Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και η Αγγελική Τουμπανάκη στο 11ο Συνέδριο της ΠΕΒ

Πέμπτη 13- Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με τίτλο «ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ - H Βιολογία αλλάζει την Κοινωνία», το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Τμήματα Βιοεπιστημών, προσκαλεί τον διεθνώς αναγνωρισμένο, κορυφαίο πιανίστα της Jαzz Γιώργο Κοντραφούρη και την πολυπράγμονα βοκαλίστρια/ερμηνεύτρια και δρ. μοριακής βιολογίας του ΕΚΠΑ, Αγγελική Τουμπανάκη.

Οι δυο καλλιτέχνες συμπράττουν για πρώτη φορά. Θα παρουσιάσουν συνθέσεις της διεθνούς Jazz και ethnic σκηνής, καταθέτοντας ο καθένας το δικό του δημιουργικό στίγμα και συνδυάζοντας το κοινό τους πάθος για την πηγαία χαρά που προσφέρει η αυτοσχεδιαστική μουσική διάδραση.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης σπούδασε κλασσικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου, τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor's και Master's degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα και διαθέτει πλούσια και σημαντική δισκογραφία (http://www.kontrafouris.com/index.php).

Η Αγγελική Τουμπανάκη, ξεχωριστή παρουσία της contemporary vocal, world και electronic jazz σκηνής, χρησιμοποιεί τη φωνή σαν μουσικό όργανο, ανιχνεύοντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητές της μέσα από προσωπικές αυτοσχεδιαστικές διαδρομές και διασταυρώσεις μουσικών ιδιωμάτων. Από το 2005 είναι leader και παραγωγός διαφορετικών projects (Toubanaki & the Buzz Bastardz, Drums Voice Jazztronica duet, Jazz Plus, Ουλαλούμ, Συνδέσεις), τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και «Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φ. Νάκας, Φωνητική Προετοιμασία για performers και ηθοποιούς με βάση την μέθοδο «MUSA » (Musical System of Acting), ενώ παράλληλα παρουσιάζει σεμινάρια με θέμα "Ο πολυδιάστατος ρόλος της Φωνής". Διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας τους ως μέσο μουσικής εκπαίδευσης, ελεύθερης έκφρασης και ανθρώπινης επικοινωνίας. Τέλος είναι μέλος του ανθρωπιστικού project "KALESMA " με έδρα την Βοστώνη, με στόχο την ετήσια μουσική εκπαίδευση των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου» (aggelikitoubanaki.com, Fb/ToubanakiMusicProjects).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30,

13-15 Δεκεμβρίου 2018.

https://www.pev.gr/index.php/pev/genikes-anakoinoseis-pev/591-1i-anakoinosi-synedriou-2018

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ