Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

H Mπέττυ Χαρλαύτη στο Μόναχο με το έργο του Μίκη, για φιλανθρωπικό σκοπό

Προσκεκλημένη της Ελληνικής Κοινότητας Haar στο Μόναχο είναι η Ελληνίδα mezzo soprano Μπέττυ Χαρλαύτη, «η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από τη νέα γενιά ερμηνευτών», όπως συχνά αναφέρεται από τα media, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, προκειμένου να δώσει ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφιερωμένo στα παιδιά που δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στον καρκίνο!

Μαζί της επί σκηνής ο διακεκριμένος πιανίστας και στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννης Μπελώνης.

«Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον Κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη» είναι ο τίτλος του album που κυκλοφόρησε πρόσφατα η ερμηνεύτρια, σε συνεργασία με τον μεγάλο συνθέτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ), αλλά και ο τίτλος της συναυλίας στο Künstlerhaus του Μονάχου, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 95 χρόνων του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη θα ερμηνεύσει σε διάφορες γλώσσες τραγούδια από επιλεγμένους κύκλους, τραγούδια του cd, καθώς και αποσπάσματα από τα ορατόρια "Canto General" και "Άξιον Εστί".

Το παγκοσμίου φήμης έργο του Μίκη Θεοδωράκη και η ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη, με τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο, συστρατεύονται με ελληνικές και βαυαρικές συλλογικότητες του Μονάχου, καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, για να στηρίξουν τον αγώνα των μικρών μαχητών της ζωής!

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Ίδρυμα Hauner, για την στήριξη του Παιδικού Νοσοκομείου Dr. Von Haunersche.

Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο μιας σειράς εμφανίσεων της Μπέττυς Χαρλαύτη στο εξωτερικό, όλες ξεχωριστής σημασίας, όπως οι 3 sold out συναυλίες στις Βρυξέλλες, όπου ερμήνευσε το μεγαλειώδες "Canto General" των Neruda-Θεοδωράκη, προσκεκλημένη για τις επετειακές εκδηλώσεις των 70 χρόνων από την Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συναυλία για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου την 25η Μαρτίου του 2019 στο Μέγαρο Μουσικής της Άγκυρας, ο εορτασμός των 95 χρόνων του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην Κολωνία της Γερμανίας κ.α.

Διοργανωτής:

Griechisch – Orthodoxe Metropolie, Allerheiligenkirche - Griechische Gemeinde Haar e.V. –Griechisch Bayerische Gemeinschaft e.V., Time to Help e.V.

Πληροφορίες συναυλίας

Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ.

Kunstlerhaus Munchnen

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    H Mπέττυ Χαρλαύτη στο Μόναχο με το έργο του Μίκη, για φιλανθρωπικό σκοπό
    H Mπέττυ Χαρλαύτη στο Μόναχο με το έργο του Μίκη, για φιλανθρωπικό σκοπό
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Το «Αιγαιόγραμμο» σε Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη

    Ο φετινός κυκλαδίτικος χειμώνας παίρνει ρυθμό και μελωδία μέσα από τη νέα σειρά συναυλιών “Αιγαιόγραμμο”! Τρεις...

    Συνέχεια

    H Mαρία Παπαγεωργίου στα Λελέικα Υπάτης

    Στον Τόπο Τεχνών "Χώρα" στα Λελέικα Υπάτης θα βρεθεί η Μαρία Παπαγεωργίου τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου,...

    Συνέχεια

    «Σοφία Βέμπο» με τον Δαυίδ Ναχμία και τη Μαρία Κανελλοπούλου στην Αρχαία Μεσσήνη

    Στην Αρχαία Μεσσήνη θα εμφανιστούν ο Δαυίδ Ναχμίας, η ξεχωριστή Μαρία Κανελλοπούλου και ο...

    Συνέχεια

    H Σαββέρια Μαργιολά στη Δράμα

    Στη Δράμα ταξιδεύει η Σαββέρια Μαργιολά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία...

    Συνέχεια

    «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ναό της Βιέννης

    Στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνεται συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο...

    Συνέχεια

    «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» με τη Χριστίνα Μαξούρη στη Λευκωσία

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025 παρουσιάζει την ξεχωριστή μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας»...

    Συνέχεια

    ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΙ II - «Το Ξύπνημα των Ετεοκλή και Πολυνείκη» του Δημήτρη Μαραμή στη Θήβα

    O Δήμος Θηβαίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των ...

    Συνέχεια

    Ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Βασίλης Κώστας και ο Soloup στα Ιωάννινα

    Ο Γιαννιώτης λαουτίστας και συνθέτης Βασίλης Κώστας, υποψήφιος για Grammy, προσκαλεί τον διεθνώς αναγνωρισμένο...

    Συνέχεια

    Η Μελίνα Ασλανίδου στον Βόλο

    Η Μελίνα Ασλανίδου, μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, θα κάνει μία στάση στον ...

    Συνέχεια

    Η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος στη Μικρή Επίδαυρο για τα «100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης»

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη...

    Συνέχεια