Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

«Εδώ είναι του Ρασούλη»- Συναυλία για το Ειδικό Σχολείο Σκιάθου

Μία μεγάλη συναυλία προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα στιχουργού Μανώλη Ρασούλη και με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου -μέσα από τον Κουμπαρά Αγάπης- διοργανώνει το Skiathoslife.gr και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, με την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια που το Skiathoslife.gr ενισχύει με αυτό τον τρόπο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Τον Ιανουάριο του 2017, παρουσία του τυφλού μουσικού Γιώργου Μπελίρη, μαζεύτηκαν και παραδόθηκαν 1000€, ενώ το 2018 δωρίστηκε σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα αξίας 1200€.

Φέτος η συναυλία στην οποία επί σκηνής θα βρεθούν 40 μουσικοί, ερμηνευτές και χορωδοί είναι προς τιμήν του Μανώλη Ρασούλη.

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν Κρητικός με εθνικότητα ελληνική, γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του '45. Διάσημος στην Ελλάδα τραγουδοποιός, τραγουδιστής συγγραφέας και δημοσιογράφος (22 Cds, 8 βιβλία και ένα περιοδικό «ΤΟ ΑΥΓΟ»), με εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, χαρακτηρίστηκε σαν ο καλύτερος στιχουργός της εικοσαετίας.

Γνωστός για τις πρωτότυπες και ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, κάτι που δεν άρεσε στα παντός είδους κατεστημένα. Συνεπής στη βασική του ιδέα, ότι η Ελλάδα από φύση και θέση πρέπει να στραφεί προς τον πολιτισμό και όχι καταστροφικά προς τον μιλιταρισμό, ώστε να παίξει ένα πρωτοποριακό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αντί να είναι ουραγός, όπως τώρα.

Από τις 6 Μαρτίου του 2000 ζούσε στην νέα του πατρίδα, την Ισπανία, αν και όπως ο ίδιος έλεγε, «Πατρίδα μου είναι η συνείδησή μου». Ο Μανώλης Ρασούλης απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου 2011.

Αναλυτικά το βιογραφικό του στιχουργύ στο: http://www.rasoulis.gr/

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στον κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, με 500 θέσεις και σύγχρονη μουσική σκηνή.

Τραγούδια θα ερμηνεύσουν, μαζί με την Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, η Κυριακή Δαμάσκου, ο Κωνσταντίνος Στεφανής και ο Θάνος Ματζίλης.

Την διεύθυνση του μουσικού προγράμματος έχει ο Νίκος Χιώτογλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν.

Πολύτιμοι συνεργάτες και εθελοντές: το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου, ενώ τους παρευρισκόμενους καθώς και τους καλλιτέχνες θα προσέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Πολυϊατρείο Σκιάθου του Γενικού Ιατρού Νίκου Εγνατιάδη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    O Πάνος Μπούσαλης στη Χαλκίδα

    Στην Χαλκίδα, στο φιλόξενο χώρο ''Τέχνης Δρώμενα'', θα βρεθεί ο τραγουδοποιός Πάνος Μπούσαλης ...

    Συνέχεια

    O Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons στη Λιβαδειά

    Στην όμορφη Λιβαδειά και συγκεκριμένα στο "Art Nouveau" θα εμφανιστεί ο Χρήστος Θηβαίος...

    Συνέχεια

    Η Δήμητρα Γαλάνη στο Λονδίνο

    Η Δήμητρα Γαλάνη ταξιδεύει στις 3 Δεκεμβρίου για μία ξεχωριστή συναυλία στο Λονδίνο και...

    Συνέχεια

    Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα

    Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα θα βρεθεί ο συνθέτης και δεξιοτέχνης της κλασσικής κιθάρας,...

    Συνέχεια

    Η Φωτεινή Βελεσιώτου στη Δράμα

    Στη Δράμα και συγκεκριμένα στο ΜΥΛΟΣ Club θα βρεθεί η Φωτεινή Βελεσιώτου την Παρασκευή...

    Συνέχεια

    H Aγγελική Τουμπανάκη σε Λονδίνο και Άμστερνταμ

    Η World Jazz βοκαλίστρια και ιδιοσυγκρασιακή performer Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει, με τους εκλεκτούς συνεργάτες της, το...

    Συνέχεια

    Η Κατερίνα Τσιρίδου και το Ρεμπέτικο Τρίο τον Οκτώβριο σε Ισραήλ και Ευρώπη

    Περιοδεία στην Ευρώπη ξεκινάει η καταξιωμένη Ελληνίδα ρεμπέτισσα τραγουδίστρια Κατερίνα Τσιρίδου, μετά την καλοκαιρινή της...

    Συνέχεια

    Μανώλης Ρασούλης: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του!

    Στη γειτονιά του, στα Καμίνια, και δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, του ΟΦΗ, το πάρκο που αφιερώθηκε στη μνήμη του αείμνηστου...

    Συνέχεια

    Μάγεψαν το κοινό της Αμοργού η Μπέττυ Χαρλαύτη και ο Γιάννης Μπελώνης

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μαύρος Μία μοναδική συναυλία πρόσφεραν...

    Συνέχεια