Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Dual Nature» από τον Γιώργο Ταμπάκη και τη Rebecca Trescher

Ο Έλληνας κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης και η Γερμανίδα κλαρινέτιστρια Ρεμπέκα Τρέσερ ενώνουν την κοινή τους αισθητική και τις μουσικές του αναζητήσεις σε ένα διεθνές ντουέτο με τη δική του ξεχωριστή γλώσσα και εκφραστικότητα, που έχει τον τίτλο «Dual Nature».

Έχοντας ως βάση την πολυπολιτισμική συνεργασία, οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν πρωτότυπες συνθέσεις για κλαρινέτο/μπάσο κλαρινέτο και επτάχορδη κιθάρα με καινοτόμα θέματα και αυτοσχεδιασμούς που συνδυάζουν τη σύγχρονη κλασσική μουσική και την ευρωπαϊκή τζαζ, με στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση. Ένα ακρόαμα που πηγάζει από τον αυθορμητισμό και την εσωτερικότητα της μουσικής δημιουργίας, οδηγώντας σε ενα αβίαστο μουσικό αποτέλεσμα.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, μετά από την πρόσκληση του Γιώργου Ταμπάκη και τον ερχομό της Rebecca στην Αθήνα. Οι δυο τους δούλεψαν πάνω σε συνθέσεις του Γιώργου, εμφανίστηκαν ζωντανά στο Beton7 στα πλαίσια του Ithaca - path to music τον Δεκέμβριο του 2018 και η επιτυχία αυτών των εμφανίσεων, τους οδήγησε στην συνέχιση της συνεργασίας τους, σε κάποιες ακόμη ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και τελικά στην ηχογράφηση του άλμπουμ «Dual Nature», υπό την τεχνική επίβλεψη του Γιώτη Παρασκευαϊδη. Δυο καλλιτέχνες-αναζητητές της έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού, σε μια συνάντηση που προοιωνίζει ένα φωτεινό μέλλον!

To «Dual Nature» κυκλοφορεί από την εταιρία Ekfrassis Productions του συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας, Κώστα Ηλιάδη.

Γιώργος Ταμπάκης

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Ταμπάκης, γεννημένος το 1980 στην Αθήνα, θεωρείται ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς μουσικούς της γενιάς του όσον αφορά στην ευρωπαϊκή τζαζ μουσική σκηνή. Το 2015 η εταιρία Godin guitars του έκανε endorsement με το μοντέλο multiac grand concert 7sa, την πρώτη της 7χορδη ηλεκτροκλασσική κιθάρα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 6 cd του για σόλο 7χορδη κιθάρα και μικρά μουσικά σχήματα με πιο πρόσφατα το Light Vibrations (2018 AuxMusic) και Colored Minds (2018 FM Records), συνεργαζόμενος – μεταξύ άλλων – με τον Τάκη Πατερέλη και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον του για το καλλιτεχνικό φάσμα της σύγχρονης δημιουργικής μουσικής τον οδηγεί στη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και τη ζωντανή παρουσίαση μουσικής σε παραστάσεις και πρότζεκτ για σύγχρονο χορό και πειραματικό Θέατρο, ντοκιμαντέρ, ταινίες βωβού κινηματογράφου και action painting. Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία αρκετών μουσικών σχημάτων, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους πιο εκλεκτούς μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Η πρόσφατη ενδιαφέρουσα συνεργασία του είναι το ντουέτο με τη γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher, το οποίο λειτουργεί ως μια νέα πηγή έμπνευσης και ένα έναυσμα για περαιτέρω καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Rebecca Trescher

Η γεννημένη το 1986 στο Tubingen της Γερμανίας, Rebecca Trescher είναι κλαρινετίστα, συνθέτις, μαέστρος και bandleader με βάση το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Θεωρείται μία από τις οραματίστριες της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, ειδικά με το σχήμα Ensemble 11 που διευθύνει. Έχει εκδόσει 5 προσωπικά άλμπουμ, ενώ έχει συνθέσει μουσική για φιλμ βωβού κινηματογράφου που της παρήγγειλε ο Δήμος της Νυρεμβέργης, αλλά και και έργο για την Siemens Symphonic Orchestra Erlangen.

Έχει master of music degree στο τζαζ κλαρινέτο και τη σύνθεση. Είναι μέλος αρκετών μικρών μουσικών σχημάτων, ενώ η νέα της συνεργασία με τον κιθαρίστα Γιώργο Ταμπάκη αποτελεί μια νέα έμπνευση και ανταλλαγή μουσικών γλωσσών, μεταξύ της σύγχρονης κλασσικής μουσικής και της τζαζ.

https://giorgostabakis.bandcamp.com/album/dual-nature?fbclid=IwAR1_8phW4TcKW3_p8klKy5UfzDoCoWY7cE0rKMohMnzoagNXHmT3RQSX8pE

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Dual Nature» από τον Γιώργο Ταμπάκη και τη Rebecca Trescher
    «Dual Nature» από τον Γιώργο Ταμπάκη και τη Rebecca Trescher
    «Dual Nature» από τον Γιώργο Ταμπάκη και τη Rebecca Trescher
    «Dual Nature» από τον Γιώργο Ταμπάκη και τη Rebecca Trescher
    «Dual Nature» από τον Γιώργο Ταμπάκη και τη Rebecca Trescher
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «This Shadow» από τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Yasmin Levy

    Η Χάρις Αλεξίου και η Yasmin Levy συναντιούνται για πρώτη φορά δισκογραφικά.

    Συνέχεια

    «Ορίζοντες» από τον Παναγιώτη Κελάνδρια

    Με τον τέταρτο δίσκο του επιστρέφει στη δισκογραφία ο Παναγιώτης Κελάνδριας, καταθέτοντας μια νέα, ολοκληρωμένη εργασία...

    Συνέχεια

    «Ψέμα κι όνειρο» από τη Χαριτίνη Πανοπούλου

    Το "Ψέμα κι όνειρο" είναι το τρίτο τραγούδι που παρουσιάζει η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, Χαριτίνη...

    Συνέχεια

    «Σαν το νησί του καθενός» με τον Κώστα Λειβαδά και την Ελένη Τσαλιγοπούλου

    Ξανά με τη μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντιέται ο Κώστας Λειβαδάς, ένας από τους πιο επιτυχημένους...

    Συνέχεια

    «Σταθερά στα Όνειρα» από τον Γιώργο Περρή

    Είκοσι χρόνια ακριβώς από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν δισκογραφικά η εξαιρετική συνθέτις, Ευανθία Ρεμπούτσικα, και η...

    Συνέχεια

    «Σεμίλα» από τη Σοφία Καμαγιάννη και τη Γιώτα Παρθενίου

    Η "Σεμίλα" είναι ένα νέο τραγούδι σε στίχους Γιώτας Παρθενίου, μουσική Σοφίας Καμαγιάννη...

    Συνέχεια

    «Πρωινοί Θύσανοι» (Morning cirrus clouds) από τον Λάζαρο Σαμαρά

    «Πρωινοί Θύσανοι» έχει τίτλο η καινούργια ολοκληρωμένη εργασία του συνθέτη και ακορντεονίστα, Λάζαρου...

    Συνέχεια

    «Αυλαία» από τον Γιώργο Καγιαλίκο και τον Ηλία Μάστορη

    «Αυλαία» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς, σε μουσική Γιώργου Καγιαλίκου και στίχους...

    Συνέχεια

    «Νυχτοβάτες» από τον Παντελή Θαλασσινό

    Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει δισκογραφικά μέσα από την συμμετοχή του στο cd «ΟΡΓΗ ΚΙ ΑΕΡΑΣ»...

    Συνέχεια