Το τραγούδι της εβδομάδας

και για ποιό λόγο το προτείνουμε!

«Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη»- «Για το χαμόγελό σου τραγουδώ»

Δημήτρης Μητροπάνος- Νίκος Παπάζογλου

Γράφει η Μίνα Μαύρου

Δημήτρης Μητροπάνος! Η απόλυτη λαϊκή φωνή, το αντρικό παράστημα πάνω στην πίστα που δε σήκωνε αμφισβήτηση και αποσιωπητικά! Η ερμηνεία που καθήλωνε με την επιβλητικότητα και την ατελείωτη εκείνη δωρικότητα! Ο σκεπτόμενος, προσιτός και απαλλαγμένος από κάθε έννοια έπαρσης καλλιτέχνης, που έμελλε να σηματοδοτήσει τις ζωές όσων από τους συναδέλφους του τον αντάμωσαν στο διάβα της τραγουδιστικής τους διαδρομής!

Νίκος Παπάζογλου! Ο από άλλη εποχή φερμένος τροβαδούρος του παλμού της ζωής αλλά και της απώλειας! Φωνή ιδιαίτερη, με συγκρατημένες αναπνοές, αγαπησιάρικη. Θα έλεγε κανείς ότι είχε προικιστεί με το «άγγιγμα του Μίδα»! Ό, τι άγγιζε γινόταν καλλιτεχνικός χρυσός, ένας θησαυρός που όσο περνάει ο χρόνος βαραίνει η αξία του στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας!

17 Απριλίου 2012 μάς άφησε ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ 17 Απριλίου 2011 ο Νίκος Παπάζογλου! Η τραγουδιστική επιλογή της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι λοιπόν, διπλή!

«Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη», σε μουσική Μάριου Τόκα και στίχους Φίλιππου Γράψα και «Για το χαμόγελό σου τραγουδώ», σε μουσική και στίχους Νίκου Παπάζογλου. Και είμαι σίγουρη πως εκεί ψηλά, τη στιγμή που ο Μητροπάνος τραγουδάει "λείπει το όνειρο εσύ και το δοξάρι" ξεσφίγγοντας την στιλάτη γραβάτα του, ο Παπάζογλου σιγουρεύει το κόκκινο φουλάρι στο λαιμό του με το στίχο"Είμαι στ' αλήθεια τυχερός που σ' έχω εδώ"!

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «La quete»

    Jacques Brel

    Συνέχεια

    Τσάμικος

    Μανώλης Μητσιάς

    Συνέχεια

    Kαλή Σαρακοστή!

    Συνέχεια

    «Το δηλητήριο που πίνεις»

    Μάνος Ελευθερίου- Σταύρος Ξαρχάκος

    Συνέχεια

    «Το σπίτι που γεννήθηκα»

    Κλεονίκη Δεμίρη

    Συνέχεια

    «Κόκκινο γαρύφαλλο»

    Γιάννης Πάριος- Χαρούλα Αλεξίου

    Συνέχεια

    «Χίλιες βραδιές»

    Τζένη Βάνου

    Συνέχεια

    «Άγιος Φεβρουάριος»

    Πετρή Σαλπέα

    Συνέχεια

    Κάλαντα Xριστουγέννων Θράκης

    Χρόνης Αηδονίδης- Νεκταρία Καραντζή

    Συνέχεια

    «Άγιε Νικόλα Ποθιανέ»

    Βίκυ Μοσχολιού

    Συνέχεια