Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Οι Polis Ensemble στο «Ίλιον Plus»

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Στη μουσική σκηνή του ''Ίλιον Plus'', στο κέντρο της Αθήνας, θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα Polis Ensemble την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς της Ανατολής αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του μουσικού σχήματος, εκφράζοντας την πολυετή σύμπραξη έξι εξαιρετικών μουσικών, μέσα από τον ήχο των οργάνων της λόγιας ανατολικής μουσικής.

Το Polis Ensemble αποτελείται από έξι μουσικούς της νέας γενιάς με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους, τόσο στην εγχώρια σκηνή όσο και στο εξωτερικό..

Κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, το μουσικό σχήμα είχε τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιήσει συνεργασίες με εξαιρετικούς καλλιτέχνες (Σταύρο Ξαρχάκο, Νίκο Ξυδάκη, Νίκο Πλατύραχο, Χρίστο Τσιαμούλη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ζαχαρία Καρούνη, Αρετή Κετιμέ, Χρόνη Αηδονίδη, Νεκταρία Καραντζή και Θεοδοσία Στίγκα).

Η συνεργασία του σχήματος με τον καθηγητή εθνομουσικολογίας, κ. Λάμπρο Λιάβα, από το 2021 γεννά δύο ξεχωριστές αφιερωματικές παραστάσεις, με τις οποίες περιοδεύουν, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και αφήνοντας δύο αντίστοιχες εκπομπές στην εκπομπή ¨Το Αλάτι της Γής¨.

Το σεξτέτο Polis Ensemble αποτελούν οι μουσικοί:

Νίκος Παραουλάκης (νέυ)

Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)

Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι)

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο)

Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο)

Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)

Οργάνωση Παραγωγής: Artonica Productions - Άγγελος Γρίσπος

Ίλιον Plus

Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων, Αθήνα 104 34

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Προπώληση: 7€, Ταμείο: 9€

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ