Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) κυκλοφορεί το τραγούδι «Τα βήματα» με την φωνή της Ιωάννας Εμμανουήλ σε στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου και μουσική του Γιώργου Κωνσταντινίδη!

Ένα τραγούδι για τη λύπη, τον πόνο και την απόγνωση που βιώνει ένας σκύλος - κάθε σκύλος - στο τάχα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του Δημοτικού Καταφυγίου, περιμένοντας την υιοθεσία. Με τ' αυτιά τεντωμένα και στον πιο ανεπαίσθητο ήχο που ίσως και να είναι για κείνον «κάλεσμα ζωής». Μιας άλλης ζωής. Όχι έγκλειστης. Όχι εδώ…

Με όλες τις αισθήσεις του σε εγρήγορση. Με κάθε λεπτό να μετρά για αιωνιότητα. Πόσο ζει ο σκύλος, άλλωστε; Πόσος λίγος είναι ο χρόνος που του προσφέρεται σε σχέση με τον δικό μας; Χρόνος πίσω από τα κάγκελα. Με το παράδοξο, ο αθώος να βρίσκεται μέσα και οι ένοχοι έξω.

Τα «Βήματα» είναι ένα τραγούδι για την χρόνια ομηρία και τον βιασμό της ψυχής. Για τη μη δυνατότητα του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας, δεδομένης για κάθε ον του πλανήτη. Ένα τραγούδι για τον σκύλο πίσω από τα σίδερα που κοιμάται-ξυπνάει στο ίδιο κελί χωρίς να μπορεί να εκτονώσει την ενέργειά του. Πεταμένος, ξεχασμένος και προδομένος. Αυτός, ο πιο πιστός όλων.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Ζηκογιάννης (ηλεκτρικό μπάσο), Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα), Δημήτρης Κουφογιώργος (ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Δεσποτίδης (ηλεκτρική κιθάρα) και Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο και βιολί). Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Subway Recording Studio από τον Βαγγέλη Σαπουνά.

Link τραγουδιού στο YouTube: Εδώ

* «Τα Βήματα» θα παιχτούν ζωντανά στη μουσική παράσταση «ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» που υπό την αιγίδα και στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου (6.30 μ.μ.), αποτελώντας ένα από τα κομμάτια του album που ακολουθεί, μέρος των εσόδων του οποίου, θα διατεθεί για τους σκοπούς της Π.Φ.Π.Ο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αλλά και το τραγούδι «Τα βήματα», η Πρόεδρος της Πανελλαδικής, Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, σχολιάζει το νέο νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς:

«Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η χειρότερη πρόβλεψη του νόμου, αφορά την νομιμοποίηση του αυθαίρετου εγκλεισμού σε κυνοκομεία - κολαστήρια. Μια πρακτική εντελώς αναποτελεσματική καθώς διαρκώς νέα αδέσποτα βγαίνουν στους δρόμους. Πρόκειται για μια βάναυση αντιμετώπιση προς τα ζώα που φυλακίζονται αναίτια και μάλιστα συνήθως σε άθλιες συνθήκες. Το αποτέλεσμα δεν ωφελεί ούτε το ζώο, ούτε τον πολίτη ο οποίος πληρώνει διαρκώς χωρίς ουσιαστικά να επέρχεται λύση στο πρόβλημα ενώ την ίδια στιγμή περιφρονείται το βασικό και θεμελιώδες δικαίωμα τους στην ελευθερία.

Αντίθετα, η γραμμή των δημοτικών κτηνιατρείων θα έπρεπε να είναι αυτή του να προβαίνουν συνεχώς σε στειρώσεις αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μικρών που εγκαταλείπονται στο δρόμο.

Η Π.Φ.Π.Ο. και όλοι οι φιλόζωοι διαπιστώνουμε με λύπη ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ή δέσμευση για μια ανάλογη διευθέτηση.». Νατάσα Μπομπολάκη - Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη
    «Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Όπου θες να με πας» από τον Απόστολο Ρίζο

    Και έτσι πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια. Από τον Δεκέμβρη του 2000 που κυκλοφόρησε το «Ένας κύκνος κλαίει», η πρώτη δηλαδή...

    Συνέχεια

    «Φωνές θιάσου» από τον Σταύρο Σιόλα

    Εφτά χρόνια μετά τα «Διόδια» ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει με ένα άλμπουμ που έχει τίτλο...

    Συνέχεια

    «Νυχτέρι» από τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη

    «Το Νυχτέρι είναι ένα μυστικό ησυχαστήριο που μέσα του μπορεί κανείς να ακούσει τη φωνή της καρδιάς του·...

    Συνέχεια

    «Για ποιαν Ανάσταση μιλάς» από την Αφεντούλα Ραζέλη

    Καλή, ελπιδοφόρα χρονιά μάς εύχεται η Αφεντούλα Ραζέλη, συστήνοντάς μας το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο, "Για...

    Συνέχεια

    «Αχ Αγάπη... Αχ Έρωτα» από τον Γιάννη Πάριο

    Ο μεγάλος ερμηνευτής της αγάπης επανήλθε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, προσφέροντάς μας ένα διπλό cd σε συλλεκτική συσκευασία...

    Συνέχεια

    «Νύχτα νεράιδα του Μαγιού» από τον Κώστα Θεοχάρη

    "Νύχτα νεράιδα του Μαγιού" έχει τίτλο το νέο τραγούδι του ερμηνευτή, Κώστα Θεοχάρη. Πρόκειται...

    Συνέχεια

    «Τα δύσκολα στη μέση» από την Πένυ Ξενάκη και τη Μαρία Κανελλοπούλου

    H Πένυ Ξενάκη και η Μαρία Κανελλοπούλου, δύο κυρίες με μεγάλη και σημαντική πορεία στο χώρο του ελληνικού...

    Συνέχεια

    «Σε ένα δρόμο μαζί σου» από τον Στέλιο Δάβαρη

    Το καινούργιο του single, μια μελωδική μπαλάντα, με τον τίτλο «Σε ένα δρόμο μαζί σου», κυκλοφορεί ο τραγουδοποιός...

    Συνέχεια

    «Του χωριού ο πλάτανος» από τη Μαίρη Δεναξά

    Το πρώτο της τραγούδι με τίτλο, «Του χωριού ο πλάτανος», παρουσιάζει η αισθαντική ερμηνεύτρια Μαίρη...

    Συνέχεια

    «Αντέχω» από την Έλενα Βασιλειάδη, τον Χρήστο Φυλλαρίδη και τον Κωνσταντίνο Χρυσανθάκη

    «Αντέχω» τιτλοφορείται το νέο τραγούδι που ερμηνεύει η Έλενα Βασιλειάδη, σε μουσική Κωσταντίνου...

    Συνέχεια