Το τραγούδι της εβδομάδας

και για ποιό λόγο το προτείνουμε!

«Ένας Τούρκος στο Παρίσι»

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας- Πυξ Λαξ

Γράφει η Μίνα Μαύρου

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 6 χρόνια που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας "έφυγε" από κοντά μας. Όλοι οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι θαυμαστές του τον μνημονεύουν πάντα με ένα στίχο και μια μελωδία στο στόμα... όπως τότε... κάποια χρόνια πριν... που σε μία θορυβώδη Πανεπιστημιούπολη, κάπου εκεί στου Ζωγράφου, καποιοι φοιτητές - γεμάτοι όνειρα- μπαινόβγαιναν στην πύλη, για τα γυρίσματα του "Τούρκου" του!

Μελωδία γλυκειά, ζωηρή και νοσταλγική, όπως τα καλύτερά μας χρόνια που έχουν το αποτύπωμα του Λαυρέντη με τα καινοτόμα και ηλεκτρικά - πόσο θάρρος, αλήθεια, χρειαζόταν αυτό- τραγούδια του!

Επιλογή εβδομάδας "Ένας Τούρκος στο Παρίσι", σε στίχους Ισαάκ Σούση και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, γιατί "σπαρτάρησε" μέσα μου η ανέμελη και χαμογελαστή εκείνη περίοδος της φοιτητικής ζωής, που μας είχε στολίσει τόσο ωραία ο Λαυρέντης, με την έμπνευση και το ταλέντο του!

Kαλή σχολική - φοιτητική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

    «Κεριά»

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ποιος τη ζωή μου»

    Συνέχεια

    «Ανοίγω το στόμα μου»

    Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    Συνέχεια

    «Padam padam»

    Εντίθ Πιαφ

    Συνέχεια

    «Θυμήσου το Σεπτέμβρη»

    Κώστας Καρράς

    Συνέχεια

    Xρόνια πολλά! Και του χρόνου της Παναγίας!

    Συνέχεια

    «Αύγουστος είναι»

    Παντελής Θαλασσινός

    Συνέχεια

    «Simple song»

    Sumi Jo και Viktoria Mullova

    Συνέχεια

    «Χάρτινο το φεγγαράκι»

    Μάνος Χατζιδάκις- Μελίνα Μερκούρη

    Συνέχεια

    «Ο Καϊξής»

    Απόστολος Χατζηχρήστος

    Συνέχεια

    «Καλοκαιράκι» και... καλό μήνα!

    Γιοβάννα

    Συνέχεια