Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στην Πάτρα

Τον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο έχει την τιμή να φιλοξενήσει το Royal στην Πάτρα, στις 14 Φεβρουαρίου, Ημέρα των Ερωτευμένων.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, θα ταξιδέψει τους Πατρινούς φίλους του στα μονοπάτια της ψυχής, με τα άφθαρτα στο χρόνο τραγούδια του στις εμφανίσεις του με τίτλο "ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ".

Στην παράσταση, ο συνθέτης, μαζί με τους γνωστούς και καταξιωμένους τραγουδιστές Σπύρο Κλείσσα και Αγαθή Κοσκινά, θα παρουσιάσει μουσικές και τραγούδια από έναν μεγάλο κύκλο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Θα ακουστούν οι κύκλοι τραγουδιών “Ενδεκάτη εντολή”, “Έχει ο Θεός”, “Διαδρομή”, “Ασπρο Μαύρο”, “Λεύκωμα”, “Συναξάρια”, “Εικόνες”, “Παιχνίδι για δύο”, “Επίθεση αγάπης”, “Άγγιγμα ψυχής” καθώς και μουσικές που ο συνθέτης έχει γράψει για τον Κινηματογράφο και την τηλεόραση με παράλληλη προβολή σε κινηματογραφική οθόνη.

Royal

Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα

Έναρξη: 10.00 μ.μ.

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις: 2611810524

Λίγα λόγια για το Γιώργο Χατζηνάσιο

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Άρχισε μαθήματα πιάνου από 6 χρονών στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Φλωρό, σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Ανθούλα Γ. Χυδίρογλου, συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Φαραντάτο, στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κρητικό και στο Παρίσι όπου σπούδασε σύνθεση και ενορχήστρωση (θεωρητικά – φούγκα – αντίστιξη), και διεύθυνση ορχήστρας.

Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλήση στην Τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην ελληνική Μουσική, όπου εμφανίζεται ως συνθέτης από το 1972 με τον δίσκο: 4 – 5 – 3. Από τότε έχει γράψει πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, απ' τους οποίους πολλοί τιμήθηκαν με χρυσή και πλατινένια διάκριση από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες.

Έγραψε, επίσης, μουσική και τραγούδια για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση. Από τους 45 Δίσκους του χαρακτηριστικοί είναι: "Η Διαδρομή", "Λεύκωμα", "Σήμερα", "Συναξάρια", "Ενδεκάτη Εντολή", "Μάθημα Σολφέζ", "Επίθεση Αγάπης" κ.ά.

Σαν γνήσιος Μακεδόνας δεν παρέλειψε να κυκλοφορήσει ένα δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά.

Παράλληλα, έγραψε μουσική για 38 κινηματογραφικές ταινίες όπως: Γλυκεία Συμμορία, Knock Out, Το Αγκίστρι, Εσύ κι Εγώ, Πρωινή Περίπολος, Shirley Valentine της Paramount κ.α. Επίσης, έγραψε μουσική για 25 Θεατρικά Έργα καθώς και μουσική για την Τηλεόραση όπως: Μυστικοί Αρραβώνες, Ακριβή μου Σοφία, Μαύρη Χρυσαλίδα, Τμήμα Ηθών, Γελοίον του Πράγματος, Δρόμοι της Πόλης, Άγγιγμα Ψυχής, Σύνορα Αγάπης, Τα Φτερά του΄Ερωτα, Φιλί Ζωής.

Το 1980 πήρε Α΄ Βραβείο στο Γαλλικό Φεστιβάλ (Rose d' Or) με το τραγούδι «Όταν γύρω Νυχτώνει». Επίσης, πήρε βραβείο στο Φεστιβάλ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και έχει τιμηθεί από διάφορους συλλόγους για την προσφορά του στην ελληνική μουσική.

Ως Σολίστ Πιάνου έδωσε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο Carnegie Hall, στο Concert House της Βιέννης, στο White House του Λονδίνου, στην Κύπρο, στη Σόφια κ.α.

Το 1985 έγινε η συγγραφή της Όπερας «Ελ Γκρέκο» που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, παρουσιάσθηκε σε μορφή Concerto για πιάνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μελοποιήσει το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και την Βυζαντινή τριλογία που αναφέρεται στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δόθηκε με μεγάλη επιτυχία η παγκόσμια πρεμιέρα του Βυζαντινού του Έργου «Χρονικόν της Αλώσεως» με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Όπερας της Σόφιας, την Χορωδία της Μακεδονίας, πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» σε μορφή Συμφωνικής Καντάτας με ερμηνευτές τον Πέτρο Γαϊτάνο και τον Γρηγόρη Βαλτινό παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με θριαμβευτική επιτυχία καθώς και στις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Το ίδιο έργο υπό την διεύθυνση του συνθέτη με 140 μουσικούς – χορωδούς και solist παρουσιάσθηκε το καλοκαίρι του 2005 στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά το 2007 στο θεσμό των Παλαιολογίων παρουσιάσθηκε το «Χρονικόν της Αλώσεως» με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΡΤ. Ερμήνευσαν ο Γρήγορης Βαλτινός, ο Άγγελος Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Χριστόπουλος υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η όπερα EL GRECO του Γιώργου Χατζηνάσιου παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στην Ελλάδα την άνοιξη του 2015. Συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης.

Είναι μέλος της P.R.S της Αγγλίας, της S.A.C.E.M της Γαλλίας , της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, της Α.Ε.Π.Ι και του Δ.Σ της Ε.Δ.Ε.Τ.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Το τραγούδι της Ματούλας Ζαμάνη για τον Κορονοϊό από την Αμοργό

    «Η Mπαλάντα Tου Καραντίν Nτε Πασκουάλε» έχει τίτλο το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Ματούλας Ζαμάνη,...

    Συνέχεια

    Ο Χρήστος Θηβαίος στην Πάτρα

    Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην Αίγλη στον Πολυχώρο του Δήμου Πατρέων θα βρεθεί ο Χρήστος Θηβαίος...

    Συνέχεια

    H Eλένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο για την Ημέρα της Γυναίκας

    Στην Κύπρο θα βρεθεί η Ελένη Τσαλιγοπούλου την Κυριακή 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας....

    Συνέχεια

    Ο Φοίβος Δεληβοριάς στα Χανιά

    Ο Φοίβος Δεληβοριάς πέφτει, ως γνωστόν, κάθε τόσο «και σκοτώνεται». Είναι ο δικός του τρόπος να βρίσκει ξανά τον...

    Συνέχεια

    Ο Θάνος Σταυρίδης και οι Drom στις Βρυξέλλες

    Στις Βρυξέλλες ταξιδεύουν ο Θάνος Σταυρίδης και οι Drom, για να βρεθούν στο Theatre...

    Συνέχεια

    Η Κλεονίκη Δεμίρη στα Σκόπια

    Στα Σκόπια θα βρεθεί η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη με τον πιανίστα Γιώργο Τσοκάνη την...

    Συνέχεια

    Η Αγγελική Τουμπανάκη & The Buzz Bastardz στο Τελ Αβίβ

    Στο Τελ Αβίβ ταξιδεύει, μετά το Λονδίνο και το Άμστερνταμ, η World Jazz βοκαλίστρια και...

    Συνέχεια

    H Aργυρώ Καπαρού, η Ερωφίλη και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στα Χανιά

    Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Αρσενάλι θα βρεθούν οι ερμηνεύτριες Αργυρώ Καπαρού και Ερωφίλη...

    Συνέχεια

    Ο Μανώλης Μητσιάς στην Πάτρα

    Στα "Αστέρια Live" στην Πάτρα θα βρεθεί ο Μανώλης Μητσιάς για μία και μοναδική...

    Συνέχεια