Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» - Σε online streaming παράσταση

Σάββατο 20, Κυριακή 21, Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28/ Φεβρουαρίου και Δευτέρα 1 Μαρτίου

Για 6 online προβολές έρχεται η παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», βασισμένη στο ποιητικό έργο του Νίκου Καββαδία, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, από τις 20 Φεβρουαρίου, μέσω viva.gr.

Η μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» παρουσιάζεται online μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της viva.gr για 6 παραστάσεις, 20, 21, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2021, δίνοντάς μας την ευκαιρία να περιπλανηθούμε και πάλι στον σαγηνευτικό κόσμο του Νίκου Καββαδία με την μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, μέσα από την σπάνια εμπειρία που προσφέρει, η άρτια κινηματογραφημένη παράσταση.

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου στη σκηνή, στον ρόλο ενός πλανόδιου μουσικού, στα τέλη του 19ου αιώνα, λειτούργησε καθοριστικά για το κοινό, ανασύροντας φανταστικές μνήμες, με τρόπο βαθύ και λυτρωτικό, προκαλώντας μοναδικά συναισθήματα, στη μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου». Mια παράσταση που συγκίνησε βαθειά -τόσο στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Badminton το 2016 όσο και στην περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017- τους περισσότερους από 80.000 θεατές της.

Η αναμέτρηση της παράστασης με δύο μύθους, τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Θέμη Μουμουλίδη που κερδήθηκε, επιτυγχάνοντας την μεταμόρφωση των τραγουδιών και τη δημιουργία μιας γοητευτικής παράστασης.

Το κείμενο του Θέμη Μουμουλίδη

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του –Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου– αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης, εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο ο μεγάλος συνθέτης πίστευε ότι πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Οι συντελεστές της παράστασης

Η παράσταση ακολουθεί μια κινηματογραφική αφήγηση που υπηρετείται από τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μιχάλη Μαρίνου, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, Γιάννη Μαθέ και τριάντα ηθοποιών, χορευτών μουσικών, τραγουδιστών. Με συναρπαστικό τρόπο ανασύρει στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή, ενώ η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού, καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές, υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγεί τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη τον Γιάννη Μαθέ και την Μαριάννα Πολυχρονίδη που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασσικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του μεγάλου 'Ελληνα συνθέτη.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, ανήσυχη στην αναζήτησή της, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.

Σκηνοθεσία:Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικά:Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια:Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί:Σάκης Μπιρμπίλης

Χορογραφία:Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν:Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μιχάλης Μαρίνος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Γιάννης Μαθές | Τραγούδι: Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Μαθές, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Τιμές Εισιτηρίων:12,00€

Διάρκεια Παραστάσεων:Από 20 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021

Σενάριο:Θέμης Μουμουλίδης, Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βίκη Παναγιωτοπούλου

Πληροφορίες:Προπώληση και πληροφορίες: viva.gr

Παραστάσεις: 20/2, 26/2 και 27//2 στις 20:00, 21/2 και 1/3 στις 19:00, 28/2 12:00-00:00

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκοβέ

Βοηθός Σκηνοθετη:Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Σήφης Μάινας

Link Εισιτηρίων:https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/taxidi-sto-stavro-tou-notou/

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» - Σε online streaming παράσταση
  «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» - Σε online streaming παράσταση
  Μοιραστείτε το άρθρο:

  Σχολιάστε

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ