Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

O «Ερωτόκριτος» του Δηµήτρη Μαραµή µε τους Vamos Ensemble σε Χανιά και Ρέθυμνο

Σε Χανιά και Ρέθυμνο θα παρουσιαστεί ο "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή, το έργο που είναι βασισμένο στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, με τους Vamos Ensemble.

Πιο αναλυτικά, ο "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή, με τη μορφή σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ, ήταν ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 2017 παρουσιάστηκε σε sold out παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ηρώδειο. Ακολούθησε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2018, ενώ φέτος εγκαινίασε το Έτος Ερωτόκριτου 2019 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Περιφέρεια Κρήτης.

H µουσική προσέγγιση του "Ερωτόκριτου" από τον Δηµήτρη Μαραµή απέσπασε διθυραµβικές κριτικές και ενθουσίασε το κοινό, όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική, είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου 2019, το έργο παρουσιάζεται από τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από το Θανάση Παπαθανασίου (μέλος κι ενορχηστρωτής των Vamos) και μετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας τον Μαϊο επιστρέφει στα Χανιά, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, αλλά και για μια συναυλία στο Ρέθυμνο, στην Πλατεία Μικρασιατών, την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι ταλαντούχοι ερµηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου

(Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα) μαζί με τους Vamos Ensemble και τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης.

Οι Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από 16 μουσικούς, οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από 5 χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Κριτική παράστασης «Χανιώτικα Νέα» (Απρίλιος 2019)

Όσοι είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τη θέαση και ακρόαση του «εναλλακτικού Ερωτόκριτου» του Δημήτρη Μαραμή στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στις 12 Μαΐου στα Χανιά με τους Vamos Εnsemble, κυριολεκτικά μείναμε άφωνοι από τη συγκλονιστική απόδοση ΟΛΩΝ. Η πρωτότυπη διασκευή επιτυγχάνει αξιοθαύμαστα να δονήσει το «εσωτερικό μας είναι» με τη μελωδία, την ερμηνεία, την αφήγηση, το φως, τη σκηνική παρουσία, την τελειότητα του αρμονικού συγχρονισμού του συνόλου! Είναι ένας αιφνιδιασμός από μια μουσική πρόταση που καθηλώνει και προκαλεί τον θεατή να θαυμάσει, να αναζητήσει, να αναθεωρήσει, και κυρίως να διαφυλάξει με περισσή φροντίδα την καθαρότητα του έρωτα που εκφράζεται δυναμικά από τη νέα αυτή καλλιτεχνική έκφραση.

20 Ιουνίου - Χανιά

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

21 Ιουνίου - Ρέθυμνο

Πλατεία Μικρασιατών

Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης - ΚΕ.ΔΗ.Ρ.

Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.30 μ.μ.

H είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    O «Ερωτόκριτος» του Δηµήτρη Μαραµή µε τους Vamos Ensemble σε Χανιά και Ρέθυμνο
    O «Ερωτόκριτος» του Δηµήτρη Μαραµή µε τους Vamos Ensemble σε Χανιά και Ρέθυμνο
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Η Θέλμα Καραγιάννη στο Ναύπλιο

    Στον όμορφο χώρο του "Φουγάρου" στο Ναύπλιο θα βρεθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου η τραγουδίστρια,...

    Συνέχεια

    O Σωκράτης Μάλαμας ταξιδεύει- Οι σταθμοί της περιοδείας του

    Αν είστε από αυτούς που τους αρέσουν τα παραμύθια και τα κάτοπτρα, αν έχετε ταξιδέψει με χάρτη ή χωρίς, σε ασύλληπτους λαβυρίνθους του νου και...

    Συνέχεια

    Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Κότσιρας- Οι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας τους

    Συνεχίζουν την επί σκηνής συνεργασία τους η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας σε όλη την...

    Συνέχεια

    H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique στην Πάφο

    Στην Πάφο της Κύπρου εμφανίζονται, στο ανακαινισμένο «Χάνι του Ιμπραήμ», η Ελένη...

    Συνέχεια

    Κυκλοφορία 6ου Solo Album της Άννας Στερεοπούλου με συναυλίες σε Μαδρίτη και Καστεγιόν

    Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, η Άννα Στερεοπούλου, σηματοδότησε την κυκλοφορία του 6ου προσωπικού της album, με τίτλο "PLANO"...

    Συνέχεια

    Το μουσικό σχήμα «POLIS Ensemble» στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

    Το μουσικό σχήμα POLIS Ensemble προσκαλεί το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο της Διεθνούς...

    Συνέχεια

    O Γιώργος Νταλάρας και η Vicky Leandros σε ευρωπαϊκή περιοδεία

    Ο Γιώργος Νταλάρας συνεχίζει με την Vicky Leandros την περιοδεία που ξεκίνησε πέρυσι, σε γεμάτα θέατρα της...

    Συνέχεια

    Η Αρετή Κοκκίνου, ο Γιάννης Λεκόπουλος και η Μαρία Νίττη στο Ναύπλιο

    Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες κοινές τους εμφανίσεις, ο ερμηνευτής Γιάννης Λεκόπουλος μαζί με τη συνθέτιδα-κιθαρίστα Αρετή...

    Συνέχεια

    Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού γιόρτασε τα 45 του χρόνια στην Αστόρια

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξαναγίναμε Ελληνες! Το Σάββατο 6 Απριλίου, ένα κατάμεστο από ομογενείς θέατρο ένοιωσε την Ελλάδα να πάλλεται...

    Συνέχεια