Το τραγούδι της εβδομάδας

και για ποιό λόγο το προτείνουμε!

«Le grand bleu»

Eric Serra

Γράφει η Μίνα Μαύρου

Όταν οι μνήμες ζωντανεύουν, η συγκίνηση δεν μπορεί παρά να είναι τεράστια! Πριν από ΄30 χρόνια, κάτι πρωτόγνωρο συνέβαινε σε μια γωνιά του Αιγαίου! Ο Γάλλος σκηνοθέτης Λυκ Μπεσόν αποφάσισε μέρος των σκηνών της ταινίας που θα γύριζε με θέμα τη θάλασσα και τους ανθρώπους της να είναι παρμένες από το νησί της Αμοργού, του τόπου που έχω την ευλογία να έχω δει το πρώτο φως της ζωής! Ενθουσιασμός, περιέργεια, απορία τότε από όλους εμάς που δεν είχαμε ιδέα για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει…

Σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, ξαναζούμε το πάθος για τη μαγεία του βυθού του σιωπηλού Ζακ και του παρορμητικού Έντζο της μνημειώδους ταινίας «Απέραντο γαλάζιο»,μέσω του 1ου διεθνούς τουρνουά καταδύσεων “Authentic big blue” που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Αμοργό και διαρκεί μέχρι τις 24 του μηνός!

Ξαναγινόμαστε λοιπόν κάποιοι τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου που ήμασταν τότε και χαιρόμαστε που καταγόμαστε και βρισκόμαστε και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο!

Η επιλογή της εβδομάδας μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την υποβλητική σύνθεση του Ερίκ Σερά(Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Μουσικής) για τις ανάγκες της ταινίας!

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ