Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) κυκλοφορεί το τραγούδι «Τα βήματα» με την φωνή της Ιωάννας Εμμανουήλ σε στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου και μουσική του Γιώργου Κωνσταντινίδη!

Ένα τραγούδι για τη λύπη, τον πόνο και την απόγνωση που βιώνει ένας σκύλος - κάθε σκύλος - στο τάχα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του Δημοτικού Καταφυγίου, περιμένοντας την υιοθεσία. Με τ' αυτιά τεντωμένα και στον πιο ανεπαίσθητο ήχο που ίσως και να είναι για κείνον «κάλεσμα ζωής». Μιας άλλης ζωής. Όχι έγκλειστης. Όχι εδώ…

Με όλες τις αισθήσεις του σε εγρήγορση. Με κάθε λεπτό να μετρά για αιωνιότητα. Πόσο ζει ο σκύλος, άλλωστε; Πόσος λίγος είναι ο χρόνος που του προσφέρεται σε σχέση με τον δικό μας; Χρόνος πίσω από τα κάγκελα. Με το παράδοξο, ο αθώος να βρίσκεται μέσα και οι ένοχοι έξω.

Τα «Βήματα» είναι ένα τραγούδι για την χρόνια ομηρία και τον βιασμό της ψυχής. Για τη μη δυνατότητα του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας, δεδομένης για κάθε ον του πλανήτη. Ένα τραγούδι για τον σκύλο πίσω από τα σίδερα που κοιμάται-ξυπνάει στο ίδιο κελί χωρίς να μπορεί να εκτονώσει την ενέργειά του. Πεταμένος, ξεχασμένος και προδομένος. Αυτός, ο πιο πιστός όλων.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Ζηκογιάννης (ηλεκτρικό μπάσο), Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα), Δημήτρης Κουφογιώργος (ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Δεσποτίδης (ηλεκτρική κιθάρα) και Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο και βιολί). Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Subway Recording Studio από τον Βαγγέλη Σαπουνά.

Link τραγουδιού στο YouTube: Εδώ

* «Τα Βήματα» θα παιχτούν ζωντανά στη μουσική παράσταση «ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» που υπό την αιγίδα και στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου (6.30 μ.μ.), αποτελώντας ένα από τα κομμάτια του album που ακολουθεί, μέρος των εσόδων του οποίου, θα διατεθεί για τους σκοπούς της Π.Φ.Π.Ο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αλλά και το τραγούδι «Τα βήματα», η Πρόεδρος της Πανελλαδικής, Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, σχολιάζει το νέο νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς:

«Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η χειρότερη πρόβλεψη του νόμου, αφορά την νομιμοποίηση του αυθαίρετου εγκλεισμού σε κυνοκομεία - κολαστήρια. Μια πρακτική εντελώς αναποτελεσματική καθώς διαρκώς νέα αδέσποτα βγαίνουν στους δρόμους. Πρόκειται για μια βάναυση αντιμετώπιση προς τα ζώα που φυλακίζονται αναίτια και μάλιστα συνήθως σε άθλιες συνθήκες. Το αποτέλεσμα δεν ωφελεί ούτε το ζώο, ούτε τον πολίτη ο οποίος πληρώνει διαρκώς χωρίς ουσιαστικά να επέρχεται λύση στο πρόβλημα ενώ την ίδια στιγμή περιφρονείται το βασικό και θεμελιώδες δικαίωμα τους στην ελευθερία.

Αντίθετα, η γραμμή των δημοτικών κτηνιατρείων θα έπρεπε να είναι αυτή του να προβαίνουν συνεχώς σε στειρώσεις αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μικρών που εγκαταλείπονται στο δρόμο.

Η Π.Φ.Π.Ο. και όλοι οι φιλόζωοι διαπιστώνουμε με λύπη ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ή δέσμευση για μια ανάλογη διευθέτηση.». Νατάσα Μπομπολάκη - Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη
    «Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Κρίσιμες στιγμές» από τον Μανώλη Μητσιά

    Τον Μανώλη Μητσιά απολαμβάνουμε στο τραγούδι «Κρίσιμες στιγμές», της ομότιτλης σειράς της ΕΡΤ1...

    Συνέχεια

    «Βαθύ ταξίδι» από τους «Ίος»

    Γράφει η Αρετή Κοκκίνου

    Συνέχεια

    «Aγάπες του παλιού καιρού» από τον Δημήτρη Κάσσαρη

    «Aγάπες του παλιού καιρού» τιτλοφορείται το νέο τραγούδι του ερμηνευτή και τραγουδοποιού, Δημήτρη Κάσσαρη...

    Συνέχεια

    «Κι όταν σε ρώτησα» από την Ελένη Βουδουράκη και τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη

    Η mezzo soprano Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει το νέο τραγούδι του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, με τίτλο «...

    Συνέχεια

    «Κλαίει η Ανατολή» από τον Ισίδωρο Πάτερο

    «Κλαίει η Ανατολή» έχει τίτλο το νέο τραγούδι που υπογράφει ο συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου, ο...

    Συνέχεια

    «Γυφτοπούλα» από την Ελένη Τσαλιγοπούλου

    Την πανέμορφη «Γυφτοπούλα» μάς παρουσιάζει στην ενότητα διασκευών η Ελένη Τσαλιγοπούλου μέσα από το νέο της...

    Συνέχεια

    «Ρόδο της αυγής μου» από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

    Με το τραγούδι "Ρόδο της αυγής μου", ένα δυνατό λαϊκό τραγούδι, επιστρέφει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος...

    Συνέχεια

    «Αλκίνοος» - Κύκλος τραγουδιών για αντρική φωνή και πιάνο- από τον Γιώργο Καγιαλίκο και τον Γιάννη Ευθυμιάδη με τον Βασίλη Γισδάκη

    Ο «Αλκίνοος» είναι ένας ποιητικός μονόλογος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ερωτικό τραγούδι. Αγγίζει την...

    Συνέχεια

    «Ανάθεμα τον αίτιο» από την Μαρία Γκούβα

    Στην καρδιά του καλοκαιριού, η ερμηνεύτρια και μουσικός Μαρία Γκούβα, θέλησε να δώσει μια νέα πνοή στο ιδιαίτερο παραδοσιακό...

    Συνέχεια