Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Στο φως των κεριών» με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη

Γράφει η Ιλένια Χρίστου

«Στο φως των κεριών» βρεθήκαμε πριν από λίγες ημέρες στο «Χαμάμ», για να απολαύσουμε τη ξεχωριστή μουσική παράσταση που μας είχε ετοιμάσει ο συνθέτης, μαέστρος και κιθαριστής Απόλλων Κουσκουμβεκάκης! Τον συνόδευαν οι βασικές ερμηνεύτριες της δισκογραφίας του Ειρήνη Τουμπάκη και Κατερίνα Τσαντήλα.

Το «Χαμάμ» είναι έτσι κι αλλιώς ένας υποβλητικός και ατμοσφαιρικός χώρος, αλλά με τα δεκάδες κεράκια που άναψαν στην σκηνή η ατμόσφαιρα έγινε μαγική!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την Κατερίνα Τσαντήλα επί σκηνής να ερμηνεύει τα τραγούδια: «Θα 'θελα», «Φύγε» και «Μαριονέτα» από τους προσωπικούς δίσκους του Απόλλωνα «Ο Νοέμβρης των ματιών της» και «Μ' ένα νεύμα του φιλιού», ενώ αμέσως μετά μας έδωσε ένα δείγμα της καινούργιας δουλειάς που ετοιμάζει, το τραγούδι με τον τίτλο «Σπιρτόκουτο».

Τη σκυτάλη πήρε η Ειρήνη Τουμπάκη, συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα με αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη («Ίσως», «Νομίζεις», «Μ' ένα μπουκάλι τζιν»), για να περάσουμε σιγά σιγά σε τραγούδια άλλων συνθετών, που μας έχουν σημαδέψει ... «Η εποχή της αγάπης», «Σ' αγαπώ», «Το χρυσόψαρο», με εξαιρετικές διασκευές και ερμηνείες στο «Θαλασσάκι» και το «Μεσοπέλαγα αρμενίζω».

Και τι δεν ακούσαμε εκείνο το βράδυ... Τα όμορφα τραγούδια του Απόλλωνα - μικρές μελαγχολικές ερωτικές ιστορίες, εναλλάσονταν με παραδοσιακά, με τραγούδια του Χατζιδάκι και του Γιαννίδη, αλλά και με κουβανέζικα boleros ...

Και μαζί με τις ιστορίες με τις οποίες τα προλόγιζε ο Απόλλων, όλα έδεναν σε μια παράσταση δυόμιση ωρών που δεν καταλάβαμε πως πέρασαν.

Η Ειρήνη Τουμπάκη, γνωστή σαν λαϊκή τραγουδίστρια, κυρίως στο πλάϊ του Μπάμπη Τσέρτου, στις συνεργασίες της με τον Απόλλωνα μεταμορφώνεται σε μια αισθαντική ερμηνεύτρια με μεγάλη ικανότητα συγκινησιακής φόρτισης των τραγουδιών, πυρπολώντας τη σκηνή με τις ερμηνείες της.

Η Κατερίνα Τσαντήλα μας συστήθηκε την άνοιξη, με τη συμμετοχή της με 5 πολύ όμορφα τραγούδια στο δίσκο "Μ' ένα νεύμα του φιλιού" του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Φωνή δουλεμένη, με όμορφη χροιά. Το μέλλον της ανήκει!

Η εναλλαγή δύο τόσο διαφορετικών φωνών ήταν πολύ γοητευτική! Η κιθάρα του Απόλλωνα – καθώς πρόκειται για εξαιρετικό σολίστα κλασσικής κιθάρας -ήταν μια μικρή ορχήστρα! Δεν έλειπε τίποτα!

Αναμφισβήτητα κορυφαίες στιγμές της παράστασης ήταν το κρητικό παραδοσιακό που ερμήνευσε a capella η Ειρήνη Τουμπάκη και το "Ψέμα Παιδικής Πρωταπριλιάς", ένα πολύ τρυφερό, επίσης νέο τραγούδι του Απόλλωνα σε πρώτη εκτέλεση που ερμήνευσε η Κατερίνα Τσαντήλα.

Βεβαίως ο συνθέτης δεν παρέλειψε να μας συστήσει και τις υπόλοιπες συνεργάτιδές του, καθώς ήταν όλες εκεί ... Η Μαρία Σπυράτου και η Αναστασία Μητσοπούλου, που υπογράφουν τους στίχους των τραγουδιών του καθώς και η ζωγράφος Ζάννα Αρτέμη που επιμελείται τα εξώφυλλα των δίσκων του.

Μια μαγική βραδιά απόλυτης συναισθηματικής έκφρασης από τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που μας ταξίδεψε στο υπέροχο μουσικό του κόσμο ... Με μια κιθάρα, στο «Φως των κεριών»!!!

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Στο φως των κεριών» με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη
    «Στο φως των κεριών» με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη
    «Στο φως των κεριών» με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη
    «Στο φως των κεριών» με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια