Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής (24/12), αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, το χειρουργείο είχε προγραμματιστεί 1,5 μήνα νωρίτερα και αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η συνεργασία του με την Πάολα.

Το χειρουργείο αυτό είχε στεφθεί με επιτυχία ωστόσο, λίγο αργότερα ο Βασίλης Καρράς νόσησε από κορονοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του και οδήγησαν στον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πρωταγωνιστής στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή για χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων τον κέρδισε το τραγούδι. Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Επίσης υπήρξε συνθέτης και στιχουργός σε πολλές μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πηγή: newsbeast.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

    Eυτυχισμένο το 2024

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Καταχειροκροτήθηκε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του στο Καλλιμάρμαρο

    Κατάμεστο ήταν το Παναθηναϊκό Στάδιο το βράδυ της Τετάρτης (4/9/2023) όπου και πλήθος κόσμου απόλαυσε τη συναυλία «...

    Συνέχεια

    Charles Lloyd: «Η φωνή της Μαρίας Φαραντούρη με συντάραξε στον ίδιο βαθμό που το έκανε η φωνή της Billie Holiday!»

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Ο Charles...

    Συνέχεια

    Η απόλυτη μαγεία στο Καλλιμάρμαρο με José Carreras και Plácido Domingo

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Οι θρύλοι Jose...

    Συνέχεια

    José Carreras και Plácido Domingo στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Καλλιμάρμαρο - video

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Κινηματογράφηση - Μοντάζ - Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Όταν...

    Συνέχεια

    H Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Delaware υποδέχεται τρεις ελληνικές ορχήστρες σε Θεσσαλονίκη, ΑΘήνα και Ηράκλειο

    Μια πρωτοποριακή συνεργασία, μια πολιτιστική και καλλιτεχνική σύμπραξη νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα,...

    Συνέχεια

    Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Mία τεράστια έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς...

    Συνέχεια

    Τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος

    Τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι πλέον ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος, γεγονός που...

    Συνέχεια

    Eurovision 2024: Η Ελβετία μεγάλη νικήτρια - Στην 11η θέση η Ελλάδα

    H Ελβετία αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision σε μια ψηφοφορία που εξελίχθηκε σε θρίλερ με το...

    Συνέχεια

    Μαγικές στιγμές στο αφιέρωμα για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο με την Μπέττυ Χαρλαύτη στο Ολύμπια

    Μια ανεπανάληπτη βραδιά προς τιμήν του Λευτέρη Παπαδόπουλου έζησε το κατάμεστο θέατρο "Ολύμπια" ...

    Συνέχεια

    Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Μπάμπης Βελισσάριος στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

    Σε μια εντυπωσιακή τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος...

    Συνέχεια