Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Simone Mongelli, «Bodyterranean–The Show»

Παράταση: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου
Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού και των τελευταίων sold out παραστάσεων, το «Bodyterranean – The Show» του Simone Mongelli παίρνει παράταση για μια ακόμα εβδομάδα στο Θέατρο "Rabbit Hole". Όσοι δεν πρόλαβαν λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να δουν, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ., αυτή τη σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, με κύρια συστατικά της τον ήχο του σώματος, τη φωνή και την παράδοση.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το "Bodyterranean", έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε πριν από μερικούς μήνες, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος ως κρουστό, και της φωνής ως μελωδικό όργανο.

Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli, και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

Στο άλμπουμ συνέπραξε με πολλούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το διεθνή κύκλο της Body Music και από την εγχώρια σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής, όπως την Αρετή Κετιμέ, την Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά!), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth, τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

Για την υλοποίηση της παράστασης, ύστερα από διαδικασία ακρόασης, επέλεξε πέντε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και performers, με ειδικότητες στο παραδοσιακό τραγούδι, τον χορό, την μουσική του σώματος και γενικά το performing, για να δημιουργήσει μία καινούργια, δυναμική ομάδα που υπόσχεται πολλά.

Μία πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρυθμία, την μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, και με επίκεντρο το σώμα.

Simone Mongelli – σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά

Σίσσυ Πιντέλα – body percussion, φωνητικά, χορός

Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη – body percussion, φωνητικά, χορός

Αγάπη Διαγγελάκη – τραγούδι, φωνητικά, body percussion, χορός

Μάτα Κούρτη – τραγούδι, φωνητικά, body percussion

Άλκης Δήμος – φωνητικά, body percussion, beat-box

Τάσος Σκλαβούνος – φωτισμός

Νικόλας Σταυριανουδάκης – ήχος

Έναρξη: 9.00 μ.μ.

Θέατρο Rabbit Hole

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Τηλ: 210 524 9903

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  Simone Mongelli, «Bodyterranean–The Show»
  Simone Mongelli, «Bodyterranean–The Show»
  Μοιραστείτε το άρθρο:

  Σχολιάστε

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  2ο Φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας

  23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κίνημα Strong Me διοργανώνει το Φεστιβάλ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης...

  Συνέχεια