Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Με τον Δημήτρη Μητσοτάκη και τον Παναγιώτη Κατσιμάνη στο «Σταυρό του Νότου»

Γράφουν η Αρετή Κοκκίνου και η Θέλμα Καραγιάννη
Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου το βράδυ, μετά από μερικές μέρες, πλήρεις προβών και έντασης, είπαμε να χαλαρώσουμε ακούγοντας ελληνικό ροκ από τους αυθεντικούς εκπροσώπους του. Κατηφορίσαμε λοιπόν μέχρι το «Σταυρό του Νότου», για να απολαύσουμε δύο εμβληματικά μέλη των “Ενδελέχεια”, σε μια από τις προγραμματισμένες τους full band εμφανίσεις.

Μετά από αρκετά χρόνια προσωπικής διαδρομής και, μετά από δισκογραφία σε πιο ακουστικά μονοπάτια με τους “Ευδαίμονες”, ο Δημήτρης Μητσοτάκης επιστρέφει σιγά σιγά στις παλαιότερες ροκ ρίζες, κάνοντας την αρχή με το cd “Κατρακύλες” (2015), το οποίο μοιράζεται δημιουργικά με τον Γρηγόρη Κλιούμη. Εκτιμούμε πως πρόκειται για θαυμάσια δουλειά, που θα έπρεπε να είχε ακουστεί πολύ περισσότερο από άλλα πιο ανούσια χιτάκια, που ήδη έχουμε ξεχάσει! Ας είναι… Παράλληλα συνεχίζει αμείωτα και τις ακουστικές εμφανίσεις με ολιγομελή σχήματα.

Μετά τις "Κατρακύλες" επιλέγει την κυκλοφορία singles, τόσο ολόδικών του όσο και σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Κατσιμάνη, με τον οποίο έχουν μοιραστεί μερικές δημιουργικές σημαντικές στιγμές των "Ενδελέχεια", όπως το πασίγνωστο “Τι τραγούδι να σου πω” . Οι ολόφρεσκες δημιουργίες τους έχουν σαφώς νέα στοιχεία και δείχνουν ότι η επανένωση έχει μπροστά της πορεία...

Εμείς παρακολουθήσαμε στο "Σταυρό του Νότου" μια καθαρόαιμη κιθαριστική ροκ μπάντα, με τη συνδρομή των έξι χορδών της ηλεκτρικής κιθάρας του Γιάννη Πετρογιάννη, παράλληλα με αυτές των Μητσοτάκη και Κατσιμάνη. Πρόκειται για πολύ καλό συνεργάτη τους και στο studio, ο οποίος επέλεξε και χρησιμοποίησε με υποδειγματικό τρόπο ήχους και εφφέ.

Πολύ καλό και σφιχτοδεμένο το rythm section με τον Παντελή Πέτρου στο μπάσο και τον Νίκο Χριστόπουλο στα τύμπανα.

Ακούσαμε κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, με έμφαση σε τραγούδια από την εποχή των "Ενδελέχεια" και τα νεότερα όπως τα ''Σαπίσαμε'', "Κοιτώ Ψηλά", "Σαν Τραγούδι Παλιό". Δεν έλειψαν και τραγούδια από την εποχή των “Ευδαιμόνων”. Ο κόσμος που γέμισε το «Σταυρό», ανταποκρίθηκε θαυμάσια στο νέο υλικό, αλλά σίγουρα ξεσηκώθηκε για τα καλά με τα πασίγνωστα κομμάτια των "Ενδελέχεια", όπως το "Εδώ Μωρή θα λέγεσαι Μαρία", "Χάρτινες Σαΐτες", "Διαμαντένια Προβλήτα", "Τι τραγούδι να σου πω". Ακούστηκε επίσης μια ροκ διασκευή του γνωστού “Μπαγάσα” του Νικόλα Άσιμου.

Στο διάλειμμά τους εμφανίστηκαν, σε ένα πιο μικρό σετ, οι "Group ParΩdy".

Πιστεύουμε ότι οι full band εμφανίσεις ταιριάζουν και στους δύο καλλιτέχνες. Περιμένουμε να τους δούμε περισσότερο σε τέτοιου είδους live, παρουσιάζοντας περισσότερο νέο κοινό τους υλικό.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Με τον Δημήτρη  Μητσοτάκη και τον Παναγιώτη Κατσιμάνη  στο «Σταυρό του Νότου»
    Με τον Δημήτρη  Μητσοτάκη και τον Παναγιώτη Κατσιμάνη  στο «Σταυρό του Νότου»
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια