Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

AEΠΙ: Μίλησε ο Εισαγγελέας- 7 κακουργήματα

Ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για 7 κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση ΑΕΠΙ, σύμφωνα με πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ. Μένει ο ανακριτής να προσωποποιήσει αν αφορούν μόνο στην οικογένεια Ξανθόπουλου ή και σε άλλα μέλη της διοίκησης. Οι δημιουργοί των σωματείων «ΑΣΜΑ 450+» και «Υπέρβαση» είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ολιγωρία του εισαγγελέα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, καθυστέρησε, καθώς, εκτός από τα δύο πορίσματα της Ε&Υ, περίμενε να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της ΦΑΕ.

Την ώρα που η κίνηση του εισαγγελέα έρχεται ως δικαίωση για τους δημιουργούς, οι οποίοι βλέπουν να επιβεβαιώνονται όλοι όσοι από το '70 αγωνίζονται για την κάθαρση, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε πριν λίγες μέρες, να μεταφέρει τη λήψη απόφασης για την άρση της άδειας της ΑΕΠΙ, για τα τέλη του Απρίλη!

Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΟΠΙ, συνεδρίασε την Τρίτη 6 Μαρτίου για το ζήτημα της ΑΕΠΙ. Η εισήγησή της διευθύντριάς του κυρίας Σταματούδη ήταν η οριστική άρση αδείας της ΑΕΠΙ με την οποία συμφώνησε ο Πρόεδρος, κος Χαμηλοθώρης. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΔΣ (Πλιάτσικας, Κυπρούλη, Κοσμόπουλος, Αλεξοπούλου) αποφάσισαν την αναβολή της υπόθεσης μέχρι τη λήξη της θητείας της Επιτρόπου, ενόψει επικείμενης υποβολής σχεδίου εξυγίανσης της ΑΕΠΙ από τη διοίκηση και τα σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ.

Σε μια περίοδο που τα χρέη της εταιρείας με 50 εκ. αρνητικά ίδια κεφάλαια αυξάνονται και της είναι αδύνατο να πληρώνει τους εργαζομένους της, αναρωτιέται κανείς σε τι εξυπηρετεί η στάση των τεσσάρων μελών του ΔΣ.

Κατόπιν δε και των σημερινών εξελίξεων, αλλάζει το τοπίο αφού ο νόμος 2190 για τις ΑΕ προβλέπει ότι δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Η πλειοψηφία των δημιουργών που ζητούν από την πολιτεία άμεσα παρέμβαση νομοθετική για τη δημιουργία νέου καθαρού φορέα, είχε εκφράσει πως η κίνηση του εισαγγελέα ήταν κρίσιμη για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στη ρύθμιση του τοπίου του πνευματικού δικαιώματος στη χώρα.

Πηγή: tvxs.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια