Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

O Arthur Bacon συναντά τους Reβetien στο «Άλικο»

Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Όταν η musette συνάντησε το ρεμπέτικο, …το γαλλικό ακορντεόν χάθηκε μες στους παραδοσιακούς δρόμους, μπλέχτηκαν οι ρυθμοί κι οι μελωδίες και οι μουσικοί ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς! Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Reβetien καλωσορίζουν τον Γάλλο ακορντεονίστα Arthur Bacon!

Μετά την πρώτη τους γνωριμία, το περασμένο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου/Syros Accordion Festival και την πρώτη μουσική τους συνήχηση, συναντιούνται ξανά στη χειμωνιάτικη Αθήνα για μια μουσική βραδιά στο Άλικο την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Με έντονα τα στοιχεία του αυτοσχεδιασμού και με ήχους από το γαλλικό jazz ακορντεόν, την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ρεμπέτικο, οι μουσικοί πειραματίζονται και αναμειγνύουν τα ρεπερτόριά τους, εναλλάσσοντας τα διαφορετικά είδη και αναζητώντας τις μουσικές ομοιότητες και αντιθέσεις!

Μαζί τους ο Γιάννης Κάτος στο κοντραμπάσο

Τιμή εισιτηρίου: 5 €

Άλικο

Αγίου Δημητρίου 16

Ψυρρή

Τηλ: 2103253272

www.aliko-cafe.gr

alikocafe@gmail.com

facebook.com/alikocafe

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Ο Arthur Bacon είναι Γάλλος ακορντεονίστας και συνθέτης, ο οποίος μελετά ιδιαίτερα τη τζαζ και την παραδοσιακή μουσική απ' όλο τον κόσμο.

Μετά τις σπουδές του στο Στρασβούργο και το Βερολίνο, έχει παίξει σε πολλά μουσικά σχήματα με διαφορετικό ύφος, από πειραματικούς αυτοσχεδιασμούς μέχρι rock 'n' roll.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στα παρακάτω links:

www.arthurbacon.com

www.thesummerrebllion.com

www.zakouska.com

Οι Reβetien ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του ήχου του συγκροτήματος αποτελεί κυρίως το νοσταλγικό χρώμα της εποχής του γραμμοφώνου, σε διακριτικό συνδυασμό, ενίοτε, με αλλογενείς μουσικές γεύσεις από τις διάφορες παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι Reβetien είναι οι:

Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, φωνή

Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, φωνή

Γιάννης Ζαρίας: βιολί, μπαγλαμάς

Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, φωνή

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ