Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Duneo |DarLICHT| με τον Philipp Weiss και τον Στάθη Άννινο στο Ωδείο Αθηνών

Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Duneo |DarkLICHT| έχει τίτλο η συναυλία που θα παρουσιάσουν στο Ωδείο Αθηνών, στην Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» ο vocal artist Philipp Weiss και ο πιανίστας Στάθης Άννινος, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Duneo

Το Ληντ (romantic Lied) θεωρείται ως η γέννηση του καλλιτεχνικού ντουέτου. Ορίστηκε και διαμορφώθηκε, κατά κύριο λόγο, από τους Franz Schubert και Robert Schumann στις αρχές του 19ου αιώνα.  Ο ελεύθερος μουσικός διάλογος δημιουργήθηκε από το θρυλικό ντουέτο του Αμερικανού τραγουδιστή της folk-jazz, Bobby McFerrin και του jazz πιανίστα, Chick Corea.

Στη βάση του ίδιου οράματος για έναν ανοιχτό ήχο και μία χαρούμενη αντίληψη της μουσικής, ο vocal artist Philipp Weiss και ο πιανίστας Στάθης Άννινος ξεκίνησαν να ερμηνεύουν μουσική υπό μορφή αυτοσχεδιαστικού διαλόγου, αναμειγνύοντας στοιχεία από όλα τα μουσικά είδη – από την Jazz έως την Κλασσική Μουσική, από την Ποπ και την παραδοσιακή Folk μέχρι την Gospel.

DarkLICHT- το πρόγραμμα

Μία αφιέρωση στον Robert Schumann:

Η μουσική του DarkLICHT βασίζεται σε ένα δημιουργικό πείραμα. Ο τίτλος DarkLICHT («Licht» είναι η γερμανική λέξη για το ΦΩΣ) συμβολίζει το πνευματικό ξεδίπλωμα της ανθρώπινης ζωής. Περιγράφει το μεταμορφωτικό ταξίδι της απομάκρυνσης από το διαχωρισμό και την απόγνωση. Από το σκοτάδι στο φως μέσα από την αγάπη και την αυτοπραγμάτωση. Ο Philipp Weiss λέει: «Μετά από μια σοβαρή μελέτη των κλασσικών θεμάτων του ρομαντικού κύκλου τραγουδιών του Schumann με τίτλο Dichterliebe, η εκπληκτική μουσική άρχισε να μιλά στην καρδιά μου και ξεκίνησα να γράφω νέους στίχους, στίχους αγάπης για κάθε μελωδία».

Εμπνευσμένος από την υπέροχη μουσική του Schumann, ο Philipp Weiss έγραψε τελικά 16 ποιήματα αγάπης στην αγγλική γλώσσα, τα οποία πραγματεύονται την πνευματική αφύπνιση. Ο συνεργάτης του στο προηγούμενο ντουέτο στο οποίο συμμετείχε, ο εξαιρετικός πιανίστας της jazz, Walter Lang, δημιούργησε μία ευαίσθητη και πρωτοποριακή μίξη με αποχρώσεις Jazz, Κλασσικής Μουσικής και Gospel, διασκευάζοντας τη μουσική του Schumann στους νέους στίχους του Philipp Weiss. Στην Ελλάδα, γεννήθηκε η ιδέα ενός νέου ντουέτου με το όνομα DUNEO. Στο πρόσωπο του υπέροχου και πολύπλευρου πιανίστα Στάθη Άννινου, ο Philipp Weiss βρήκε έναν ιδανικό και αρμονικό συνοδοιπόρο. 

Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.

Ωδείο Αθηνών

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, 106 75 Αθήνα

Τηλέφωνο: +30 210 7240673

Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Song Of Love

Ticket service:

https://www.athensconservatoire.gr/event/darklicht-philipp-weiss-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-26-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2022/

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ