Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Πέθανε η Μαριάννα Τόλη

Πέθανε η ηθοποιός, Μαριάννα Τόλη, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

«Έφυγε ένα σπάνιο πλάσμα. Από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Η πολύτιμη φίλη μου. Η χαρούμενη γειτόνισσά μου. Η έντιμη και υποδειγματική συνεργάτις επί χρόνια. Η πιο τρυφερή, η πιο ειλικρινής, η πιο αισιόδοξη, η πιο ευγενική κι η πιο γενναιόδωρη. Η αγαπημένη μου Μαριάνα Τόλη ταξιδεύει στους υπέροχους παραδείσους, που ονειρευόταν και που μετέφερε ολοζώντανους στα παραμύθια που ανέβαζε στη σκηνή. Αυτή τη φορά η "Πεντάμορφη" δεν τα κατάφερε με το "Τέρας"... Καληνύχτα αγάπη μου, θα σ αγαπάω και θα σε σκέφτομαι πάντα», γράφει στην προσωπική σελίδα της στο facebook η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή.

Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασσικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα ακολούθησε κλασσικό τραγούδι και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού, ενώ άρχισε την καριέρα της συμμετέχοντας στη «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο.

Είχε αρκετές δισκογραφικές επιτυχίες! Το 1977 πήρε μέρος στη Eurovision με το «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου. «Άννυ», «Ίρμα», «Σικάγο», υπήρξε δε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα», όπου αντικατέστησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μερικά από τα μιούζικαλ που έπαιξε. Επίσης πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Η κυρία Στόουν». Επίσης, παρουσίασε για 1 χρόνο (1986-1987) στην ΕΡΤ2 την εκπομπή "Ο φίλος μας ο Κ.Ο.Κ" και για 3 χρόνια είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, είχε κάνει μεταφράσεις και είχε γράψει στίχους για τα παιδικά έργα που είχε ανεβάσει.

Με τον σύζυγό της Γιώργο Χάινες, που έφυγε από τη ζωή το 2007, είχαν αποκτήσει έναν γιο.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια