Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«ΑΧΝΑ» σπό τον Χρήστο Λούφη

Τρία χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά «7 ΣΤΙΓΜΕΣ» από την οποία ξεχώρισαν ιδιαίτερα τα τραγούδια «Αιθέρας» και «Μια τρελή παρέα», ο Χρήστος Λούφης επανέρχεται με το νέο του δίσκο «ΑΧΝΑ».

Δεκατρείς καινούργιες δημιουργίες (δώδεκα τραγούδια και το ομότιτλο ορχηστρικό), που στόχο έχουν να ταξιδέψουν, να προβληματίσουν και να γεννήσουν συναισθήματα σε κάθε ακροατή, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξουν τις μουσικές ανησυχίες του καλλιτέχνη, ο οποίος πατάει πάνω σε έθνικ δρόμους, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή μουσική με το έντεχνο και την ροκ.

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Χρήστου Λούφη, εκτός από το τραγούδι «Θαύμα μου», τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Νίκος Πατεράκης, ένας ανερχόμενος ποιητής της νέας γενιάς.

Συμμετέχει ερμηνευτικά στο τραγούδι «Μη με κοιτάς» ο Θοδωρής Νικολάου, επίσης ανερχόμενος στο χώρο της μουσικής.

Η ενορχήστρωση είναι του Χρήστου Λούφη, ο οποίος έπαιξε και ακουστική κιθάρα, η μίξη και η ηχοληψία έγιναν από τον Λάζαρο Ακριβόπουλο, ενώ αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των μουσικών που συμμετείχαν: Δημήτρης Δαμάσκος - πιάνο, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης - ακορντεόν, synthesizer, Νίκος Αγγούσης - κλαρίνο, Ιάσονας Κτενάς - βιολί, Κώστας Φόρτσας - γκάιντα, καβάλ, Φάνης Φωτόπουλος - τρομπέτα, Τέλης Καυκάς - μπάσο, Γιώργος Μούρτος - τύμπανα, Λάζαρος Ακριβόπουλος - κρουστά, Θοδωρής Νικολάου - κλασσική κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, Κώστας Χατζόπουλος - ηλεκτρική κιθάρα, Ελένη Μαραγκοπούλου – φωνητικά.

Σε λίγες μέρες το cd «ΑΧΝΑ» θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Λούφη

Γεννημένος το 1985 στη καρδιά του ηπειρώτικου, πολυφωνικού τραγουδιού, αποκτάει τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα, ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει με κλαρίνο παραδοσιακά τραγούδια. Στα 15 του αγοράζει την πρώτη του κιθάρα και αρχίζει να μαθαίνει με την βοήθεια του φίλου του, Βαγγέλη Λάζου. Συνεχίζει μόνος του μελετώντας εντατικά και σύντομα (μόλις 17 ετών) κάνει τα πρώτα του live. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επί 5 χρόνια εμφανίσεις του στο ''Freakonica aka Klaxon'' των Εξαρχείων, όπου αγαπήθηκε και απέκτησε κοινό που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Ακολούθησε το 2013 ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «7 ΣΤΙΓΜΕΣ», σε στίχους και μουσική δική του. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισαν αμέσως τα τραγούδια ''Αιθέρας'' και ''Μια τρελή παρέα'', με το δεύτερο να φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη κάνοντας την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή ''Ράδιο Αρβύλα''. Αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το digital single «Χαμογέλα (Στην Π.)» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ένα χρόνο μετά μία όμορφη συνεργασία έφερε την ερμηνευτική συμμετοχή στο δίσκο «Πριν τη Θάλασσα», σε μουσική του Δημήτρη Δαμάσκου και ποίηση του Βασίλη Κοτρωνιά.

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία με σημαντικές εμφανίσεις σε μαγαζιά, μουσικές σκηνές και θέατρα όπως "Σταυρός του Νότου", "HolyWood Stage", "Ρυθμός Stage", "Ghost House", κτλ. σε Αθήνα αλλά και επαρχία.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Πες Μου Αν Είσαι Άγγελος» από την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά

    «Πες Μου Αν Είσαι Άγγελος» έχει τίτλο το νέο τραγούδι που ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, σε μουσική...

    Συνέχεια

    «Κυνηγός» από τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη και τον Κόμη Χ

    «Κυνηγός» έχει τίτλο το νέο τραγούδι της Ζαχαρούλας Κληματσάκη με τον Κόμη Χ, σε...

    Συνέχεια

    «Επύλλια 4» από τον Φίλιππο Περιστέρη

    Ο Φίλιππος Περιστέρης και η Αμερικανική εταιρία CD Baby παρουσιάζουν το νέο CD με τίτλο: «...

    Συνέχεια

    «Γέφυρες» από τον Παναγιώτη Κελάνδρια

    «Γέφυρες» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Παναγιώτη Κελάνδρια που κυκλοφορεί ηλεκτρονικά σε...

    Συνέχεια

    «Ελάχιστη αίσθηση» από τον Γιώργο Καγιαλίκο, σε ποίηση Κικής Δημουλά

    Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν τη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Καγιαλίκου, σε ποίηση της...

    Συνέχεια

    Η «Φαίδρα» των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Θεοδωράκη από τους Βαγγέλη Μαχαίρα και Μπάμπη Βελισσάριο

    Ο Βαγγέλης Μαχαίρας και ο Μπάμπης Βελισσάριος παρουσιάζουν την «...

    Συνέχεια

    «Μείνε Εδώ» από τον Νικόλα Χρηστίδη

    Ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος συνεργάζεται με τον ερμηνευτή Νικόλα Χρηστίδη και μας χαρίζουν το νέο τραγούδι...

    Συνέχεια

    «Βήματα Μοιραία» από την Ελένη Δήμου

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Ελένη Δήμου κυκλοφόρησε σε μουσική του Χρήστου...

    Συνέχεια

    «Οι Τέλειες Μέρες» από τον Κώστα Λειβαδά και τον Ρένο Χαραλαμπίδη

    Ο Κώστας Λειβαδάς επιστρέφει με ένα νέο τραγούδι που υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε «τέλειες μέρες»...

    Συνέχεια

    «Πούλα γέρο το κρασί» από τον Βασίλη Τριάντη και την Ανατολή Μαργιόλα

    Ο καταξιωμένος λαουτίστας και συνθέτης Βασίλης Τριάντης επιστρέφει με το νέο του τραγούδι «Πούλα γέρο το κρασί»...

    Συνέχεια