Μίνα Μαύρου

Γνώμες

Ακούσαμε και να τι πιστεύουμε!

Καλώς μας ορίσατε!

από τη Μίνα Μαύρου
Εισαγωγικό λέει σημείωμα για τις απαραίτητες συστάσεις… Το μετατρέπω σε εξομολογητικό και ξεκινώ:

Η σκέψη είχε ως εξής: Καταγράφουμε με συνέπεια και πολλή αγάπη τη μουσική έκφραση και μέσα από αυτή τη διαδικασία γινόμαστε μυσταγωγοί της μουσικής τέχνης.

Έπρεπε να βρεθεί σήμα! Βρέθηκε! Ανοίγοντας το κυκλαδίτικο παράθυρο το καλοκαίρι και αντικρίζοντας απέναντι το μικρό νησί της Κέρου, δεν μπορείς παρά να ακούσεις το παίξιμο των χορδών της άρπας του να σου δηλώνει την παρουσία του στο χώρο.

Ο «Αρπιστής της Κέρου», ο εμπνευσμένος αυτός πανάρχαιος μουσικός, που μαγεύεται από τον ήχο της άρπας του, όπως δηλώνει το γερμένο κεφάλι του προς τα πίσω, θα μας εμπνέει με τη λιτή και επιβλητική του παρουσία και θα μας καθοδηγεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της μουσικής παραγωγής!

Έπρεπε να βρεθεί όνομα! Βρέθηκε! «Μουσικόγραμμα»! Ελληνικός, εύηχος τίτλος, δηλωτικός της δουλειάς μας… Τα γραφόμενά μας μόνο περί μουσικής… Με ενδελεχή έρευνα, συνεντεύξεις και ειδήσεις όχι μόνο από τον κλεινόν άστυ, αλλά και από την Περιφέρεια και –γιατί όχι- και από το εξωτερικό!

Πρέπει να βρεθούν αναγνώστες, που θα μας εμπιστευθούν! Επαφίεμαι στο καλό μουσικό σας αισθητήριο και στην αγάπη μας γι' αυτό που λέμε μουσική εντός και εκτός πενταγράμμου… Ακολουθείστε μας, νιώστε τον παλμό μας, μελετήστε μας και… θερμή παράκληση!

Συμμετάσχετε σε αυτό το γεμάτο νότες ταξίδι που ξεκινάμε, με σχόλια και παρατηρήσεις, (θα έχετε τη δυνατότητα μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο site), γιατί μόνο έτσι θα μάθουμε το γιατί και πώς δημιουργήθηκαν τραγούδια, ρυθμοί, μουσικές κλίμακες αλλά και αξέχαστες ερμηνείες…

Καλώς μας ορίσατε! Αβάντι, Μαέστρο!...

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ