Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Την τιμητική του θα έχει φέτος το Καλλιμάρμαρο!

Το στάδιο με την τεράστια ιστορία θα φιλοξενήσει στις μαρμάρινες κερκίδες του όσους από εμάς θελήσουμε να γίνουμε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του έργου του οικουμενικού Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και του αιώνιου έφηβου Διονύση Σαββόπουλου! Πιο συγκεκριμένα:

Για πρώτη φορά στην ιστορία, στις 19 Ιουνίου 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη!

Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, η οποία τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 και 7 Φεβρουαρίου με 2 αξέχαστες παραστάσεις, τα εισιτήρια των οποίων εξαντλήθηκαν μόλις μέσα σε λίγες ώρες.

Τη διασκευή, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση Ορχήστρας και της μεγάλης αυτής Χορωδίας, έχει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στη συναυλία θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».

Τα πρωτότυπα κείμενα έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν κορυφαίοι τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα και ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ' ουρανού και των ανθρώπων που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας!

-ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ), 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ: 9:00μμ

-ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ:10 ευρώ

-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 211 1010050 / viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.

Τον Διονύση Σαββόπουλο καλεί φέτος το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», να ηγηθεί του μεγαλύτερου μουσικού γεγονότος του καλοκαιριού, με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο.

Με ένα συμβολικό εισιτήριο ολίγων ευρώ και προσφορά τροφίμων, μας δίνεται η δυνατότητα να ζήσουμε μια πραγματικά μεγάλη συναυλία, όπως πέρυσι με τον Σταύρο Ξαρχάκο στις 16 Ιουνίου 2016 και ταυτοχρόνως να συμμετάσχουμε στην ευγενική προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα μας παρουσιάσει στο Καλλιμάρμαρο έναν γαλαξία από φωνές και τραγούδια, σε μια νύχτα σαν κι αυτές που μας χαρίζει πάνω από 50 χρόνια τώρα.

«Του Νιόνιου οι κοινότητες φτιάχνουν άλλους γαλαξίες»

Ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα «Φορτηγό» το 1963 από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει, ανακαλύπτοντας καινούργιους δρόμους, φωτίζοντας τόπους που κανείς δεν είχε δει, χτίζοντας μια μουσική πόλη δική του. Εφευρέτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, παρουσιαστής και παραγωγός παλιών και νέων τραγουδιστών, συνθετών και συγκροτημάτων.

Με 12 από αυτούς, «καλύτερους απ' αυτόν» όπως λέει ο ίδιος, θα συναντηθεί στο Καλλιμάρμαρο την στις 12 Ιουλίου, για να τραγουδήσουν τραγούδια δικά του όπως και άλλων, πχ. του Τσιτσάνη, του Σουγιούλ, του Ζαμπέτα… Τραγούδια γενικής συγκινήσεως, δημοτικά, ρεμπέτικα, ελαφρά κ.ά, από 12 μεγάλες φωνές της Ελλάδας, που με την ίδια ζέση και ευαισθησία έδωσαν αφιλοκερδώς το «παρών» στην πρόσκληση αυτή. Γιατί ζει και θα «ζη το ελληνικό τραγούδι».

Ο σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η συνεισφορά μας σε τρόφιμα για τους συνάνθρωπους μας οι οποίοι δοκιμάζονται στα δύσκολα χρόνια που περνάμε! Ταυτοχρόνως, η συναυλία αυτή συμβολίζει τη συνεισφορά του ελληνικού τραγουδιού στην ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. Το ελληνικό τραγούδι έρχεται πάλι να μας στηρίξει, να μας ενώσει και να μας εμπνεύσει για να μετατρέψουμε την δυσκολία μας σε δύναμη.

Θα είναι μια γιορτή! Με παρέες μικρών και μεγάλων και με καλοκαιρινό φεγγάρι. Γιορτή αλληλεγγύης, γιορτή αγάπης. Γεμάτη απ' τα δικά μας τραγούδια, με το δικό μας Διονύση Σαββόπουλο και την έναστρη παρέα των 12 υπέροχων φίλων του.

Η προσδοκία όλων μας για τη συναυλία αυτή, είναι με όχημα τον πολιτισμό μας και, μέσα από την καλλιτεχνική κατάθεση, να συγκεντρωθούν με την βοήθεια των χιλιάδων ή των δεκάδων χιλιάδων θεατών που ευελπιστώντας αναμένουμε, τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα είμαστε εκεί όλοι μαζί.

Γιατί ΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Η μεγάλη συναυλία του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

«ΖΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 6 ευρώ συνοδευόμενη με οικονομική προσφορά για την αγορά τροφίμων

Ταμείο: 8 ευρώ + προσφορά σε τρόφιμα

Η προπώληση ανοίγει από τις 12 Μαΐου.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια