Συνεντεύξεις

Ρωτάμε, απαντάνε!

Σαββέρια Μαργιολά: «Η δισκογραφία είναι η σφραγίδα κάθε καλλιτέχνη και προσωπικά με γοητεύει απίστευτα»

Γράφει η Λένα Λουλούδη

Η Σαββέρια Μαργιολά φέτος συνεργάζεται με τον ταλαντούχο τραγουδοποιό-ερμηνευτή Θοδωρή Κοτονιά. Μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο «Σταυρό του Νότου Plus», θα τους απολαύσουμε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στο «Κρεμλίνο» του Πειραιά, ενώ θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν τη μοναδική παράστασή τους στις διάφορες γωνιές της Ελλάδας! Παρότι νέα και ιδιαίτερα εμφανίσιμη, διαθέτει πολύ ώριμη σκέψη και μας λέει: «Για μία ανοδική πορεία δεν πιστεύω ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η ομορφιά όσο η προσωπικότητα του καλλιτέχνη, το ταλέντο και η συνέπεια με την οποία υποστηρίζει αυτό που κάνει».

Αγαπητή Σαββέρια, φέτος εμφανίζεσαι με τον Θοδωρή Κοτονιά. Έχουμε διαβάσει πως σας έφερε κοντά η μεγάλη αγάπη για το Νίκο Παπάζογλου! Εκτός από αυτό, τι άλλο;

Η αγάπη μας για τον Νίκο Παπάζογλου και το έργο του ήταν η αφορμή, για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Στην πραγματικότητα μάς συνδέουν βαθύτερα και πιο ουσιαστικά πράγματα, γι' αυτό και υπήρξε συνέχεια σε όλο αυτό που ξεκινήσαμε παρέα. Η καλλιτεχνική μας χημεία, η αλληλοεκτίμηση, ο σεβασμός, οι κοινές μας αξίες για τη μουσική και η καλή παρέα που κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο ήταν κάποια από αυτά που μας έκαναν να θέλουμε να μοιραστούμε φέτος την ίδια σκηνή. Νομίζω πως το πιο όμορφο στην καλλιτεχνική μας σχέση με τον Θοδωρή είναι ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον με κάποιο μαγικό τρόπο και χωρίς καμία προσπάθεια.

Ποιος πρωτοβρήκε ποιον;

Νομίζω πως είχαμε απλά σωστό timing καλλιτεχνικά. Πριν από κάποια χρόνια είχαμε γνωριστεί, όταν είχα πάει να τον ακούσω σε μια συναυλία. Έκτοτε κρατήσαμε επαφή, μέχρι που ο κοινός μας συνεργάτης, Γιώργος Γκώνιας, γνωρίζοντας την αγάπη μας για τον Παπάζογλου, έριξε την ιδέα να ετοιμάσουμε μια παράσταση – αφιέρωμα. Το βρήκαμε και οι δύο πολύ ενδιαφέρον κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στο «Σταυρό του Νότου Plus» τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από τη βραδιά στο «Κρεμλίνο» στις 29 Δεκεμβρίου;

Η βραδιά στο «Κρεμλίνο» θα είναι μια βραδιά γιορτής… Θέλαμε πολύ να αποχαιρετήσουμε το χρόνο με μια ακόμα παράσταση και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτό θα γίνει σ' αυτήν την όμορφη μουσική σκηνή του Πειραιά στις 29 Δεκεμβρίου. Αγαπώ πολύ τον Πειραιά, έχω φίλους εκεί, ο Θοδωρής μένει εκεί, οπότε ήταν ιδανική ευκαιρία να συναντηθούμε με όλους τους αγαπημένους φίλους αλλά και με το κοινό του Πειραιά και να μοιραστούμε μουσικές και συναισθήματα αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Μετά το «Σταυρό του Νότου Plus» ξεκινήσατε περιοδεία σε Λάρισα, Τρίκαλα, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη. Ύστερα από το «Κρεμλίνο», θα συνεχιστεί η περιοδεία στις γωνιές της Ελλάδας ή όχι;

Θέλουμε να ταξιδέψουμε την παράστασή μας όσο περισσότερο γίνεται… γι' αυτό θα συνεχίσουμε τις κοινές μας εμφανίσεις εκτός Αθηνών και μετά τις γιορτές, ενώ παράλληλα θα κάνουμε και κάποια πράγματα ο καθένας ξεχωριστά.

Η σύμπραξη με τον Κοτονιά σε έχει κάνει να διαφοροποιηθείς ως προς κάποιο στοιχείο ερμηνευτικά;

Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Άλλωστε το ενδιαφέρον σ' αυτή τη σύμπραξη, έτσι όπως το αισθάνομαι εγώ, είναι ακριβώς το ότι καταφέραμε να ταιριάξουμε τις διαφορετικές καλλιτεχνικές μας προσωπικότητες και δημιουργήσαμε κάτι ολοκληρωμένο από άποψη ενέργειας, διάθεσης και τραγουδιών. Κάτι καινούργιο που απολαμβάνω είναι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω κάποια κομμάτια του Θοδωρή. Αγαπώ πολύ τον τρόπο που γράφει, τα τραγούδια του έχουν κάτι άμεσο και βαθειά εσωτερικό, πολύ δικό του που με συγκινεί.

Από το 2010 που εμφανίστηκες στη δισκογραφία μέχρι σήμερα έχεις στο ενεργητικό σου 3 δίσκους. «Πράξη Πρώτη», «Αλισάχνη», «Ερωτογραφία». Επιμένεις δισκογραφικά, αν και η εποχή είναι αποτρεπτική για κάτι τέτοιο. Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό;

Από τη στιγμή που το cd υπάρχει ακόμα σαν φυσικό προϊόν, ακολουθώ… Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό, γιατί το κόστος είναι μεγάλο και δεν γίνεται πια απόσβεση. Παρόλα αυτά η δισκογραφία είναι η σφραγίδα κάθε καλλιτέχνη και προσωπικά με γοητεύει απίστευτα η διαδικασία παραγωγής του δίσκου από την αρχή ως το τέλος.

Κατά κοινή ομολογία, η Σαββέρια Μαργιολά είναι πολύ εμφανίσιμο κορίτσι. Η ομορφιά είναι εγγύηση ή τροχοπέδη για μία ανοδική πορεία στο καλώς ή κακώς εννοούμενο έντεχνο τραγούδι;

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια. Για μία ανοδική πορεία δεν πιστεύω ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η ομορφιά όσο η προσωπικότητα του καλλιτέχνη, το ταλέντο και η συνέπεια με την οποία υποστηρίζει αυτό που κάνει.

Τι έχει προγραμματίσει η Σαββέρια Μαργιολά να της φέρει το 2018;

Όλο προγραμματίζω κι όλα ανάποδα έρχονται (γέλια), οπότε λέω για φέτος να αφήσω το χρόνο να μου κάνει τις δικές του όμορφες εκπλήξεις.

Τι να ευχηθούμε εμείς να σου φέρει το 2018;

Καλοδεχούμενες όλες οι ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι κι εγώ ολόψυχα υγεία, χαρά και πάντα επιτυχίες σε όλους τους τομείς!

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Σαββέρια Μαργιολά: «Η δισκογραφία είναι η σφραγίδα κάθε καλλιτέχνη και προσωπικά με γοητεύει απίστευτα»
    Σαββέρια Μαργιολά: «Η δισκογραφία είναι η σφραγίδα κάθε καλλιτέχνη και προσωπικά με γοητεύει απίστευτα»
    Σαββέρια Μαργιολά: «Η δισκογραφία είναι η σφραγίδα κάθε καλλιτέχνη και προσωπικά με γοητεύει απίστευτα»
    Σαββέρια Μαργιολά: «Η δισκογραφία είναι η σφραγίδα κάθε καλλιτέχνη και προσωπικά με γοητεύει απίστευτα»
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Η Πένυ Ξενάκη #μένει σπίτι#, γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να βγούμε νικητές

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Η Πένυ Ξενάκη είναι μια ερμηνεύτρια που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις!...

    Συνέχεια

    O Κώστας Λειβαδάς #μένει σπίτι# και συνιστά να κρατήσουμε ζωντανά τη φλόγα και το πείσμα!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Το ότι ο Κώστας Λειβαδάς κάθεται καθημερινά στο πιάνο του και συνθέτει με...

    Συνέχεια

    Ο Παναγιώτης Φύτρας #μένει σπίτι# και... επαναπροσδιορίζει τα τετραγωνικά που ζει επί της ουσίας

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας, ραδιοφωνικός παραγωγός και προϊστάμενος...

    Συνέχεια

    Ο Παντελής Ντζιάλας #μένει σπίτι#, γιατί: «Oι δυσκολίες ποτέ δεν σταματούν τα όνειρα»

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Το "Μαρόκο", σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και...

    Συνέχεια

    O Γιάννης Αλεξίου #μένει σπίτι#, γιατί «η υπευθυνότητα θα μας κάνει δυνατότερους την επόμενη μέρα»

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Ο δημοσιογράφος, Γιάννης Αλεξίου, γνωστός για την αστείρευτη μουσική του γνώση...

    Συνέχεια

    Χρυσούλα Kεχαγιόγλου: «Ο σεβασμός, οι ξεκάθαροι ρόλοι και η εμπιστοσύνη έχουν κρατήσει δεμένο το σχήμα Chrysoula K. & Púrpura»

    Γράφει η Ιλένια Χρίστου Λίγες ημέρες πριν από την εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, την Τετάρτη...

    Συνέχεια

    Άννα Ψαρρά:«Τα τραγούδια της παράστασης τα αισθάνομαι σαν προέκταση του ρόλου μου»

    Γράφει η Μίνα Μαύρου "Όρκος στο παρόν" ονομάζεται η θεατρική παράσταση, που φέρει την...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Kάσσαρης: «Ο Έλληνας έχει στο DNA του το τραγούδι»

    Γράφει η Αρετή Κοκκίνου Με τον ερμηνευτή, συγγραφέα και τραγουδοποιό Δημήτρη Κάσσαρη έχουμε πολλές...

    Συνέχεια

    Ζαχαρίας Καρούνης: «Επιλέγω πάντα να πειραματίζομαι, μόνο έτσι νιώθω πως εξελίσσομαι»

    Γράφει η Ιλένια Χρίστου Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός Τον συναντάς πίσω από το...

    Συνέχεια

    Γιώργος Χατζηπιερής:«Πάντα περιγράφω ζωντανά τις ιστορίες μου, για να υπάρχει αμεσότητα»

    Γράφει η Μίνα Μαύρου «Πατημασιές στο χιόνι» έχει...

    Συνέχεια