Το τραγούδι της εβδομάδας

και για ποιό λόγο το προτείνουμε!

«Toυ νησιού μου οι χαρές»

Μαρία Καραγκιόζη - Δημήτρης Ρέντας

Γράφει η Μίνα Μαύρου

Καλό μήνα! Καλή Πρωταπριλιά! Μην σας γελάσουν...αν και... όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, πολύ θα θέλαμε να είναι ένα ψέμα!

Όπως και να 'χει, επειδή η φετινή Πρωταπριλιά δεν έχει πειράγματα, κρυφά γέλια και "πικάντικες" πονηριές, ας έχει ευχές!

Ευχόμαστε, λοιπόν, σε σύντομο χρονικό διάστημα και, αφού έχουμε προσέξει τους γύρω μας αλλά και τους εαυτούς μας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας βόλτες, τις πρώτες μας επισκέψεις, τα πρώτα μας ταξίδια!

Τραγούδι εβδομάδας, «Toυ νησιού μου οι χαρές», ένα χαρούμενο κομμάτι με νησιώτικη αύρα και νοσταλγική διάθεση για τον τόπο καταγωγής μας, που, επειδή τον αγαπάμε, πρέπει για λίγο καιρό να μείνουμε μακρυά του.

"«Toυ νησιού μου οι χαρές» δεν είναι κάποιος προπομπός δίσκου. Είναι τραγούδια που γράφω και κάνω και την παραγωγή τους με την βοήθεια φίλων ή ατόμων που θέλουν να βοηθήσουν... Στην συγκεκριμένη περίπτωση ειναι ένα κομμάτι που ήθελα να μιλάει για τη νοσταλγία και την ομορφιά του νησιού, δηλαδή όλα αυτά τα συναισθήματα που έχει κάποιος, είτε δεν είναι στο νησί, είτε πάει, είτε βρίσκεται εκεί. Σκοπός ήταν η παρέα να δημιουργήσει αυθόρμητα, να εκφράσει την αγάπη για την Αμοργό και όλο αυτό να φανεί στην εκτέλεση του κομματιού", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Νάσιος, ο οποίος υπογράφει την παραγωγή αλλά και τους στίχους του τραγουδιού.

Συντελεστές

Παραγωγή: Θοδωρής Νάσιος

Στίχοι: Θοδωρής Νάσιος - Κώστας Παπαδόπουλος - Μαρία Παναγάκη

Μουσική: Γιώργος Γαβράς

Τραγούδι: Μαρία Καραγκιόζη - Δημήτρης Ρέντας

Λαούτα: Γιώργος Γαβράς - Δημήτρης Ρέντας

Βιολί: Αντώνης Θεολογίτης

Κιθάρες: Θοδωρής Νάσιος - Δημήτρης Ρέντας

Μπάσο: Δημήτρης Ρέντας

Ηχογράφηση: STUDIO 222 -https://www.facebook.com/pages/Studio... - Δημήτρης Ντελής

Δημιουργία - Επεξεργασία Βίντεο: Θοδωρής Νάσιος

Βίντεο - Φωτογραφίες: Θοδωρής Νάσιος - Σπύρος Τσιώλης - Σοφία Περδετζόγλου

Λήψη Εναέριας Φωτογραφίας Νικουριάς: M.Theol.Photography

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

    «Όταν σημάνει η ώρα»

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ