Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στην εποχή της Εικονικής Πραγματικότητας

Πάντα ανήσυχη, καινοτόμος και φυσικά νεανική από τη φύση της, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων μπαίνει στην εποχή της Εικονικής Πραγματικότητας με το EλΣΟΝ VR, μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μεταφέρει τους θεατές πάνω στη σκηνή, δίπλα στους μουσικούς της!

Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας καθώς και οπτικοακουστικού υλικού ειδικά διαμορφωμένου σε 360° από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ πρωτοπορεί και προσφέρει μια βιωματική μουσική εμπειρία στο κοινό της.

Οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν συναυλίες με έναν διαφορετικό τρόπο και να περιηγηθούν μέσα σε μια μεγάλη playlist του ρεπερτορίου, η οποία περιλαμβάνει έργα των Μέντελσον, Τσαϊκόφσκι, Γκριγκ, Βέμπερ, Μάλερ και Σούμπερτ.

Το ΕλΣΟΝ VR θα ταξιδέψει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους και ειδικά στη νεολαία να ανακαλύψει, με ένα τόσο ξεχωριστό τρόπο, τη μαγεία της συμφωνικής ορχήστρας.

Η πρωτοπόρα δράση ΕλΣΟΝ VR εξυπηρετεί συγχρόνως και εκπαιδευτικούς σκοπούς, εισάγει τους νέους στον κόσμο της συμφωνικής ορχήστρας και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, οι οποίοι δεν είχαν έως τότε την ευκαιρία, να γνωρίσουν τη συμφωνική μουσική με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα μείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη τους.

Ο Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος, σημειώνει:

“Σε μια εποχή όπου η κλασσική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς, τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό.

Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στο θεατή του σήμερα, τα μουσικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.

Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής, και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, προσκαλούμε το κοινό να γευτεί την εμπειρία μιας ζωντανής συμφωνικής συναυλίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουμε το μεγάλο ταλέντο και τις δυνατότητες της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών.

Καλούμε λοιπόν όλους, και ειδικά τους νέους, να βρεθούν κοντά μας - πάνω στη σκηνή - και να βιώσουν εκ των έσω τον παλμό της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων”.

Η δράση ΕΛΣΟΝ VR σχεδιάστηκε από τον Διονύση Γραμμένο και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα κρατήσεων από φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο info@elson.gr.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Η Αυλή των Χρωμάτων» - Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού

    Με ένα «Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού» συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι “Η Αυλή των Χρωμάτων”...

    Συνέχεια

    «Έφυγε» η Κυρά του Αιγαίου, Ειρήνη Κονιτοπούλου- Λεγάκη

    Έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο εμβληματικές φωνές του νησιώτκου τραγουγιού, η Ειρήνη Κονιτοπούλου- Λεγάκη, σε ηλικία 91 ετών...

    Συνέχεια

    Το «Μονόγραμμα» γιορτάζει 40 χρόνια εκπομπών στην ΕΡΤ

    Η έκδοση ειδικού λευκώματος με τον τίτλο «Χειρόγραφα και Αυτόγραφα» σχεδιάζεται με σπάνια χειρόγραφα και ντοκουμέντα...

    Συνέχεια

    «Έφυγε» ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Αϊβαλής

    «Έφυγε» ο ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ηθοποιός, Νίκος Αϊβαλής.

    Συνέχεια

    «Η Αυλή των Χρωμάτων» - Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

    Mε ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή συνεχίζει τη μουσική της διαδρομή «Η Αυλή των Χρωμάτων»...

    Συνέχεια

    Kαταχειροκροτήθηκε ο αιώνιος λόγος του Καμπανέλλη στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ

    Γράφει η Ιλένια Χρίστου Δύο ιδιαίτερα συγκινητικές και σημαντικές βραδιές, αφιερωμένες στον Ιάκωβο...

    Συνέχεια

    Η Βίκυ Λέανδρος ανοίγει το σπίτι της στους Ουκρανούς Πρόσφυγες

    Nα ανοίξει το σπίτι της και να φιλοξενήσει οικογένειες Ουκρανών ή μητέρες με τα παιδιά τους αποφάσισε η διάσημη Ελληνίδα ερμηνεύτρια,...

    Συνέχεια

    Master Class Λυρικού Τραγουδιού με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο Ελληνικό Ωδείο

    Master Class Λυρικού Τραγουδιού θα παραδώσει ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, στην Αίθουσα...

    Συνέχεια

    «Σπίτι με το MEGA» με τον Κώστα Μακεδόνα

    Τον Κώστα Μακεδόνα υποδέχεται το «Σπίτι με το MEGA» το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 10 μ...

    Συνέχεια

    O Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στο Υπουργείο Εργασίας

    Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου...

    Συνέχεια