Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Περιοδεία Νένας Βενετσάνου 2016-2017

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου αυτή τη χρονιά τροποποιεί το πρόγραμμά της σε σχέση με τις προηγούμενες και περιοδεύει με τα εξής σχήματα:

1) «Κάθε μια νύχτα είναι μόνο μια σελίδα….»

Συνεργασία με το ντουέτο κιθάρας Νότη Μαυρουδή και Γιώργου Τοσικιάν, σ' ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δύο….ενίοτε και τρείς κιθάρες…., με τραγούδια και οργανικά κομμάτια που ενώνουν δύο διαφορετικούς, αλλά και τόσο συναφείς δημιουργούς , που πάτησαν στην ποίηση, για να εκφράσουν όνειρα , ελπίδες και καημούς της ψυχής μας. Μια μουσική επανασύνδεση του Νότη και της Νένας μετά από 20 χρόνια που παραμένει ενδιαφέρουσα και χυμώδης και μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα των Μπουάτ. Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για νέους σοβαρούς ακροατές. ( Πρόγραμμα διάρκειας 2 ωρών).

2) «Μέσα στη Μουσική υπάρχει χώρος….»

Μια μουσική παράσταση όπου η Νένα Βενετσάνου- φωνή και ο Πάνος Δημητρακόπουλος- ψαλτήριο, μοιράζονται την ίδια αγάπη για όλο το ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο, αν και εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς της μουσικής. Η πρώτη συνάντησή τους με τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης» παρουσιάστηκε ειδικά για δύο ρεσιτάλ στη Γαλλία, με στόχο να αναδυθεί, μέσα από τον Μουσικό Μαίανδρο του Ελληνικού τραγουδιού η ιστορική εξέλιξη της Ελληνικής μελωδίας σε συνδυασμό με τα έθιμα της Άνοιξης που επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Στην νέα αυτή τους συνεργασία με τίτλο «Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος…», ακολουθώντας μια ευφάνταστη όσο και γόνιμη μουσική διαδρομή, οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία τα πιο λεπτά συναισθήματα της ελληνικής μουσικής και μας μεταφέρουν με λυρισμό και πάθος στον ιδιαίτερο κόσμο του έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού. (Πρόγραμμα διάρκειας 75 λεπτών).

3) «1000+1 ΠΟΛΕΙΣ»

Η μοναδική αυτή παράσταση για την γέννηση της Πόλης, που πρόσφατα 22/9/2016 παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, αλλά γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Αρχαία Απτέρα Χανίων είναι ένα παραμύθι της Νένας Βενετσάνου που αφηγείται με λόγο, μουσική και εικόνα το πώς δημιουργήθηκαν οι πόλεις της ιστορίας…. της φαντασίας…. της διασποράς. Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στο Ο.Μ.Μ. Αθηνών το 2008 , στην Λευκωσία και Λεμεσό στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Κύπρια» το 2012 , στην Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2015, στην όπερα της Ρενς το 2016 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Σκηνές της Ευρώπης και παλαιότερα στο θέατρο Αλκμήνη κάτω από την Ακρόπολη. Με μουσικό σύνολο πέντε μουσικών και οθόνη! (Πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών).

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Περιοδεία Νένας Βενετσάνου 2016-2017
    Περιοδεία Νένας Βενετσάνου 2016-2017
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια