Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στην εποχή της Εικονικής Πραγματικότητας

Πάντα ανήσυχη, καινοτόμος και φυσικά νεανική από τη φύση της, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων μπαίνει στην εποχή της Εικονικής Πραγματικότητας με το EλΣΟΝ VR, μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μεταφέρει τους θεατές πάνω στη σκηνή, δίπλα στους μουσικούς της!

Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας καθώς και οπτικοακουστικού υλικού ειδικά διαμορφωμένου σε 360° από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ πρωτοπορεί και προσφέρει μια βιωματική μουσική εμπειρία στο κοινό της.

Οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν συναυλίες με έναν διαφορετικό τρόπο και να περιηγηθούν μέσα σε μια μεγάλη playlist του ρεπερτορίου, η οποία περιλαμβάνει έργα των Μέντελσον, Τσαϊκόφσκι, Γκριγκ, Βέμπερ, Μάλερ και Σούμπερτ.

Το ΕλΣΟΝ VR θα ταξιδέψει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους και ειδικά στη νεολαία να ανακαλύψει, με ένα τόσο ξεχωριστό τρόπο, τη μαγεία της συμφωνικής ορχήστρας.

Η πρωτοπόρα δράση ΕλΣΟΝ VR εξυπηρετεί συγχρόνως και εκπαιδευτικούς σκοπούς, εισάγει τους νέους στον κόσμο της συμφωνικής ορχήστρας και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, οι οποίοι δεν είχαν έως τότε την ευκαιρία, να γνωρίσουν τη συμφωνική μουσική με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα μείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη τους.

Ο Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος, σημειώνει:

“Σε μια εποχή όπου η κλασσική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς, τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό.

Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στο θεατή του σήμερα, τα μουσικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.

Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής, και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, προσκαλούμε το κοινό να γευτεί την εμπειρία μιας ζωντανής συμφωνικής συναυλίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουμε το μεγάλο ταλέντο και τις δυνατότητες της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών.

Καλούμε λοιπόν όλους, και ειδικά τους νέους, να βρεθούν κοντά μας - πάνω στη σκηνή - και να βιώσουν εκ των έσω τον παλμό της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων”.

Η δράση ΕΛΣΟΝ VR σχεδιάστηκε από τον Διονύση Γραμμένο και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα κρατήσεων από φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο info@elson.gr.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    O Κώστας Μακεδόνας συναντάει τη Γιώτα Τσιμπρικίδου στο Art Podcast #22

    Ο Κώστας Μακεδόνας συγκροτημένος, μετρημένος στα λόγια του και ταυτόχρονα φιλικός, με χιούμορ και με διάθεση να ζωντανέψει θύμησες...

    Συνέχεια

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για το καλοκαίρι 2021

    Περισσότερες από 80 παραγωγές έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το 2021...

    Συνέχεια

    O Σπύρος Παπαδόπουλος για τους τίτλους τέλους του «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ»

    Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια επιτυχίας, η μουσική εκπομπή «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ» ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει...

    Συνέχεια

    Πέθανε η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια, Μίλβα

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα...

    Συνέχεια

    ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

    Τον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη, τον καλλιτέχνη που με το έργο του άλλαξε την αντίληψή μας για τη μουσική, τιμά η εκπομπή...

    Συνέχεια

    «Σπίτι με το MEGA» με τον Γιάννη Κότσιρα και τη Γιώτα Νέγκα

    Τον Γιάννη Κότσιρα και τη Γιώτα Νέγκα υποδέχεται το «ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA» ...

    Συνέχεια

    ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ - «Η Κως που τραγουδεί!»

    Στα ξεχωριστά και ιδιόμορφα πολιτισμικά χαρακτηριστικά ιδιώματα της Κω είναι αφιερωμένη η εκπομπή, ΕΛΛΗΝΩΝ...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών Σπύρος Γιατράς

    Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος στιχουργός Σπύρος Γιατράς.

    Συνέχεια

    ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ - Αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς

    Τους Θεσσαλούς δημιουργούς τιμά η εκπομπή, "Στα Τραγούδια Λέμε Ναι", με τη Ναταλία...

    Συνέχεια