Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου

Η μουσική σκηνή Σφίγγα ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά, φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της μουσικής και των τεχνών, φιλοδοξώντας να γίνει το δικό σας μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - πεζόδρομος Κιάφας 13).

Φέτος, το πρόγραμμα της Σφίγγας είναι ακόμα πιο πλούσιο και ονόματα, όπως οι Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Χατζής, Λίνα Νικολακοπούλου, Πάνος Κατσιμίχας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λάκης Παπαδόπουλος, Σταύρος Σιόλας, Δημήτρης Υφαντής, Νίκος Ζιώγαλας και πολλοί άλλοι θα τραγουδήσουν, προσφέροντας μοναδικές βραδιές στο φιλόμουσο κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (στην πορεία θα προσθέτονται και νέες ημερομηνίες, για περισσότερες πληροφορίες στο www.sfiga.gr):

Σεπτέμβριος

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: O μουσικοσυνθέτης Αντώνης Αθανασίου ανοίγει τη νέα σεζόν, με παρουσίαση τραγουδιών από τον έντεχνο και παραδοσιακό ελληνικό αλλά και κυπριακό χώρο. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Οκτώβριος

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου: Η Ευδοκία Ράπτη ξεκινά από τη Σφίγγα τις νέες της εμφανίσεις, παρουσιάζοντας τη νέα δισκογραφική της δουλειά, μέσα από μια μουσική παράσταση με τίτλο "Το χθες και το σήμερα". (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Σάββατο 7 και 14 Οκτωβρίου: Για δύο Σάββατα ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν ζωντανά τα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς, με τίτλο «Ανήλικο», που κυκλοφορεί από τη «Μικρή Άρκτο» παρέα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Ξαρχάκου κ.ά. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου: Ο συνθέτης Πάρις Παρασχόπουλος με τον ερμηνευτή Δημήτρη Νικολούδη θα παρουσιάσουν τραγούδια σε ποίηση των Βασίλη Ρώτα, Σταύρου Ζαφειρίου, Αντρέα Παγουλάτου, Χρήστου Μπράβου, Διονυσίου Σολωμού καθώς επίσης και τραγούδια ποιητών της Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιαστούν επίσης «Τα τραγούδια των φυλακισμένων γυναικών», που τους στίχους έγραψαν φυλακισμένες γυναίκες, στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.)

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη (2,9,16,23,30/11): Ο Χρήστος Θεοδώρου, ο τραγουδιστής που ξεχώρισε στο Voice, ξεκινά τις εμφανίσεις του, παρουσιάζοντας κάθε Πέμπτη δυναμικές διασκευές αλλά και τραγούδια της δισκογραφίας του, φιλοξενώντας παράλληλα και φίλους τραγουδιστές από όλα τα είδη της μουσικής. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.)

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου: "Παράθυρο στο Φως". Ο Δημήτρης Βουτσάς και η Πολυξένη Καράκογλου συναντιούνται σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο στιχουργός Λάζαρος Αντωνιάδης, με τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Πάνου, Κραουνάκη κ.ά. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Κυριακή 15 Οκτωβρίου: Η Μαρία Ραφαέλα, με αφορμή την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο, «Καρδιά μου σ' ακολούθησα», παρουσιάζει ένα οδοιπορικό με τραγούδια από όλο το φάσμα του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου. Καλεσμένοι της οι Άκης Δείξιμος και Θοδωρής Κυριακόπουλος (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.)

Παρασκευή 20 και 27 Οκτωβρίου: Ο Δημήτρης Υφαντής και ο Haig Yazdjian σε ένα υψηλού επιπέδου ρεσιτάλ τραγουδιών και μουσικής, ενώνοντας τις μουσικές τους παραδόσεις. (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Σάββατο 21 και 28 Οκτωβρίου (4 - 11/11): Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της και ο σπουδαίος πιανίστας Θοδωρής Οικονόμου σε ένα ρεσιτάλ τραγουδιού που δεν πρέπει να χάσετε! (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Κυριακή 22 Οκτωβρίου: Το ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο νέο συγκρότημα "Garaz Band", σε μία μοναδική εμφάνιση στη μουσική σκηνή Σφίγγα. (Είσοδος 10€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.)

Τρίτη 24 και 31 Οκτωβρίου: Ο Χρήστος Νινιός, ανερχόμενος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που ξεχώρισε πολύ γρήγορα για τη βαθειά φωνή του και τις ηλεκτρισμένες μελωδίες του και έγινε ευρύτερα γνωστός με τα τραγούδια του «Γράμμα στο Θεό» και «Καημός», ανεβαίνει στην σκηνή της Σφίγγας για δύο εμφανίσεις. Θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια δικά του, ιδιαίτερα από το νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο (με πρώτο single το "Αγαπημένη", ένα ντουέτο με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη), αλλά και διασκευές σε τραγούδια που αγαπάει και που έχουν καθορίσει το μουσικό ύφος του. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.)

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου: Ο τραγουδοποιός Παναγιώτης Κελάνδριας παρουσιάζει 10 "αιρετικά" τραγούδια, σε στίχους του Θοδωρή Τσάκωνα από το νέο του δίσκο με τίτλο "Via negativa". Τραγουδά μαζί του η Θέλμα Καραγιάννη, ενώ συμμετέχει η Καίτη Κουλιά. (Είσοδος ελεύθερη, ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.)

Νοέμβριος

Παρασκευή 3 και 10 Νοεμβρίου: Δύο ξεχωριστές βραδιές που κοινωνούν την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado, την δωρικότητα των blues και των gospel της Αμερικής και φυσικά του ελληνικού ρεμπέτικου από τις σπάνιες φωνές των Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή! (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Σάββατο 4 και 11 Νοεμβρίου: Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της και ο σπουδαίος πιανίστας Θοδωρής Οικονόμου σε ένα ρεσιτάλ τραγουδιού που δεν πρέπει να χάσετε! (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Κυριακή 5 Νοεμβρίου και για όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου (3-10-17/12): "Χιώτη, μάμπο"! Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις... έτσι θα είναι τα Κυριακάτικα απογεύματα στη Σφίγγα, όπου θα ζήσουμε, για πρώτη φορά, όλη τη μοναδική σε αίγλη και επιτυχία, μουσική διαδρομή, του σπουδαιότερου ίσως οργανοπαίχτη λαϊκής μουσικής που γνώρισε ο τόπος μας .Του Μανώλη Χιώτη! Παίζουν και τραγουδούν οι Αλίκη Ζαχαροπούλου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη και άλλοι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης. (Είσοδος 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.)

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και για όλες τις Δευτέρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου: "Τα παιδιά της Σφίγγας"! Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα σε ένα πρόγραμμα του Σταμάτη Κραουνάκη ειδικά για τη Σφίγγα! (Είσοδος στο μπαρ 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.)

Τρίτη 7 Νοεμβρίου και για όλες τις Τρίτες του Νοεμβρίου: Μετά τις sold out εμφανίσεις της την περασμένη σεζόν με τα «Θανατερά – Κηδεία μετά μουσικής», η Ελένη Καρακάση επιστρέφει στη Σφίγγα, με μία νέα μουσική παράσταση, που κάνει βουτιά στις… θάλασσες μέσα μας. Αυτές τις θάλασσες που κρύβουν σκοτάδια και μαργαριτάρια. (Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.)

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (1-8/12): Ο Σταύρος Σιόλας για τρεις Παρασκευές σε τραγούδια του που έχουμε αγαπήσει με καλεσμένους, δημοφιλείς τραγουδιστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Μαζί του το συγκρότημα "Έτερον ήμισυ". (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Δεκέμβριος

Παρασκευή 1 και 8 Δεκεμβρίου: Ο Σταύρος Σιόλας σε τραγούδια του που έχουμε αγαπήσει με καλεσμένους, δημοφιλείς τραγουδιστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Μαζί του το συγκρότημα "Έτερον ήμισυ". (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

Κυριακή 3, 10 και17 Δεκεμβρίου: "Χιώτη, μάμπο"! Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις... συνεχίζουν να είναι τα Κυριακάτικα απογεύματα στη Σφίγγα, όπου θα ζήσουμε, για πρώτη φορά, όλη τη μοναδική σε αίγλη και επιτυχία, μουσική διαδρομή, του σπουδαιότερου ίσως οργανοπαίχτη λαϊκής μουσικής που γνώρισε ο τόπος μας .Του Μανώλη Χιώτη! Παίζουν και τραγουδούν οι Αλίκη Ζαχαροπούλου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη και άλλοι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης. (Είσοδος 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.)

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και για όλες τις Δευτέρες του Δεκεμβρίου: "Τα παιδιά της Σφίγγας"! Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα συνεχίζουν σε ένα πρόγραμμα του Σταμάτη Κραουνάκη ειδικά για τη Σφίγγα! (Είσοδος στο μπαρ 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.)

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη: Η Λίνα Νικολακοπούλου, σε βραδιές λόγου και μουσικής με ιδιαίτερους καλεσμένους. Μαζί της η Αργυρώ Καπαρού, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Γιάννης Παλαμίδας και το μουσικό σχήμα ΚουARTέτο. (Είσοδος 12€, ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.)

Παρασκευή 15, 22 και 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου: Ο Κώστας Χατζής θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στη σκηνή της Σφίγγας, τα υπέροχα τραγούδια του "Ρεσιτάλ" και όχι μόνο! (Είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.)

2018

Η νέα χρονιά θα μας φέρει στη Σφίγγα τον Πάνο Κατσιμίχα (20-27/1, 3-10/2), τη φοβερή τετράδα των Νίκου Ζιώγαλα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλου (17-24/2, 3-10/3), τον Χρήστο Παπαδόπουλο (17,24,31/3) με ξεχωριστούς καλεσμένους αλλά και πολλά ακόμα live που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

sfigamusic@gmail.com

www.sfiga.gr

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
    H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
    H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
    H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
    H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
    H «Σφίγγα» ανοίγει!Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    2023 ευχές για την Καινούργια Χρονιά

    Νέος Χρόνος, νέες ελπίδες, νέοι στόχοι!

    Συνέχεια

    4η θέση του cd «Σπονδή» του Στέλιου Πετράκη στα ετήσια Ευρωπαϊκά World Music Charts για το 2022

    Η «Σπονδή», το τελευταίο album του κουαρτέτου του Στέλιου Πετράκη (Stelios Petrakis Quartet),...

    Συνέχεια

    H «Ορχήστρα ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ» είναι γεγονός!

    Την επίσημη ορχήστρα του, με το όνομα «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας», δημιουργεί ο σπουδαίος...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο θρύλος της rock' n roll, Τζέρι Λι Λιούις

    Θλίψη έχει προκαλέσει στους θαυμαστές του Τζέρι Λι Λιούις, η είδηση του θανάτου του, σε ηλικία 87 ετών.

    Συνέχεια

    Jethro Tull: Το ιερό δισκοπότηρο της ροκ!

    Γράφει ο Μάρκος Δαμασιώτης Φωτογραφίες: Μάρκος Δαμασιώτης Οι Jethro...

    Συνέχεια

    «ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ 2022» by Lavita Radio

    Γράφει ο Κώστας Προβατάς Μετά την μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού "ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ 2021"...

    Συνέχεια

    Το «Φως...» της ποίησης της Γιοβάννας από τις εκδόσεις Μετρονόμος στο ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΔΟΤΟΥ

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης «...

    Συνέχεια

    Ο Πέτρος Δραγουμάνος στο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ

    Στο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ θα μας συστηθεί ο Πέτρος Δραγουμάνος, ο ευφυής και άοκνος μαθηματικός...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

    Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αγαπημένος τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με το...

    Συνέχεια

    Πέθανε η στιχουργός Σμαρώ Παπαδοπούλου

    Γράφει ο Πέτρος Δραγουμάνος Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, πέθανε η στιχουργός Σμαρώ Παπαδοπούλου...

    Συνέχεια