Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών

Πέμπτη 21 Μαρτίου

Μετά από 5 διεθνή βραβεία και εξαιρετικές κριτικές και παρουσιάσεις σε περιοδικά και ραδιόφωνα από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αμερική έως την Αργεντινή και το Μεξικό, το έργο «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών.

Δέκα χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία του «Tango των Χριστουγέννων» και έχοντας αφιερώσει το διάστημα αυτό στη δημιουργία μιας προσωπικής μουσικής γλώσσας για ένα «Tango del Mondo», ένα πιο παγκόσμιο από το Αργεντίνικο, που είναι μπολιασμένο με την Ευρωπαϊκή Κουλτούρα, την Συμφωνική, την κινηματογραφική σύγχρονη μουσική γλώσσα, ο Γιάννος Αιόλου καταθέτει ένα έργο ώριμο, μεστό, άμεσο, συγκινησιακά φορτισμένο, με αφετηρία την αρχή όλων: τον Μαγικό Ρεαλισμό.

Ο Γιάννος Αιόλου συνθέτει τα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού», εμπνευσμένα από το κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού της Λατινικής Αμερικής, που στη λογοτεχνία εκφράστηκε μέσα από το έργο του Χόρχε Λουΐς Μπόρχες, του Μαρκές, της Ιζαμπέλα Αλιέντε, ενώ στη ζωγραφική μέσα από το έργο της Φρίντα Κάλο, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Ο Γιάννος Αιόλου προτείνει ένα νέο έργο αποτελούμενο από 18 ορχηστρικά θέματα, ακροβατώντας ανάμεσα στο ρεαλισμό του χορού Τανγκό και την αμφίσημη ονειρική διάσταση της μουσικής του. Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει, τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο, παρόλη την ρεαλιστικά ξεκάθαρη μουσική και συναισθηματική γραφή του.

Για το album του «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού», ο Γιάννος Αιόλου κατέκτησε πέντε βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόκειται για τρία πλατινένια βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερου Συνθέτη 2023, Καλύτερης Πρωτότυπης Σύνθεσης 2023 και Καλύτερου Πρωτότυπου Album 2023 των LIT Music Talent Awards και Καλύτερο Ορχηστρικό Album 2023 από τα διεθνή μουσικά βραβεία Clouzine, ενώ τα βραβεία LIT Music Talent Awards του απένειμαν ακόμα ένα, το Winner of the Year 2023 στο τέλος του έτους. Ουσιαστικά το τελευταίο βραβείο είναι το βραβείο των νικητών, ένα βραβείο ανάμεσα στους βραβευμένους από τον θεσμό για το 2023!

Συντελεστές

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης

Πιάνο: Θάνος Μαργέτης

Ακορντεόν: Δημήτρης Αραμπατζής

Χορεύουν Τάνγκο ο Gabriel Marino και η Βάσια Θανοπούλου

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ. | Προσέλευση από τις 8:15 μ.μ.

Εισιτήρια

Προπώληση: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 &

https://www.ticketservices.gr/event/jannos-eolou-tangos-tou-magikou-realismou/

Την ημέρα της παράστασης, εισιτήρια στο ταμείο του Ωδείου (μετά τις 6.00 μ.μ.)

Τιμές:

A' θέση: 22 ευρώ στην προπώληση και 25 ευρώ στο ταμείο, την ημέρα της συναυλίας.

Β' θέση: 20 ευρώ στην προπώληση και 22 ευρώ στο ταμείο, την ημέρα της συναυλίας.

Φοιτητικό – μαθητικό: 17 ευρώ και 20 ευρώ στο ταμείο, την ημέρα της συναυλίας.

Ειδικές τιμές ομαδικών κρατήσεων για Σχολές Χορού Tango & Latin.

Οργάνωση παραγωγής:

N-CODE και Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

Κριτικές album

«…O Γιάννος Αιόλου καταθέτει με το «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» ένα ατμοσφαιρικότατο σύγχρονο έργο γνήσιας ομορφιάς και υψηλής αισθητικής. Συνιστάται για όλους και όλες που αγαπούν την καλή μουσική, αλλά θα έλεγα ότι είναι must για τους εραστές και τις ερωμένες του πάθους του tango!»

Θάνος Μαντζάνας – Ogdoo - 3ο Πρόγραμμα ΕΡΤ

“… Tangos of the Magic Reality" … ένα ηχητικό ταξίδι άξιο επαίνου. Κομμάτια… αληθινά έργα τέχνης!…”

Μεξικό – Endsessions.com

«Ο Γιάννος Αιόλου μας προσφέρει ένα αληθινό αριστούργημα με το άλμπουμ του «Tangos of the Magic Reality». Αυτό το επικό έργο ξεχωρίζει για τις κινηματογραφικές του συνθέσεις και τη μεγαλειώδη ενορχήστρωση. Κάθε ένα από τα οργανικά κομμάτια μεταφέρει τον ακροατή σε έναν κόσμο ομορφιάς και ποίησης…».

Γαλλία - IndieChronique.fr

«…Σας εγγυώμαι ότι δεν θα έχετε ξανακούσει ταγκό σαν αυτά… Μια υπέροχη αίσθηση περιπέτειας καίει μέσα από το Tangos Of The Magical Reality…».

Graeme Smith – Μ. Βρετανία - York Calling

«Το νέο άλμπουμ "Tangos of The Magic Reality" είναι πολύ κομψό, φέρνει μια ηχητική μαγεία στα αυτιά μας, ποικίλα συναισθήματα, ένα υποβλητικό έργο, που μπορεί να επικοινωνήσει με τον καθένα για να είναι διαχρονικό..».

Victor Matheus – Indieoclock.com - Βραζιλία

«…Με πολλούς διαφορετικούς τόνους, ο Γιάννος μπόρεσε να συνδυάσει την πραγματικότητα με τη φαντασία για να δημιουργήσει ένα απαράμιλλο σύμπαν του οποίου μόνο αυτός κατέχει το μυστικό. Αναρωτιόμαστε πώς καταφέρνει να κάνει αυτή την εμπειρία δυνατή, χωρίς να μας αφήνει να νιώσουμε αυτή την αλλαγή στην ατμόσφαιρα με σαγηνευτικούς ήχους που έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν το μυαλό των ακροατών. Ένα όμορφο ηχητικό τοπίο που σίγουρα θα εκτιμήσετε…»

Γαλλία, Ιnfomusic.fr

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/album/5vxPCtHjhrZ7knRSFkCcVm

https://eolou.com/tangos-of-the-magic-reality/

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών
    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών
    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ