Το τραγούδι της εβδομάδας

και για ποιό λόγο το προτείνουμε!

«Nessun dorma»

Λουτσιάνο Παβαρόττι

Γράφει η Μίνα Μαύρου

Σαν σήμερα το μακρινό 1935 γεννήθηκε ο «Βασιλιάς των υψηλών ντο», ο άνθρωπος που αναμφίβολα έφερε την Όπερα κοντά στον απλό ακροατή, όσο και αν αυτό ενόχλησε τους πιο "μυημένους" και μελετηρούς λάτρεις του είδους!

Αν ζούσε σήμερα ο Λουτσιάνο Παβαρόττι θα γινόταν 83 ετών! Τις διακρίσεις από μικρή ακόμα ηλικία ακολούθησαν οι ασφυκτικά γεμάτες συναυλίες ανά τον κόσμο.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το Φεβρουάριο του 2006 στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο.

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο περιοδικό Forbes είχε δηλώσει:«Τα είχα όλα στη ζωή μου, πραγματικά όλα, αλλά ακόμη και αν τα έχανα όλα, με το Θεό είμαστε πάτσι».

Επιλογή εβδομάδας η περίφημη ρομάντζα/άρια για τενόρο "Nessun dorma" από την όπερα "Τουραντό" του Τζιάκομο Πουτσίνι, με έναν Παβαρόττι να συγκινεί, να εξυψώνει, να μένει αθάνατος!!!

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ο Καϊξής»

    Απόστολος Χατζηχρήστος

    Συνέχεια

    «Καλοκαιράκι» και... καλό μήνα!

    Γιοβάννα

    Συνέχεια

    Χρόνια πολλά, μαμά…

    Συνέχεια

    «Μέρα Μαγιού»

    Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    Συνέχεια

    «Μαύρη παπαρούνα»

    Ιφιγένεια Κορολόγου

    Συνέχεια

    «Memory»

    Mιούζικαλ «Cats»

    Συνέχεια

    «Nα με θυμάσαι»

    Μελίνα Μερκούρη

    Συνέχεια

    «Φραγκοσυριανή»- «Έβαλε ο Θεός σημάδι»

    Μάρκος Βαμβακάρης- Νίκος Ξυλούρης

    Συνέχεια

    «Ιδανικός κι ανάξιος εραστής»

    Kώστας Καράλης

    Συνέχεια

    «La vie en rose»

    Edith Piaf

    Συνέχεια