Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

«ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ» στον Ιανό

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Η συνθέτις Τζένη Τσίλη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ένας άλλος Καβάφης", οκτώ συνθέσεις Καβαφικών ποιημάτων σε ερμηνεία Βασίλη Γισδάκη.

Θα μιλήσει η δρ. Φιλολογίας-κριτικός λογοτεχνίας Ανθούλα Δανιήλ, θα αναγνώσει ο ποιητής-πεζογράφος Μάριος Μιχαηλίδης και θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Γισδάκης.

Συμμετέχουν: Τζένη Τσίλη (πιάνο), Γιώργος Μάκαρης (κλασσική & ηλεκτρική κιθάρα), Στέλλα Ζιοπούλου (βιολί), Ζωή Βαφειάδη (όμποε), Αλκαίος Σουγιούλ (μαντολίνο), Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο & ηλεκτρικό μπάσο), Πάνος Βασιλονικολός (ντραμς).

Είσοδος ελεύθερη

Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Λίγα λόγια για τον δίσκο:

Μία μουσική δυναμική συνάντηση ψυχής και τόλμης αν αναλογιστούμε ότι, ο Καβάφης είναι κορυφαίος ποιητής, ο Βασίλης Γισδάκης ένας ερμηνευτής με μεγάλη πορεία στο χώρο της μουσικής, αποδίδοντας με αισθαντικότητα όλο το εύρος του ποιητικού λόγου του Αλεξανδρινού ποιητή και η Τζένη Τσίλη μία πρωτοεμφανιζόμενη συνθέτις που, με ευαισθησία και γνώση δημιούργησε ένα δισκογραφικό έργο, με έντονα τα στοιχεία του προσωπικού μουσικού της ύφους.

Τα τραγούδια με αρμονικό πυρήνα κλασσικό αλλά με αντανακλάσεις στοιχείων Jazz και rock μουσικής, κατορθώνουν να εικονοποιούν τον Καβαφικό στίχο με γλαφυρότητα, με σεβασμό στην λεπτότητα και λιτότητα του ύφους του ποιητή, αφήνοντας να διαφανεί το βάθος του στοχασμού του.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ» στον Ιανό
    «ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ» στον Ιανό
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών

    Πέμπτη 21 Μαρτίου

    Μετά από 5 διεθνή βραβεία και εξαιρετικές κριτικές και παρουσιάσεις σε περιοδικά και ραδιόφωνα από την Αγγλία, τη...

    Συνέχεια

    «Eιν' ο κόσμος που αλλάζει» - Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ

    Τρίτη 19 Μαρτίου

    Το CD "Eιν' ο κόσμος που αλλάζει" παρουσιάζουν ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης και οι εκδόσεις...

    Συνέχεια