Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

O Δημήτρης Μαραμής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί ο συνθέτης, Δημήτρης Μαραμής, παρουσιάζοντας το έργο "ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ- Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο", μία μουσική παράσταση, αφιερωμένη στη μνήμη της Όλγας Ταμπουρή – Μπάμπαλη το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.


Ο Δημήτρης Μαραμής από την πρώτη του δισκογραφική παρουσία, τον Σκοτεινό Έρωτα, σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, έως τα τελευταία του μουσικοθεατρικά έργα, έχει διαγράψει μια σημαντική διαδρομή, καταφέρνοντας να χτίσει την προσωπική του αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης.

Γνωστός από τη μεγάλη επιτυχία του Ερωτόκριτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή, των Στοιχειωμένων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και από δισκογραφικές του δουλειές, όπως η Αισθηματική Ηλικία, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με την MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και καταξιωμένους ερμηνευτές με τους οποίους συνεργάζεται σταθερά, για να παρουσιάσει μια επιλογή από τους κύκλους τραγουδιών και από τα μουσικοθεατρικά του έργα, που καλύπτουν δεκαέξι χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργικής πορείας (2004-2020).

Σε μια μοναδική βραδιά, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής, θα παρελάσουν από τη μουσική σκηνή του συνθέτη ερμηνευτές, όπως η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Αγγελική Τουμπανάκη και οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη. Μια ξεχωριστή σπουδή του συνθέτη πάνω στη μέθη της ηδονής και στο ερωτικό πάθος, με πρώτη ύλη τον πλούτο των μελωδιών του και τους διαχρονικούς στίχους των ποιητών και των στιχουργών που έχει μελοποιήσει.

Διεύθυνση - ενορχήστρωση: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Στο πιάνο ο συνθέτης

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ1 - Αίθουσα Φίλων Μουσικής)
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 30€, 25€, 20€, 10€ (μειωμένο)

Περισσότερες πληροφορίες – Προπώληση:
Τ. 2310 895.938/9 email: info@tch.gr,
https://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=5803

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον - Artway

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:
Με βάση τις υγειονομικές οδηγίες, υποχρεωτική είναι:
- η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων (απαραίτητες οδηγίες)
- η χρήση μάσκας καθ' όλη την παραμονή του κοινού στο ΜΜΘ

Η εκδήλωση δεν έχει διάλειμμα.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ