Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Tο νέο βιβλίο του Πάνου Χρυσοστόμου στη ΒΑΒΕΛ

Τετάρτη 26 Ιουνίου

Το νέο του βιβλίο "Soundtrack – Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων" παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Χρυσοστόμου στη ΒΑΒΕΛ στο Μαρούσι την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας. αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις τους, συγκεντρωμένες σε μια μοναδική έκδοση.

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις και σπάνια ντοκουμέντα μαζί με κάποιες εξομολογήσεις, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν στον ειδικευμένο θεατή-ακροατή, αλλά και στον αδαή ή αδιάφορο στις λεπτομέρειες, αυτό το ενιαίο και αδιαίρετο "παζλ" που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.

Πολλά … Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, είναι επίσης συγκεντρωμένα σε αυτή την έκδοση, με την παρουσία τους.

Η μουσική του κινηματογράφου λοιπόν, σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της.

Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν, όπως προκύπτει και θα διαβάσετε, μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.

-Κλακέτα… και πάμε!

Ο συγγραφέας

Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές μουσικής και δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ.

Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, (αλλά με καρδιά ερασιτέχνη) έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο “Ποπ και Ροκ”, “free lancer” συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια “Δομή”.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο του βιβλίο έρχεται σχεδόν τεσσερισήμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ' όλα.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Tο νέο βιβλίο του Πάνου Χρυσοστόμου στη ΒΑΒΕΛ
    Tο νέο βιβλίο του Πάνου Χρυσοστόμου στη ΒΑΒΕΛ
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών

    Πέμπτη 21 Μαρτίου

    Μετά από 5 διεθνή βραβεία και εξαιρετικές κριτικές και παρουσιάσεις σε περιοδικά και ραδιόφωνα από την Αγγλία, τη...

    Συνέχεια

    «Eιν' ο κόσμος που αλλάζει» - Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ

    Τρίτη 19 Μαρτίου

    Το CD "Eιν' ο κόσμος που αλλάζει" παρουσιάζουν ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης και οι εκδόσεις...

    Συνέχεια