Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Πέθανε η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (Φρανς Γκαλ) πέθανε το πρωί της Κυριακής 7 Ιανουαρίου σε ηλικία 70 ετών, όπως ανακοίνωσε στο AFP η υπεύθυνη της επικοινωνίας της, Genevieve Salama.

Η Gall έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι, εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης, όπως είχε ανακοινωθεί.

Γεννημένη στις 9 Οκτωβρίου του 1947 στο Παρίσι ως Isabelle Gall, έγινε γνωστή από την επιτυχία «Poupee de cire, poupee de son» με την οποία το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό της Eurovision όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κέρδισε μπαλάντα τον διαγωνισμό.

Επίσης, με το «Poupee de cire, poupee de son», βρέθηκε, το 2005 στην Κοπεγχάγη, στους 14 φιναλίστ του διαγωνισμού για το πιο δημοφιλές τραγούδι της Eurovision, για τον εορτασμό των 50 χρόνων της διοργάνωσης.

H France Gall, η οποία έχει διαχωρίσει τον εαυτό της από τον διαγωνισμό της Eurovision, έχοντας αρνηθεί να συζητήσει το λόγο δημοσίως ή να τραγουδήσει το τραγούδι αυτό, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αμέσως μετά τον θάνατο του επίσης μουσικού συζύγου της Michel Berger το 1992, σε ηλικία 44 ετών, από έμφραγμα.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, «Ella, elle l'a», που εξυμνεί την Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ, Ella Fitzgerald.

Έγινε διάσημη στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes» του Γάλλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Serge Gainsbourg, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τον θάνατο της κόρης της Pauline, το 1997, από κυστική ίνωση, αλλά το 2015 επανεμφανίστηκε, υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Resiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της. Με τον Berger απέκτησε και έναν γιο, τον Raphael, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.

Πηγή: naftemporiki.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια