Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Στέλιος Πετράκης Τρίο «Σπονδή» στο διαδικτυακό Φεστιβάλ «Κρήτη: Μια ιστορία, 5 + 1 πολιτισμοί»

Δευτέρα 1 Μαρτίου

Ο Στέλιος Πετράκης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα κρητικής μουσικής, με δικές του συνθέσεις από την σχεδόν εικοσαετή πορεία του στο χώρο, αλλά και παλιότερα κομμάτια της Κρήτης, στο μαγευτικό κτήμα της οικογένειας Λυραράκη στο Αλάγνι, στο πλαίσιο του διαδικτυακού Φεστιβάλ «Κρήτη: Μια ιστορία, 5 + 1 πολιτισμοί», στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου (Heraklion Arts & Culture), την Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 9.15 μ.μ.

Συνοδοιπόροι του, δυο σπουδαίοι νέοι δεξιοτέχνες μουσικοί, ο Δημήτρης Σιδερής και ο Μιχάλης Κονταξάκης, που ο καθένας τους έχει χαράξει τον ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του δρόμο τα τελευταία χρόνια στη μουσική του νησιού. Εκτός από κάποια γνωστά κομμάτια που θα ακουστούν, το σχήμα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό τέσσερις νέες συνθέσεις από το δίσκο που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο και που θα έχει τον τίτλο «Σπονδή».

Ο ίδιος ο Στέλιος Πετράκης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πως όλα τα πράγματα που κάνουμε ή πρεσβεύουμε, είναι λίγο ή πολύ, αποτέλεσμα ή συνέπεια όλων των ανθρώπων που πέρασαν από δω και που οι μικρές τους ιστορίες μας έχουν συγκλονίσει, μας έχουν εμπνεύσει, μας έχουν παραδειγματίσει και μας επηρεάζουν συνεχώς, κάθε φορά που θα τις θυμηθούμε. Μικρά και φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα από καθημερινούς και άγνωστους ανθρώπους που, χωρίς να το θέλουν, ή και χωρίς να το γνωρίζουν, με μια τους απλή και αυτονόητη κίνηση ή κουβέντα, σε μια στιγμή, μπόρεσαν να αλλάξουν - έστω και λίγο - τον κόσμο αυτό, ως αληθινοί και αφανείς επαναστάτες. Η συναυλία, που η μουσική και οι στίχοι της είναι εμπνευσμένη από τέτοιες μικρές, αλλά συγκλονιστικές ιστορίες, είναι η δικιά μου «σπονδή» προς τιμήν τους. Καλή Ακρόαση!».

Στέλιος Πετράκης: Λύρα – Λαούτο

Δημήτρης Σιδερής: Λαούτο – Τραγούδι

Μιχάλης Κονταξάκης: Μαντολίνο

Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Χατζάκης

Επιμέλεια φώτων: Κίμωνας Κίτρινος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έλλη Ρουμπέν – Θάνος Λυμπερόπουλος

Κάμερες: Γιώργος Σπανός - Θάνος Λυμπερόπουλος

Φωτογραφία - Μοντάζ: Γιώργος Σπανός

Παραγωγή: Artway – Τεχνότροπον

Η συναυλία είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link: https://youtu.be/_FEL2NsEGbI

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Στέλιος Πετράκης Τρίο «Σπονδή» στο διαδικτυακό Φεστιβάλ «Κρήτη: Μια ιστορία, 5 + 1 πολιτισμοί»
    Στέλιος Πετράκης Τρίο «Σπονδή» στο διαδικτυακό Φεστιβάλ «Κρήτη: Μια ιστορία, 5 + 1 πολιτισμοί»
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ