Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Kραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στη «Σφίγγα»:Όλα τα γαρύφαλλα στην πίστα!

Γράφει η Μίνα Μαύρου

Φωτογραφίες: Αγγελική Παπαϊωάννου

Κάθησε πάλι σήμερα το μεσημέρι πίσω από το μικρόφωνο του “105,5 sto kokkino” και είπε για Κιμούλη, Μποφίλιου και για τον λογαριασμό των 108 ευρώ στο σούπερ μάρκετ… Πραγματικότητα ή ανεκδοτάκι, όπως το ξύλινο πόδι της γραίας, Σταμ;

Ακριβώς το προηγούμενο βράδυ, ως είθισται από τις 6 Νοεμβρίου, αποθεώθηκε στη «Σφίγγα» μαζί με τα αγόρια της «Σπείρα Σπείρα».

Το να υπάρχει παλμός σε μουσική σκηνή, πριν ξεκινήσει η παράσταση, είναι σπάνιο έως και απίθανο… Στην περίπτωση του Κραουνάκη είναι καθεστώς!

Κάπου εκεί ξεκινούν πάντα οι δικές μου σκέψεις… Καλόβουλες, κακόβουλες, υποψιασμένες να τις πω; Έχει αγγίξει τα όρια του γρίφου αυτή η ιστορία… Χρόνια τώρα με παρακινεί να σκέφτομαι, να αναρωτιέμαι… στην πορεία με νευριάζει, με εξοργίζει… και μετά, ως διά μαγείας, όλα του τα συγχωρώ και βρίσκομαι να απομνημονεύω στίχους, μελωδίες αλλά και σπινθηροβόλες ατάκες του…

Να τι συμβαίνει!… Στη μέση του προγράμματος και, αφού τα αγόρια της «Σπείρα Σπείρα» με τις πολύχρωμες σαλοπέτες και τους ασπρόμαυρους ρόλους, έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο με τραγούδια όχι μόνο του Κραουνάκη, αλλά του Χατζιδάκι, του Σπανού, του Γούναρη, του Τσιτσάνη και του Ρασούλη, εμφανίζεται η αυτού Εξοχότης!

Περνά μέσα από τους θαυμαστές του και ανεβαίνει στη σκηνή, τραγουδώντας «Δυο πόρτες έχει η ζωή». Συμβολικό; «Εξαιρετίκουε», όπως συνηθίζει να λέει… Αποστηθισμένη ατάκα Νο1!

Το διυλιστικό πέρασμα από το ρεπερτόριό του απαραίτητο και εκ των ων ουκ άνευ… «Αυτή η νύχτα μένει», «Πόσο σ' αγαπώ», «Φίλα με», «Κόκκινα γυαλιά», «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ», «Ανθρώπων έργα», «Όταν έχω εσένα», «Κουπαστή»…

Ο Κραουνάκης δεν υποκρίνεται! Ο πολύμορφος αυτός Τεχνάνθρωπος θα αλλάξει εκατό πρόσωπα πάνω στη σκηνή! Από τον πιο αστείο μέχρι τον πιο δραματικό μουσικό ρόλο θα δώσει το εκατό τοις εκατό της ερμηνείας, της ψυχής και της τρέλας του, χωρίς φόβο και πάθος … Δύσκολο; Εύκολο; Εκείνος γνωρίζει… Αληθινό θα πω εγώ, γιατί όπως παραδέχεται τα μεσημέρια στην εκπομπή του στους 105,5: «Έχω ένστικτο, μωρή…!». Αποστηθισμένη ατάκα Νο2!

Κάπου εκεί στη μέση του προγράμματος τα παιδιά της «Σφίγγας» (με τιράντες και αυτά, όπως ο Σταμάτης) φέρνουν στα τραπέζια χάρτινα σακουλάκια… Δεν είναι κρουασάν ή μπισκότα… «Όχι, μωρά μου αγαπημένα!». Αποστηθισμένη ατάκα Νο3!

Είναι γαρύφαλλα, ναι γαρύφαλλα… Γιατί στο σημείο αυτό που άδει: «Λες και η στάθμη της αγάπης πάει να βρει/πόσοι κρύβονται στη λάσπη θησαυροί./Πώς κοπήκανε στα δάχτυλα οι σταυροί/ γι' ανθρώπων έργα», δε θα κρατηθείς, θα το εκσφενδονίσεις το λέλουδο, που λέει κι εκείνος, κατευθείαν στη σκηνή… και θα θυμηθείς την αποστηθισμένη ατάκα Νο 4 που λέει: «Ζήτω η Τέχνη, κάτω η μπουρ, μπουρ, μπουρ, σιχαμένες!».

ΥΓ. Αύριο το πρωί πάλι με τον Βλαδίμηρο στο χέρι, θα σχολιάσει τα συν και πλην του μάταιου τούτου κόσμου και θα με νευριάσει και θα με εξοργίσει και πάλι θα του τα συγχωρήσω όλα…!

Καλή συνέχεια, ταλαντούχε Σταμ!

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Kραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στη «Σφίγγα»:Όλα τα γαρύφαλλα στην πίστα!
    Kραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στη «Σφίγγα»:Όλα τα γαρύφαλλα στην πίστα!
    Kραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στη «Σφίγγα»:Όλα τα γαρύφαλλα στην πίστα!
    Kραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στη «Σφίγγα»:Όλα τα γαρύφαλλα στην πίστα!
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια