Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Πατημασιές στο Χιόνι» από τον Γιώργο Χατζηπιερή

Ο Γιώργος Χατζηπιερής, δημιουργός των τραγουδιών του "Τεμπέλη Δράκου", μας παρουσιάζει 6 νέα τραγούδια για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα με το γενικό τίτλο «Πατημασιές στο Χιόνι».

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που επιστρέφουμε σε μια περιοχή αγνή και αμόλυντη και γινόμαστε για λίγο παιδιά. Χωρίς συστολές και σοβαροφάνειες, βάζουμε πολύχρωμα σκουφάκια, κρεμάμε λαμπάκια, τραγουδάμε για ελαφάκια, κουδουνάκια και χιονάνθρωπους και ανάβουμε ένα μικρό φωτάκι ελπίδας και ζεστασιάς μέσα στο καταχείμωνο.

O Απόστολος Ρίζος γίνεται βοσκός και μας εξιστορεί το πώς βίωσε το θαύμα της γέννησης του Χριστού, ανατρέποντας τα δεδομένα που θέλουν πάντα τους βοσκούς άσημους και ανώνυμους.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη με πολλή χαρά και χάρη μάς διηγείται μια ιστορία για "Το δέντρο των Χριστουγέννων" που ξεκίνησε από το βουνό, για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εδώ και λίγες μέρες στο Youtube με ένα εξαιρετικό animation που έφτιαξε ο Μιχάλης Παπανικολάου.

Ο Μάρκος Κούμαρης, τραγουδιστής των Lοcomondo, σε μια πολύ τρυφερή μπαλάντα για το χρόνο που φεύγει και αφήνει τις πατημασιές του στο χιόνι. Μαζί του η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη.

Η Κορίνα Λεγάκη, αέρινη και με πολύ κέφι, μας λέει για 3 χιονονιφάδες που άφησαν τον ουρανό τους και κατέληξαν σε μπαράκια, να πίνουν λεμονάδες με πολλά παγάκια και να χορεύουν με νταούλια και ντέφια.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μάς μεταφέρει στην αυλή του καινούργιου χρόνου όπου οι ώρες και τα λεπτά οργανώνουν γιορτή και ετοιμάζονται, για να υποδεχθούν μία - μία τις εποχές του χρόνου.

Τέλος, η Σοφία Παπάζογλου μαζί με την παιδική χορωδία σε ένα "έξω καρδιά" τραγούδι για τα Φώτα, βασισμένο στα Κυπριακά κάλαντα των Φώτων και σε Κυπριακά έθιμα.

Στο τέλος του δίσκου υπάρχουν όλα τα τραγούδια ορχηστρικά που αναδεικνύουν τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη και του Χρίστου Ανδρέου.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών είναι η φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα των γιορτών του δωδεκαημέρου με κέφι, φαντασία και κυρίως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από το Label του Τεμπέλη Δράκου και διατίθεται στα καταστήματα Public. Eπίσης υπάρχει σε όλες τις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Πατημασιές στο Χιόνι» από τον Γιώργο Χατζηπιερή
    «Πατημασιές στο Χιόνι» από τον Γιώργο Χατζηπιερή
    «Πατημασιές στο Χιόνι» από τον Γιώργο Χατζηπιερή
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Νυχτοβάτες» από τον Παντελή Θαλασσινό

    Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει δισκογραφικά μέσα από την συμμετοχή του στο cd «ΟΡΓΗ ΚΙ ΑΕΡΑΣ»...

    Συνέχεια

    «Φταίει ο Ντρούπι» από τον Λεωνίδα Μαριδάκη

    Με ένα νέο, κεφάτο βίντεο κλιπ σε ένα τραγούδι από τον τελευταίο του δίσκο, «Βάρκα στο σπίτι», επέστρεψε εν μέσω...

    Συνέχεια

    «Είσαι Λιμάνι Μου» από την Πιπίτσα Κληροπούλου

    Μετά το πρώτο single "Είσαι Λιμάνι Μου" που κυκλοφόρησε ως προπομπός του ομώνυμου δίσκου, η πρώτη δισκογραφική δουλειά...

    Συνέχεια

    «Μην το ξεχάσεις το φιλί» από τον Νίκο Ξυδάκη και τον Κώστα Φασουλά

    Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο, «Μην το ξεχάσεις το φιλί», σε...

    Συνέχεια

    «Νυχτέρι» από τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη

    Τον οργανικό σκοπό με τίτλο «Νυχτέρι» μάς παρουσιάζει ο τραγουδοποιός, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης...

    Συνέχεια

    «Ο χορός του λύκου» από τον Κώστα Αντύπα

    Νέο τραγούδι για τον τραγουδοποιό Κώστα Αντύπα... εν μέσω καραντίνας, η δημιουργία έδωσε τη λύση απέναντι στο «μούδιασμα»...

    Συνέχεια

    «Δεν έχει έρωτα εδώ» από τον Γιώργο Τσιριγώτη

    «Δεν έχει έρωτα εδώ» έχει τίτλο το καινούργιο τραγούδι του συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργου Τσιριγώτη...

    Συνέχεια

    «Να 'χα δυο Ελλάδες» από την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Καλδάρα

    Ο δημιουργός Κώστας Καλδάρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου μάς παρουσιάζουν το τραγούδι "Να' χα...

    Συνέχεια

    Fratelli Amici Italiani- Το νέο τραγούδι του Στέλιου Φωτιάδη για τους γείτονες Ιταλούς

    Ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο την Τρίτη 12 Μαϊου. Εννιά Έλληνες τραγουδιστές (Μελίνα...

    Συνέχεια

    «Μακρύδρομος»

    "Μια ομάδα μουσικών στην Κύπρο διασκευάσαμε ένα τούρκικο τραγούδι με σκοπό να εκφράσουμε τον πόθο και το όνειρό μας για επανένωνση...

    Συνέχεια