Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Αποζημίωση ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες

Πώς εντάσσονται στα μέτρα στήριξης οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Υποβολή μονομερών δηλώσεων στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» από τις 19 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, από τις 19/1/2021 έως και 31/1/2021, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά:

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη (αριθμ.πρωτ. 1683/45/14-1-2021) καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, ανά μήνα, για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Επί του ποσού αυτού παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Για την καταβολή της αποζημίωσης, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος με τίτλο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού βάσει του άρθρου 121 του ν. 4764/2020». Η δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη. Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Πηγή: euro2day.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Το Κανάλι Ένα γιορτάζει….ραδιοφωνικά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

    Με ένα ολοήμερο έκτακτο πρόγραμμα γεμάτο πολιτισμό, μουσική και σπουδαίους προσκεκλημένους γιορτάζει το Κανάλι Ένα 90,4 ...

    Συνέχεια

    ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ- «Aφιέρωμα στον Μάνο Αχαλινωτόπουλο»

    Αφιερωμένο στον Μάνο Αχαλινωτόπουλο θα είναι το επεισόδιο της εκπομπής ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ την Τρίτη 16...

    Συνέχεια

    O Mίκης Θεοδωράκης για το θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη

    Συγκινητικό και ανθρώπινο το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, μετά την είδηση του θανάτου του Αντώνη...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης

    Σύμφωνα με ανάρτηση των οικείων του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντώνης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή.  ...

    Συνέχεια

    Λυδία Σέρβου:«Ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης είναι ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου, πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια»

    Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προβαίνει η Λυδία Σέρβου στο φύλλο της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στην εφημερίδα "ΤΑ...

    Συνέχεια

    «Ανέφαλα κι αγρίμια»- To νέο βιβλίο της στιχουργού, Μαρίας Παπαδάκη

    «Ανέφαλα κι αγρίμια» έχει τίτλο το νέο βιβλίο της στιχουργού και συγγραφέως, Μαρίας Παπαδάκη. Μία...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο «άρχων της Columbia»,Τάκης Λαμπρόπουλος

    Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο θρύλος της ελληνικής δισκογραφίας, Τάκης Λαμπρόπουλος...

    Συνέχεια

    «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι» στην ΕΡΤ1- Αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή

    Tον μεγάλο συνθέτη, Χρήστο Λεοντή, φιλοξενεί η εκπομπή "Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ" με τη...

    Συνέχεια

    Κάτοχος του Βραβείου «Forty Under 40» ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας

    Με το τιμητικό Βραβείο «Forty Under 40» τιμήθηκε ο διεθνής λαουτίστας, Βασίλης Κώστας. Στην...

    Συνέχεια