Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

Οι TAKIM,η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος στο 13ο Φεστιβάλ Οίτης

Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Οίτης, θα συναντηθούν οι ΤΑΚΙΜ, η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στον Τόπο Τεχνών ΧΩΡΑ στη Λαμία, για να μας ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο και τις εποχές, με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας, αλλά και το προσωπικό ρεπερτόριο που έχουν διαμορφώσει. .

Η Ουμ Καλσούμ και η Φαϊρούζ συναντούν τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Από τη Φολέγανδρο και το Ζαγόρι μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη, τον Πειραιά και τη Νέα Υόρκη, ένα μουσικό ξεφάντωμα με το εκρηκτικό ρεπερτόριο των ΤΑΚΙΜ να συναντά το λαϊκό-ρεμπέτικο και έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκπλήξεις.

Μια μεγάλη παρέα, οι ΤΑΚΙΜ, παίζουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν επί σκηνής μαζί με τους φίλους τους, με αφετηρία το γνώριμο δυναμικό ήχο τους και όλα «αυτά που μας ενώνουν».

Οι ΤΑΚΙΜ θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα που ταξιδεύει την παραδοσιακή, και όχι μόνο, μουσική στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριό τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Μαζί με την Αρετή Κετιμέ και την ιδιαίτερη φωνή του Γιάννη Νιάρχου θα δημιουργήσουν μία εκρηκτική συναυλία, με στοιχεία από το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο.

Λίγα λόγια για τους ΤΑΚΙΜ

Οι Τακίμ ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 2001. Τα μέλη των Τακίμ είναι καταξιωμένοι σολίστες που έχουν συνεργαστεί ο καθένας με διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες όπως: η Lorrena mcKennitt, η Νανά Μούσχουρη, Calexico, Ελένη Καραϊνδρου, Shantel, Omar Faruk Tekbilek, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ντάλαρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά.

Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ARK festival , Gazarte , Μέγαρο μουσικής Σμύρνης , Αλάτι της γης-ΕΡΤ, ARTE TV-Γερμανική τηλεόραση) και έχουν αποκτήσει με τα χρόνια το δικό τους κοινό, καθώς και μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική και ξένη ethnic-folk σκηνή.

Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τακίμ» κυκλοφόρησε το 2015 από την ANTart Productions και συμμετείχαν η Χάρις Αλεξίου, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά.

Την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν με τους αμερικανούς CALEXICO και τον Eric Burdon στο τραγούδι «Roll Tango» αποσπώντας θερμές κριτικές.

Το 2016 συμμετείχαν στη συναυλία της Χ.Αλεξίου στο Ahmed Adnan Saygun Merkezi της Σμύρνης και πραγματοποίησαν μία σειρά από sold out εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Athenaeum Κελάρι».

Τον χειμώνα 2016 - 2017 εμφανίζονται στο PassPort Κεραμεικός στην Αθήνα με την παράσταση «Καφέ Αμάν – Ελληνική απόλαυσις» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, με μεγάλη επιτυχία και sold out παραστάσεις, την οποία διαδέχτηκε η επόμενη παραγωγή «Καφέ Αμάν – Γιατί γλυκό μου sweetheart?» μαζί με τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Νίκο Τατασόπουλο, δύο συνεχόμενες χρονιές στο Gazarte και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2018 συνεργάζονται με την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε sold out συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Κύπρο. Την ίδια χρονιά και πάλι στο Ηρώδειο, είναι επίσημοι καλεσμένοι των Calexico, σε μια εμφάνιση που συζητήθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης!

Tαξιδεύουν πάντα σε επιλεγμένους χώρους και θέατρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με διάφορες παραγωγές και προτάσεις.

Φεστιβάλ ΟΙΤΗΣ | Τόπος Τεχνών ΧΩΡΑ

Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ προπώληση | 15 ευρώ ταμείο

Προπώληση:

Τόπος Τεχνών «Χώρα»- Λελέικα Υπάτης

Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης – (Αντιγόνης 7, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου, Λαμία. Aνοικτά καθημερινά 09:00 – 21:00 & Σάββατο 10:00 – 14:00, τηλ. 2231043333) & ηλεκτρονικά στην ticketservices.gr - τηλ. 210 7234567

Συνδιοργάνωση: Φεστιβάλ Οίτης | Artway – Τεχνότροπον

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Οι TAKIM,η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος στο 13ο Φεστιβάλ Οίτης
    Οι TAKIM,η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος στο 13ο Φεστιβάλ Οίτης
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    H Mαρία Παπαγεωργίου στα Λελέικα Υπάτης

    Στον Τόπο Τεχνών "Χώρα" στα Λελέικα Υπάτης θα βρεθεί η Μαρία Παπαγεωργίου τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου,...

    Συνέχεια

    «Σοφία Βέμπο» με τον Δαυίδ Ναχμία και τη Μαρία Κανελλοπούλου στην Αρχαία Μεσσήνη

    Στην Αρχαία Μεσσήνη θα εμφανιστούν ο Δαυίδ Ναχμίας, η ξεχωριστή Μαρία Κανελλοπούλου και ο...

    Συνέχεια

    H Σαββέρια Μαργιολά στη Δράμα

    Στη Δράμα ταξιδεύει η Σαββέρια Μαργιολά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία...

    Συνέχεια

    «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ναό της Βιέννης

    Στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνεται συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο...

    Συνέχεια

    «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» με τη Χριστίνα Μαξούρη στη Λευκωσία

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025 παρουσιάζει την ξεχωριστή μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας»...

    Συνέχεια

    ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΙ II - «Το Ξύπνημα των Ετεοκλή και Πολυνείκη» του Δημήτρη Μαραμή στη Θήβα

    O Δήμος Θηβαίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των ...

    Συνέχεια

    Ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Βασίλης Κώστας και ο Soloup στα Ιωάννινα

    Ο Γιαννιώτης λαουτίστας και συνθέτης Βασίλης Κώστας, υποψήφιος για Grammy, προσκαλεί τον διεθνώς αναγνωρισμένο...

    Συνέχεια

    Η Μελίνα Ασλανίδου στον Βόλο

    Η Μελίνα Ασλανίδου, μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, θα κάνει μία στάση στον ...

    Συνέχεια

    Η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος στη Μικρή Επίδαυρο για τα «100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης»

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη...

    Συνέχεια

    H Mαρία Φαραντούρη στη Λευκάδα με τη Μαντολινάτα και τη Μικτή Χορωδία του ΟΡΦΕΑ

    Την παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη υποδέχεται η Μαντολινάτα και η Μικτή...

    Συνέχεια