Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

Στα «άδυτα» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο

Γράφει η Λένα Λουλούδη

Νέα, προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας ήρθε να δώσει το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα που από 1η Σεπτεμβρίου 2016 λειτουργεί σαν πρότυπο πολιτιστικό κέντρο στην καρδιά της πόλης της Κορίνθου. Το νεοϊδρυθέν Ωδείο, αναγνωρισμένο από το κράτος και το Yπουργείο Πολιτισμού, παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλασσικής και μοντέρνας μουσικής. Παράλληλα με το Ωδείο, λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής και παραδοσιακών χορών για παιδιά, έφηβους και ενήλικες και παιδικό θεατρικό εργαστήρι.

Περνώντας κανείς το κατώφλι των εγκαταστάσεων του, νιώθει την αύρα ενός χώρου ιδιαίτερου που με περισσό μεράκι έχει φροντίσει και επιμεληθεί το νέο διοικητικό του συμβούλιο. Η κλασσική μουσική που παίζει μόνιμα στους διαδρόμους ανακατεύεται με τον ήχο που βγαίνει από τις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και τη φασαρία που προκαλούν καθημερινά οι πολυάριθμοι μαθητές, συνθέτοντας το πρώτο καλωσόρισμα. Και την ευχάριστη αυτή υποδοχή ακολουθεί ένα αίσθημα έκπληξης, πολλές φορές και επιφώνημα θαυμασμού, όταν κανείς θα περάσει την πόρτα που οδηγεί στον υπέροχο κήπο που στεγάζει τους υπόλοιπους χώρους διδασκαλίας αλλά και την αίθουσα των εκδηλώσεων.

Αίθουσα που φιλοξενεί από τον Απρίλιο σπουδαίους καλλιτέχνες και μουσικούς, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες μουσικής δωματίου. Πρόσφατα και το νέο «παιδί» του ιδρύματος, το kaloysQuintet με την παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και Λύκος».Ένα πρωτοποριακό για την περιοχή πρόγραμμα που τελεί πλέον υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και με την στήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας φιλοδοξεί να ταξιδέψει την κλασσική μουσική σε ολόκληρο το νομό αλλά και ευρύτερα.

Ο ευεργέτης του ιδρύματος, ο φιλόσοφος, συγγραφέας και καλλιτέχνης Νικόλαος Καλογερόπουλος βρίσκεται παντού. Στους πολυάριθμους πίνακες που ο ίδιος έχει φιλοτεχνήσει και κοσμούν από άκρη σε άκρη το ίδρυμα, στη βιτρίνα με τα συγγραφικά του έργα αλλά και στην αίθουσα με την προσωπική του βιβλιοθήκη, τα διπλώματα και τους επαίνους του από την Ακαδημία Αθηνών και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού. Φαίνεται πως το όραμα του για την γαλούχηση της Κορινθιακής νεολαίας στον πολιτισμό παίρνει σάρκα και οστά. Οι καθηγητές που έχουν επιμεριστεί αυτή την ευθύνη, σπουδαίοι μουσικοί, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί είναι σίγουρο ότι εγγυώνται την ευόδωση αυτής της προσπάθειας…

Οι εγγραφές σε όλα τα τμήματά του συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους όπως και οι εκδηλώσεις! Διδάσκονται όλα τα όργανα με έμφαση στην κλασσική μουσική, προπαιδεία, μουσική προθεωρεία, παραδοσιακοί χοροί, θέατρο και ζωγραφική.

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο τηλέφωνο 2741022385 από 4.00-9.00 μ.μ.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Στα «άδυτα» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο
    Στα «άδυτα» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο
    Στα «άδυτα» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Εδώ είναι του Ρασούλη»- Συναυλία για το Ειδικό Σχολείο Σκιάθου

    Μία μεγάλη συναυλία προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα στιχουργού Μανώλη Ρασούλη και με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του...

    Συνέχεια

    Η μαγεία του «Τhread» στην Επίδαυρο

    Γράφουν η Αρετή Κοκκίνου και η Θέλμα Καραγιάννη Στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρεθήκαμε το Σάββατο 24 Αυγούστου...

    Συνέχεια

    «The Soul of Epirus» (Η ψυχή της Ηπείρου)- Η πρώτη παρουσίαση στο Πωγώνι Ιωαννίνων

    Μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Αυγούστου στο Πωγώνι Ιωαννίνων, τον τόπο καταγωγής δύο...

    Συνέχεια

    Ο Δημήτρης Μαραμής με 2 συναυλίες και 4 έργα στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

    Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, προσκεκλημένος από το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί 2019»...

    Συνέχεια

    Η Μπέττυ Χαρλαύτη στην Αμοργό

    Στο όμορφο νησί της Αμοργού θα βρεθεί η ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη και ο πιανίστας- ενορχηστρωτής Γιάννης...

    Συνέχεια

    Η καλοκαιρινή περιοδεία της Νατάσσας Μποφίλιου

    Η σεζόν που πέρασε ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για την πάντα ανήσυχη Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία αυτό το Χειμώνα τόλμησε να...

    Συνέχεια

    Οι TAKIM,η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος στο 13ο Φεστιβάλ Οίτης

    Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Οίτης, θα συναντηθούν οι ΤΑΚΙΜ, η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης...

    Συνέχεια

    «Ο Καββαδίας Ταξιδεύει» στο Φεστιβάλ Δελφών

    Με τη μουσική παράσταση «Ο Καββαδίας Ταξιδεύει», το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»...

    Συνέχεια

    H Aφεντούλα Ραζέλη στις Σέρρες

    Στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην "Αίγλη" θα εμφανιστεί η Αφεντούλα Ραζέλη την...

    Συνέχεια

    Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή στην Άμφισσα

    Στην Άμφισσα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών το "Λάλον Ύδωρ" και συγκεκριμένα ...

    Συνέχεια