουτρών, ενοικίαση των οχημάτων), το εστιατόριο ''Αφροδίτη'' στους Πάλους, το εστιατόριο ''Απυριά'' στον Εμπορειό, το πλοίο ''Ηρώ'' για τις μετακινήσεις από τη Νίσυρο στην Καρδάμενα της Κω, τα τουριστικά πρακτορεία «Εnetikon Travel» και «Κentris Travel».

To νέο τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

https://we.tl/t-CwF5ZhLI5Q

Στίχοι, μουσική και ερμηνεία: Κλεονίκη Δεμίρη

Ενορχήστρωση, πιάνο, προγραμματισμός: Γιώργος Τσοκάνης

Ακορντεόν: Τάσος Αθανασιάς

Κιθάρες: Νίκος Γκιόλιας

Ηχογράφηση φωνής, μίξη ήχου: Τόλης Κετσελίδης - Studio Libra

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος - Sweetspot Productions Studio

Σκηνοθεσία: Φώτης Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κων/να Μπακάρα

Making of: Γιάννης Κολιός

Διεύθυνση παραγωγής: Κλεονίκη Δεμίρη, Γιάννης Κολιός

Make up artist: Μαριάννα Βαρλάμου

Hair styling: Μαρία Ορσάρη

Φωτογραφίες: Ιωάννα Κατσιαφλιάννη

Support behind - the- scenes: Ξένια Μαλαθράκη , Δέσποινα Τσίτουρα

Ακολουθήστε την Κλεονίκη Δεμίρη:

https://www.facebook.com/kleoniki.demiri

https://www.facebook.com/demirikleoniki/

https://www.instagram.com/kleonikidem...

Λίγα λόγια για την Κλεονίκη Δεμίρη

Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε τραγούδι στη τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη και πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τη Μίσα Ικεούτσι και την Μέχτχιλντ Σταματάκη. Κατέχει πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στην Ελλάδα και με την Varena Schweizer στη Ιταλία. Είναι μέλος της Χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ,) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη.

Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα σε πληθώρα μουσικών Φεστιβάλ, σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, καθώς επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο Βadminton και στο εξωτερικό (Παρίσι, Αμμάν της Ιορδανίας, Φλωρεντία, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Τίρανα, Σκόπια, Στοκχόλμη κ.α.)

Συμμετείχε επίσης στην όπερα "Ορέστεια" του Γιάννη Ξενάκη στο Montpelier ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο "Opera Berlioz"). Έχει τραγουδήσει σε μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Νίκο Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Γιάννο Αιόλου, Βιργινία Καραγιώργου, Νίκο Πιτλόγλου, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Καγιαλίκο, Δημήτρη Μαραμή, Δημήτρη Παπαδημητρίου Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Έχει εμφανιστεί επί σκηνής με τους Διονύση Σαββόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μιρέλα Πάχου, Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο και άλλους.

Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τους TANGartO Quintet, τoυς Athens Tango Εnsemble, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και με πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδας.

Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό album με 14 τραγούδια και τον τίτλο "Μαγική συνταγή", μία συλλογή με τραγούδια αξιόλογων δημιουργών, η οποία συγκέντρωσε πολύ θετικές κριτικές από τον Τύπο.

Μέρος του δίσκου είναι και το δικό της τραγούδι και video clip "Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά''. Επίσης κυκλοφόρησε τα νέα τραγούδια και video clip ''Ένα Πάρτυ στην Πλατεία'', ''Για Πάντα Καλοκαίρι'', "Έλα Να Φύγουμε Γι' Αλλού'' και το 2023 το ''Nisyros''- ''Νοσταλγώ τη Νίσυρο'' (Δήμος Νισύρου στο πλαίσιο της προβολής της Νισύρου για το 2023) τα οποία σημειώνουν επιτυχία.

Έχει προγραμματίσει μία σειρά από παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Νisyros» - (Νοσταλγώ τη Νίσυρο) από την Κλεονίκη Δεμίρη
    «Νisyros» - (Νοσταλγώ τη Νίσυρο) από την Κλεονίκη Δεμίρη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Άκου, Ουρανέ μου / Helal» από τον Παναγιώτη Σδούκο και τη Fide Koksal

    Γεγονότα του τελευταίου χρόνου που συγκλόνισαν την Ελλάδα και την Τουρκία, έφεραν κοντά για άλλη μια φορά τον...

    Συνέχεια

    «Όσο αγαπιόμαστε τα δυο» από τη Μαρία Κηλαηδόνη και τον Μανώλη Φάμελλο

    Το «Όσο αγαπιόμαστε τα δυο», ένα από τα πιο γλυκά και ρομαντικά τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη...

    Συνέχεια

    «Εποχή Τρικυμίας» από την Καλλιόπη Βέττα

    Η λογοτεχνία και η τέχνη γενικότερα, ποτέ δεν έλειψαν από τα σημεία των καιρών τους, ποτέ δεν φοβήθηκαν να αποδώσουν με γλαφυρότητα, εικόνα και...

    Συνέχεια

    «Καλοσύνη» από τον Πάνο Μπούσαλη

    «Καλοσύνη» έχει τίτλο το νέο ευαίσθητο τραγούδι του Πάνου Μπούσαλη, σε δικούς του στίχους και...

    Συνέχεια

    «Θα 'σαι εδώ στις 7» από τον Αλέξανδρο Ιακώβου και τον Κώστα Λεμονίδη

    Με το τραγούδι «Θα 'σαι εδώ στις 7» εγκαινιάζουν τη μουσική τους σύμπραξη δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί...

    Συνέχεια

    «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» από τον Γιάννο Αιόλου

    «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» είναι ο τίτλος του νέου album του βραβευμένου συνθέτη Γιάννου Αιόλου...

    Συνέχεια

    «Ο κήπος της Εδέμ» - Το νέο άλμπουμ του Γιάννη Κ. Ιωάννου σε στίχους του Κωνσταντίνου Προβατά

    Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Κ. Ιωάννου παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ο Κήπος της Εδέμ»...

    Συνέχεια

    «Αθώος» - Νέο διπλό album από τον Κώστα Τουρνά

    Έντεκα καινούρια τραγούδια του Κώστα Τουρνά και η ζωντανή ηχογράφηση των τραγουδιών του που έχουμε αγαπήσει, με τη συμμετοχή...

    Συνέχεια

    «Αν Έρθεις» από τον Κωνσταντίνο Δίλζα

    Το πρώτο single με τίτλο "Αν έρθεις" από το επερχόμενο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Δίλζα, που θα...

    Συνέχεια