Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα- Στις πρόβες!

Μια μοναδική εμπειρία ...

Το να παρακολουθείς την προετοιμασία μιας παράστασης έχει πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον! Πόσο μάλλον, όταν συμμετέχουν 26 σημαντικοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Soloup και η "Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου"!

To «Μουσικόγραμμα» βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο “PassPort Κεραμεικός”, για να παρακολουθήσει μία από τις πρόβες της παράστασης «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» - Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα, την οποία διοργανώνει η ομάδα «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά», σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Όταν φτάσαμε εκεί, ο Τάκης Φαραζής, ενορχηστρωτής της παράστασης μαζί με τον Τάκη Φραγκούς, είχε ήδη πάρει τη θέση του πάνω στη σκηνή, προσπαθώντας να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες! Διάσπαρτοι μέσα στην αίθουσα οι καλλιτέχνες, εμφανώς κεφάτοι, με χαλαρή διάθεση, αλλά και αρκετό άγχος, με τα «σκονάκια» τους στα χέρια – οι ερμηνευτές με τους στίχους τους, οι μουσικοί με τις παρτιτούρες τους - είχαν ξεκινήσει κι εκείνοι τη δική τους προετοιμασία, προκειμένου να καταλάβουν ακριβώς το concept της ξεχωριστής αλλά και απαιτητικής αυτής παράστασης.

Όπως πολύ σωστά θεώρησε η ομάδα «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» ο καλύτερος τρόπος, για να μπουν στο κλίμα της παράστασης, ήταν να παρακολουθήσουν το δεύτερο μουσικό video της ομάδας, με τίτλο «Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», καθώς η παράσταση στηρίζεται σ' αυτό (το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα!).

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Μέγαρο συμμετέχουν και στις δράσεις της ομάδας.

Η Γιώτα Νέγκα, η Ναταλία Ρασούλη, η Γεωργία Νταγάκη, η Fide Koksal, η Καλλιόπη Βέττα βρέθηκαν μπροστά στην οθόνη να το παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ήταν και η πρώτη φορά που το έβλεπαν ολοκληρωμένο! Η Αγγελική Τουμπανάκη, η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη και η Ειρήνη Δερέμπεη, που το είχαν ήδη δει, κάθονταν σε ένα άλλο τραπέζι, κάνοντας και οι τρεις μαζί τη δική τους προετοιμασία. Ο Δημήτρης Μπάσης τσέκαρε τις σημειώσεις του, ο Μάνος Πυροβολάκης κούρδιζε τη λύρα του και ο Κάρολος Κουκλάκης το μπουλγαρί του, ενώ ο Mc Yinka, χαλαρός περίμενε να ξεκινήσουν.

Οι μουσικοί άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους στη σκηνή ...

Ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί, ο Γιώργος Παππάς στο λαούτο, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Μιχαηλίδης στα τύμπανα και ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι ... Σε λίγο ανέβηκαν και οι τραγουδιστές και βρέθηκαν όλοι σε ένα μεγάλο κύκλο, με τον Τάκη Φαραζή στα πλήκτρα να τους καθοδηγεί και να δίνει το γενικό «πρόσταγμα».

Αμέσως κατάλαβαν όλοι ότι είχαν να κάνουν με κάτι διαφορετικό ... Η αρχική ανασφάλεια εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ενθουσιασμό! Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη παντρεύτηκαν με ένα μοναδικό τρόπο! Οι νότες ξεχύθηκαν, οι φωνές ενώθηκαν και οι στίχοι απόκτησαν άλλη υπόσταση ... Χωρίς ανάσα και με μια ενέργεια που σταδιακά κορυφώθηκε!

Έτσι, κυριολεκτικά χτίστηκε η μουσική γέφυρα που ενώνει την Κρήτη και τη Σμύρνη, αλλά και το παρελθόν με το παρόν… Και αυτό δείχνει να είναι το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης παράστασης!

Χαρούμενοι, συγκινημένοι αλλά και πολύ αγχωμένοι ήταν τα μέλη της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά», ο Θανάσης Γκίκας, ο Δημήτρης Ιωαννίδης, η Έλλη Ρουμπέν και η Έλενα Χριστάκου, καθώς είναι οι μόνοι ίσως που ξέρουν ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί στην παράσταση…

Μια παράσταση που στηρίζεται στις δύο δράσεις τους, το μουσικό video του «Ερωτόκριτου» που κυκλοφόρησε το 2011, με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και του επερχόμενου video «Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 καλλιτεχνών και γυρίσματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, όπως καταφέραμε να μάθουμε …

Ο Θανάσης Γκίκας και ο Δημήτρης Ιωαννίδης ήταν από την πρώτη στιγμή στη σκηνή, σε στενή συνεργασία με τον Τάκη Φαραζή, βοηθώντας στην εξέλιξη της πρόβας, η Έλλη Ρουμπέν φρόντιζε την παραμικρή λεπτομέρεια στο backstage και η Έλενα Χριστάκου είχε αναλάβει ρόλο παπαράτσι! (Αγαπητή Έλενα, μη μας θυμώσεις…). Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ομάδες να δουλεύουν έτσι … γι' αυτό και παράγουν έργο!

Από τη συγκεκριμένη πρόβα έλειπαν ο Σόλων Λέκκας που θα έρθει από τη Μυτιλήνη, ο Γιώργος Μπαγιώκης που θα κατέβει από τη Θεσσαλονίκη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Haig Yazdjian, ο Σωκράτης Σινόπουλος, αλλά και ο Τάκης Φραγκούς που έρχεται σε λίγες μέρες από τη Λέρο. Το να μπορέσεις να συγκεντρώσεις σε μία μέρα 26 καλλιτέχνες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Γι' αυτό και οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό!

Πάντως από ό,τι καταλάβαμε οι εκπλήξεις θα είναι το χαρακτηριστικό της βραδιάς ... Μία από αυτές θα είναι ο ρόλος του πολυβραβευμένου σκιτσογράφου Soloup, που θα βρεθεί και αυτός επί σκηνής με έναν ιδιαίτερο όμως τρόπο!

Παράλληλα, μέρος της έκθεσής του “Αϊβαλί” καθώς και σκίτσα που θα δημιουργήσει, ειδικά για την παράσταση, θα παρουσιαστούν στο φουαγιέ της αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης».

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στην «Κιβωτό του Κόσμου» και το δικό τους στίγμα στη βραδιά, όπως προαναφέραμε, θα βάλουν τα παιδιά της "Παιδικής Χορωδίας" της!

Εμείς ως «Μουσικόγραμμα», ειδικά μετά από όσα παρακολουθήσαμε, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε κάθε επιτυχία!!! Ραντεβού την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8.30 η ώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ».

Εννοείται πως θα είμαστε εκεί, να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τη δράση, γιατί όπου υπάρχουν μελωδίες μαζί με παιδικές φωνές αλλά και πλήθος καλλιτεχνών το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό! Αναμένομεν με χαρά αλλά και πολύ μεγάλη ανυπομονησία!!!

Πληροφορίες – Προπώληση:

210 72.82.333 | www.megaron.gr

«Ερωτόκριτος»-Παίζουμε Οικολογικά

«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα- Στις πρόβες!
    «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα- Στις πρόβες!
    «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα- Στις πρόβες!
    «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα- Στις πρόβες!
    «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα- Στις πρόβες!
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια