Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Φεστιβάλ Δάφνης- Υμηττού

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Ο κορυφαίος κιθαρίστας - συνθέτης έχοντας κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό το 5ο προσωπικό του άλμπουμ με τον τίτλο "URANOS", μας ταξιδεύει με την κιθάρα και τις μελωδίες του, ενώ το Ινδικό φλάουτο (bansuri), με τους αριστοτεχνικούς του αυτοσχεδιασμούς, ερχεται να επισφραγίσει την πολυπολιτισμική ταυτότητα της μουσικής του Μάκη Αμπλιανίτη, έχοντας ως αποσκευή την παράδοση των Βαλκανίων, πάνω από τα νερά της Μεσογείου και από τα πολυσύχναστα παζάρια της Ανατολής μέχρι τα γεμάτα jazz rock clubs και το street beat της Δύσης.

Τα περισσότερα τραγούδια είναι πολύ γνώριμα στο ακροατήριο μέσα από την πολύχρονη παρουσία του συνθέτη στην δισκογραφία. Κομμάτια του έχουν τραγουδίσει, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Λιδάκης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Παντελής Θαλασσινός και άλλοι, ενώ το κομμάτι του "Love Secret" από το 3 φορές πλατινένιο άλμπουμ "BAHAR", έχει ταξιδέψει εκτός συνόρων, έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές στο εξωτερικό και δικαίως έχει μερικά εκατομμύρια views στο youtube!

Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στα τεκταινόμενα της ελληνικής ethnic και jazz σκηνής. Με την κιθάρα του έχει ηχογραφήσει αλλά και παίξει με τους περισσότερους καταξιωμένους jazz μουσικούς του τόπου μας, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας ethnic σκηνής μεταξύ των οποίων οι: Hariprasad Chaurasia, Glen Velez, Omar Faruk Tekbilek, Fuat Saka, Dragan Dautovski κ.ά.

Μαζί του στις ζωντανές εμφανίσεις, έχει συνοδοιπόρους στο μουσικό του ταξίδι, τους καταξιωμένους μουσικούς συνεργάτες του:

MAKIS ABLIANITIS GROUP

Μάκης Αμπλιανίτης: Κιθάρες, Φωνητικά

Μαριάννα Πολυχρονίδη: Τραγούδι

Φώτης Μυλωνάς: Keyboards, Bansuri (Indian bamboo flute)

Δημήτρης Παπανίκου: Bass

Νίκος Σκομόπουλος: Drums

Έναρξη προγράμματος: 8.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αίθουσα εκδηλώσεων πρώην Δημαρχείου Υμηττού

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Φεστιβάλ Δάφνης- Υμηττού
    Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Φεστιβάλ Δάφνης- Υμηττού
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ