Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Αφιέρωμα στον στιχουργό Κώστα Φασουλά στον ΙΑΝΟ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Έλληνα στιχουργό, Κώστα Φασουλά,διοργανώνει ο ΙΑΝΟΣ την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 9.30 η ώρα το βράδυ.

Συμμετέχουν: Γιώργος Ανδρέου, Καλλιόπη Βέττα, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Λειβαδάς, Γιάννης Μήτσης, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σκουλάς, Μπάμπης Στόκας.

Μουσική επιμέλεια: Χρυσόστομος Καραντωνίου

Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν ανέκδοτα τραγούδια από το δίσκο «Να σε πηγαίνω όπου με πας» (Στίχοι: Κώστας Φασουλάς, μουσική: Χρυσόστομος Καραντωνίου) με ερμηνευτή τον Μανώλη Λιδάκη.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Φασουλά

Γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης. Ως στιχουργός έχει υπογράψει 180 τραγούδια.

Ο Μάριος Τόκας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Νότης Μαυρουδής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Δημήτρης Αποστολάκης ( Χαϊνης), ο Διονύσης Τσακνής, ο Πασχάλης Τερζής, ο Μανόλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Βασίλης Σκουλάς, , η Αλέκα Κανελλίδου, ο Μανόλης Λιδάκης, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γλυκερία, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Λένα Αλκαίου, η Γεωργία Βελιβασάκη, ο Γιάννης Μήτσης, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Καλλιόπη Βέττα, είναι οι δημιουργοί και ερμηνευτές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην εως τώρα θητεία του στο τραγούδι.

Ιδιαίτερη στιγμή στην στιχουργική του πορεία, η συνεργασία του με τον Αμερικανό συνθέτη και παραγωγό Steve Wood, με την αφορμή την κινηματογραφική ταινία «Greece-secrets of the past», (φιλμ που αναφέρεται στον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα, μέχρι τις μέρες μας), με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Νία Βαρτάλος.

Το ομώνυμο άλμπουμ, (περιέχει 7 τραγούδια με ερμηνευτές τον Μάριο Φραγκούλη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Μανόλη Λιδάκη).

Ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, έχει συνεργαστεί με το Τρίτο και Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Οι σειρά εκπομπών «Εβδομάδες Ελλήνων ποιητών» στο Τρίτο Πρόγραμμα φιλοξένησε 98 αφιερωματικές εκπομπές σε 'Ελληνες ποιητές, ενώ στο Δεύτερο Πρόγραμμα, παρουσίασε τα «Παιχνίδια του χρόνου», εκπομπή έρευνας, που εστίαζε το ενδιαφέρον της σε αληθινές ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν την ίδια περίπου στιγμή που κυκλοφόρησαν ξεχωριστές δισκογραφικές εργασίες του ελληνικού τραγουδιού.

Σε συνέχεια της συνεργασίας του με το Τρίτο Πρόγραμμα παρουσιάζει την εκπομπή «Καθώς βαδίζει ο χρόνος». Αυτό τον καιρό ολοκληρώνει την μελέτη του για το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιώργου Σαραντάρη και του Τάσου Λειβαδίτη.

Επίσης είναι εισηγητής στο τμήμα «Στιχοποίησης Τραγούδια από Μικρές Καθημερινές Αφορμές» του Μικρού Πολυτεχνείου.

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00 μ.μ.

Είσοδος: Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€

Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 32 17 810

Ιανός

Σταδίου 24, Αθήνα

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Αφιέρωμα στον στιχουργό Κώστα Φασουλά στον ΙΑΝΟ
    Αφιέρωμα στον στιχουργό Κώστα Φασουλά στον ΙΑΝΟ
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει τέσσερις συνθέτες στο Θέατρο Άλσος

    Πέμπτες 21 και 28 Μαρτίου

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει και φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής μας τέσσερις σημαντικούς νέους Έλληνες συνθέτες που ο ίδιος...

    Συνέχεια