Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Η Αγγελική Τουμπανάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Τετάρτη 15 Μαΐου

Την Αγγελική Τουμπανάκη και τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της προσκαλεί το Παράρτημα Νέου Ψυχικού της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» την Τετάρτη 15 Μαϊου στον χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", να παρουσιάσουν τη συναυλία «Toubanaki Music Projects».

Η βοκαλίστα/ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη δημιουργεί παρέες μουσικές, προσκαλεί και ελευθερώνεται μουσικά πέρα από σύνορα και νόρμες.

Με 14 χρόνια μουσικής διαδρομής στην Contemporary Vocal, World και Electronic Jazz, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις, τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και σκοπούς από την παράδοση των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας, τα οποία αναμειγνύει με Jazz αρμονία και crossover διάδραση.

Μαζί με τους εκλεκτούς και ευέλικτους μουσικά συνεργάτες: Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα ντραμς, δημιουργούν ένα σύγχρονο πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον. Το τσιγγάνικο Gelem, η θρυλική μεξικάνα Llorona, η Φάτα Μοργκάνα του ποιητή, η Τρυγόνα της πολυφωνίας, το τραγικό Strange Fruit συνδέονται μέσα από την ερμηνευτική αισθητική και ενορχηστρωτική προσέγγιση της Αγγελικής και των συνεργατών της.

Η Αγγελική Τουμπανάκη στο «Toubanaki Music Projects» καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό με ετερόκλητα μουσικά είδη, με στόχο την ελευθερία και πηγαία χαρά για τη μουσική.

Συντελεστές

Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx

Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα

Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops

Στάθης Άννινος: πιάνο, Fx

Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, music design programming

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην «“Εστία”. Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση. (Νικολασκοπούλου 13, Ν. Ψυχικό, http://www.eseepa.gr/ )».

Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ

Προπώληση στα Public και Ticket Services, τηλ. 210 7234567

Έναρξη προγράμματος: 8.30 μ.μ.

Ticket Services.

https://www.ticketservices.gr/event/toubanaki-music-projects-parnassos/

Public

https://tickets.public.gr/event/toubanaki-music-projects-parnassos/

Αγγελική Τουμπανάκη

Βοκαλίστα, performer, επιστήμονας, παραγωγός, sound experimentalist, καθηγήτρια φωνής.

Η Αγγελική Τουμπανάκη θεωρεί την ανθρώπινη φωνή ως το εκφραστικότερο και πλουσιότερο σε αποχρώσεις μουσικό όργανο. Με τη φωνή αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, εκφράζεται και επικοινωνεί, προωθώντας την καλλιτεχνική έκφραση πέρα από κλισέ και νόρμες. Η προσέγγισή της στην τέχνη είναι σε διαλεκτική και συνθετική σχέση με τις παραστατικές/οπτικοακουστικές τέχνες και την εικαστική δημιουργία. Με αφετηρία την εκπαίδευσή της στην τζαζ μουσική και με την έρευνα και συλλογή παραδοσιακών ήχων, ρυθμών, μουσικών ιδιωμάτων και φωνημάτων δημιουργεί το προσωπικό της ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό στίγμα.

Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές ολοκλήρωσε έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας – είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. Ανάμεσα στα δύο πεδία επέλεξε την τέχνη και έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη μουσική και το τραγούδι, ερευνώντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Από το 2005, είναι δημιουργός, παραγωγός και lead vocalist μιας σειράς διαφορετικών μουσικών projects με Contemporary Vocal Jazz και World Jazz μουσική θεματολογία («Toubanaki & the Buzz Bastardz», «Jazz Plus», «Ουλαλούμ», «Συνδέσεις»), τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2006 ξεκίνησε να ερευνά τις «εκτεταμένες (extended) φωνητικές τεχνικές» και να πειραματίζεται με το looping. Από το 2014 ασχολείται με την ενορχηστρωτική μίξη του φυσικού και του ηλεκτρονικού ήχου με αφορμή τη δημιουργία του πρωτοποριακού project «Drums Voice Jazztronica Duet» με τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη.

Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και «Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Φωνητική Προετοιμασία για performers και ηθοποιούς με βάση την μέθοδο «MUSA» (Musical System of Acting). Επιπλέον παραδίδει σεμινάρια με θέμα «Ο πολυδιάστατος ρόλος της Φωνής» και «Φωνητικός Αυτοχεδιασμός»», προσκαλώντας εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό (Christiane Karam, Jay Clayton κ.ά.). Διοργανώνει επίσης «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας τους ως μέσο μουσικής εκπαίδευσης και ανθρώπινης επικοινωνίας.

Συμμετέχει στις μουσικές δράσεις που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών. Είναι μέλος της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας "KALESMA project", σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μουσικό Βασίλη Κώστα, με στόχο την ετήσια μουσική εκπαίδευση των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου».

Η ανάγκη, η χαρά και ο στόχος της Αγγελικής είναι η ελεύθερη δημιουργική έκφραση και διάδραση πέρα από σύνορα και νόρμες.

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  Η Αγγελική Τουμπανάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»
  Η Αγγελική Τουμπανάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»
  Μοιραστείτε το άρθρο:

  Σχολιάστε

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  Η Χαριτίνη Πανοπούλου στη «Σφίγγα»

  Τετάρτη 29 Μαΐου

  Στη Μουσική Σκηνή "Σφίγγα" επιστρέφει η Χαριτίνη Πανοπούλου την Τετάρτη 29 Μαΐου για μια...

  Συνέχεια