Εκτός των τειχών

Ποιός; Που; Πότε;

To «DUO AURA» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης

Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Eλληνίδα πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστα Nil Kocamangil, οι οποίες αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά δίδυμα της Ευρώπης, το «DUO AURA», είναι προσκεκλημένες από την Ελληνική Προξενική Αρχή της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη, 1η Μαρτίου στις 7 η ώρα το απόγευμα, για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα συμβολικής σημασίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Ελληνικού Γενικού Προξενείου.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση ελληνοτουρκικής πολιτιστικής συνεργασίας, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας του Σισμανογλείου Μεγάρου, ως εστίας Πολιτισμού και Φιλίας στην Πόλη.

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Nil Kocamangil, δύο ισχυρές προσωπικότητες μοναδικής ακτινοβολίας με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η κάθε μία, ενωμένες από την Αύρα των προσόντων τους, τη σπουδαία ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το ήθος και τις πεποιθήσεις τους, έχουν κερδίσει το ευρωπαικό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ερμηνεύοντας κλασσικά έργα αξιώσεων. Μία συνεργασία που τονίζει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, και συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ., με πρωτοβουλία του συντονιστή του Τρίτου προγράμματος, καταξιωμένου πιανίστα Διονύση Μαλλούχου, το DUO AURA πραγματοποίησε ένα live κοντσέρτο στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ερμηνεύοντας έργα των Edward Grieg, Sergei Rachmaninoff και Astor Piazzolla. Σ' αυτό το ειδικό αφιέρωμα στους απανταχού ακροατές του Τρίτου, special guest ήταν ο διακεκριμένος Κύπριος συνθέτης και πιανίστας της τζαζ μουσικής σκηνής Σταύρος Λάντσιας.

Λίγια λόγια για το «DUO AURA»

Nil Kocamangil

Κορυφαία τσελίστα της γενιάς της. Έπεισε το κοινό και τον Τύπο με το ισχυρό, έντονο και βιρτουόζικο παίξιμό της, με το οποίο νίκησε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ και απέσπασε αξιόλογες κριτικές. Μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας του Ντίσελντορφ, συχνά συμπράττει με σημαντικές ορχήστρες της Τουρκίας και της Ευρώπης, καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου και παράλληλα ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στην ανώτατη μουσική Ακαδημία της Λειψίας, με τον Prof. P. Bruns.

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Διακεκριμένη Ελληνίδα δεξιοτέχνις πιανίστα, με λαμπρή διεθνή διαδρομή.

Η εμφάνισή της στο Κρεμλίνο μόλις δεκατριών ετών, ως μοναδική Ελληνίδα υπότροφος του ιδρύματος Vladimir Spivakov της Μόσχας, αποτύπωσε ανεξίτηλα δείγματα της αστραφτερής τεχνικής και σπουδαίας αισθητικής των ερμηνειών της. Από τις σημαντικότερες νίκες της το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Hummel της Σλοβακίας, καθιέρωσε τη φήμη της σε μια μοναδική εκτέλεση του 3ου κοντσέρτου Μπετόβεν με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Σλοβακίας. Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη έχει τιμηθεί με τις υποτροφίες Ι.Κ.Υ. και Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στο πλευρό του Prof. P. Gililov και του Prof. J. Leuschner.

Από το 2018 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Πρωτοπορία της Αθήνας.

www.agapiano.com

www.nilkocamangil.com

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Το «Radio Diexodos» στο Μεσολόγγι είναι γεγονός!

    Η «Διέξοδος», το Κέντρο Λόγου και Τέχνης στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, πιστή στο όραμά της να...

    Συνέχεια

    H Eλένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο

    Για μία ακόμη φορά η Ελένη Τσαλιγοπούλου ταξιδεύει στην Κύπρο και προσκαλεί όλο τον κόσμο σε μία υπέροχη...

    Συνέχεια

    Οι Opera Chaotique με τα «Αλλόκοτα & Γοητευτικά» στο Ψηφιακό Κανάλι Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου

    Με την αφηγηματική μουσικοθεατρική παράσταση «Αλλόκοτα & Γοητευτικά» έρχονται οι Opera Chaotique ...

    Συνέχεια

    H Mαρία Παπαγεωργίου στο Βόλο

    Στο Βόλο και συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή "LabArt" θα εμφανιστεί η ερμηνεύτρια, μουσικός...

    Συνέχεια

    Στην Τουρκία η Μπέττυ Χαρλαύτη, καλεσμένη του Λιβανελί, για να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη

    Την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει σε τρεις συναυλίες του σπουδαίου Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί στην Τουρκία...

    Συνέχεια

    «Epirus Ensemble» - To πρώτο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μουσική της Ηπείρου στη Βοστώνη από τον Βασίλη Κώστα

    Η μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουν στον πλούτο της Ηπειρώτικης μουσικής δίνεται σε Ελληνοαμερικανούς...

    Συνέχεια

    Οι Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες

    Γράφει ο Captain Joe από το Best Radio 947 Μία από τις 10 καλύτερες συναυλίες από τις χιλιάδες που έχω παρακολουθήσει...

    Συνέχεια

    AKTIA CHAMBER MUSIC - Κορυφαίοι διεθνείς βιρτουόζοι στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

    Μια κορυφαία συνάντηση βιρτουόζων καλλιτεχνών με αναγνώριση στο διεθνή μουσικό «στίβο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου,...

    Συνέχεια

    «Ως εν ουρανίω έαρι» - Ο Ελύτης συναντά τον Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο

    Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μέσα από...

    Συνέχεια

    «Balkans … Music as a bridge» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης

    Vasko Atanasovski, Theodosii Spassov, Θάνος Σταυρίδης, Γιώτης Κιουρτσόγλου,...

    Συνέχεια